A hódmezővásárhelyi közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP frakció tagjai tartalmilag és formailag is elfogadhatatlanak találták a Márki-Zay Péter (független) polgármester által előterjesztett költségvetés tervezetét, ezért azt a testület keddi rendkívüli ülésén – amely határozatképtelen volt – sem tárgyalták azt.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a közgyűlés ülése előtt újságíróknak elmondta, a módosított költségvetési javaslat tartalmilag és formailag is elfogadhatatlan, néhol a szöveges részben és táblázatokban szereplő adatok sem egyeznek.

Második alkalommal sem tetszett a hódmezővásárhelyi Fidesznek a város költségvetése

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A polgármester a bevételi oldalt irreálisan megnövelte, fiktív vagy nagy kockázatú, valószínűleg nem teljesülő elemeket tervezett a költségvetésbe – közölte a politikus.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP vezetője hangsúlyozta, a városnak olyan költségvetésre van szüksége, amely minden hódmezővásárhelyi érdekét szolgálja, takarékos, végrehajtható, nem jár hitelfelvétellel és vagyonvesztéssel.

A Fidesz javaslatot tett a helyi vállalkozások építményadójának 30 százalékos csökkentésére, a nagyon rossz állapotú járdák és utak korszerűsítésére 300 millió forintból, valamint arra, hogy két év alatt egy-egymilliárd forintból korszerűsítsék a kórházat kétágyas, klímás kórtermeket kialakítva – tudatta a politikus.

A frakcióvezető leszögezte, nem tudják támogatni a privatizációt, az önkormányzat cégek vagyonának értékesítését, és a város ingatlanvagyonának felélését.

Hegedűs Zoltán közölte, a frakció és a polgármester között konstruktív egyeztetések zajlottak a büdzséről, ezért, bízik benne, hogy a képviselő-testület következő ülésén egyhangúlag fogadja el a költségvetést.

Márki-Zay Péter, azt követően, hogy megállapította a közgyűlés határozatképtelenségét közölte, a Fidesz-KDNP a kiadási oldal csökkentésével, bizonyos fejlesztések elhalasztásával kívánja megteremteni az általuk tervezett kiadások fedezetét.

A költségvetés első változatát a közgyűlés pénteki ülésére terjesztette be a polgármester, de a javaslatot akkor nem vették napirendre.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Érdekes a fidweSS. Amikor az ellenzék a parlamentben csinálja azt az ellenállást, amit most a csürhe Vásárhelyen, akkor az egész vezetés fel van háborodva. Most szerintük ez helyes. Erre is gyógyulást hozhat a szavazófülke ősszel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@CsipkeRózsa: el hiszi ? még be is magolja a gyogyós...
cikicakk55
Nem értem ezt a mocskos narancsbrigádot! Hódmezővásárhely lakosa vagyok több mint 50 éve. Látom mi megy a városban,azt is mennyire aljas módon hurcolják meg a jelenlegi Polgármestert. Teszik ezt úgy,hogy közben a város lakói egyre jobban gyűlölik érte Lázárt és bandáját.Úgy veszem észre,hogy minél aljasabb indokokkal támadják MZP-t a város lakói annál jobban kedvelik Őt. Saját maguk ellen uszítják a vásárhelyi embereket. MZP már mióta könyörög,hogy legyen egy új Polgármester választás és azzal együtt válasszák újra az egész közgyűlést. Ebbe persze nem mernek belemenni,mert nagyon jól tudják,hogy február óta legalább a felére vissza esett a Fidesz támogatottsága,ami már februárban is kevés volt ahhoz,hogy legyőzzék MZP-t Most sokkal nagyobb előnnyel nyerne mint februárban sikerült neki. Minden vásárhelyi ember drukkol,hogy bírja még idegekkel,mert a város nagyobb része mellette áll. Kár volt és kár a Fidesznek ennyire aljaskodni,mert ezzel maguk alatt vágják a fát,ráadásul 35.000 vásárhelyi ember életét keserítik meg.
csak úgy....
@cikicakk55: Nagyon érdekes dolgokat mondasz ,gondolom tapasztalatból és nem mint a féllnótás @Shikari: ,az ECHO TV böl merített tapasztnyalatot...
csipetke
@csak úgy...: 16:28 Hát persze.A z itt a legnagyobb vétek orbániában...
Shikari
@CsipkeRózsa: Te, vagy elvtársaid akarják felülbírálni egy választott testület döntését és munkáját? Nem tévedtetek el a demokrácia sötétjében valahol?
cikicakk55
@csak úgy... Február 13 17: 13
Annyiból tapasztalatból,hogy itt lakom.Igaz én magam piacra nem járok,de a kisbolt egy amolyan kis városi gyűlés része és ott hallom a piaci,orvosi rendelőkben a várótermekben lezajlott beszélgetések fontosabb részeit. Azon kívül az utolsó szimpátia tüntetéseken lívül eddig mindegyiken ott voltam és látom,hogy egyre több az ember,egyre vegyesebb a korosztály,viszont egyre mérgesebb is.Elege van a város lakosainak abból,hogy úgy néz ki a város mint ha bombatalálat érte volna,de a nincsből nem lehet rendet rakni. Tavaly február 25-én MZP bár polgármester lett, de csak egy halom adósságot és üres kasszát vehetett át.Azóta abból gazdálkodik amit sikerül kiderítenie és a ludasokon behajtania,na meg amit a város lakói adóként befizetnek. A jelenlegi közgyűlés 80%-ban még mindig a Fideszhez hű nyaloncokból áll,akik a segítség helyett ott gátolják a jelenlegi Polgármestert ahol tudják. Azt hiszik,hogy a város lakói majd beveszik,hogy MZP miatt nem halad sehova a város.Halad,csak nem annyira látványosan mikor még a Fideszes kormány nyomta a milliárdokat a városnak illetve abból egy része(igen csekély része) tényleg a városra ment el. A többi a dohánymutyis haverok, a jó cimborák akik fene tudja mekkora haszonkulccsal megkaptak egy-egy projektet. Tényleg sokáig hittünk Lázárnak ,de ahogy egyre jobban felszínre bukkantak a disznóságai,úgy ábrándultak ki belőle az itt élő emberek. A város átla életkora igaz,hogy idős,de nem hülye emberekből áll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok