A magyar autósok leginkább a telefonhasználatra és a sebességkorlátozásra vonatkozó szabályokat hágják át, a sofőrök 84 és 78 százaléka nem tartja be ezeket.

A téli hónapokban január végéig több mint 9 ezer autóbiztosításokhoz (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és casco) köthető kárbejelentés érkezett, ami stagnálást jelent éves szinten. A lakásbiztosítási kárbejelentések száma pedig 20 százalékkal, 3624 darabra csökkent – derül ki a K&H Biztosító összesítéséből.

Kiderült, hogy mennyibe kerül egy átlagos baleset

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításos eseményeknél az átlagos kárösszeg meghaladta a 360 ezer forintot. A K&H kutatása szerint

a magyar autósok négyötöde nem tartja be a sebességkorlátokat, a hivatalos statisztika alapján pedig a személyi sérüléssel járó balesetek 30 százalékáért a gyorshajtás a felelős.

Az összegzésből kiderül, hogy

2018. november eleje és 2019. január vége között összesen több mint 9 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz (kgfb) és cascóhoz köthető kárt jelentettek be az autósok,

ami stagnálást jelent az egy évvel korábbi három hónapos időszakhoz képest. A kgfb-s baleseteknél az átlagos kárösszeg meghaladta a 367 ezer forintot, a cascós károknál pedig több mint 400 ezer forintot tett ki.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.