Németországi cégek tavaly 28 magyarországi beruházást jelentettek be 1,95 milliárd euró értékben, ami 7800 új munkahelyet teremt, az USA 15 projekttel, 215 millió eurónyi befektetett tőkével és 1954 új munkahellyel a második legnagyobb beruházó.

A 98 pozitív befektetői döntés eredményeként a következő években t

öbb mint 4,3 milliárd euró működő tőke érkezik Magyarországra, és több mint 17 ezer új munkahely jön létre.

Ágazati bontásban tavaly is a járműipar volt a legerősebb, a területre 36 befektetői döntés nyomán 2,6 milliárd eurónyi tőke érkezik, ami majdnem 11 ezer új munkahelyet teremt.

Több milliárd euró ömlik Németországból Magyarországra

A már megtelepedett ágazati szereplők bővítései mellett – ilyen a Mercedes-Benz második gyárának kecskeméti alapkőletétele és az Audi győri e-motor-gyártása – a BMW debreceni gyártóegysége, a JLR mérnöki és beszerzőközpontja, valamint a Giant (kerékpárgyártó cég) érkezése is nagy eredmény – írja a Világgazdaság.

Az országban mintegy 110 üzleti szolgáltató központ működik körülbelül 50 ezer főt foglalkoztatva, a dolgozók jellemzően több nyelvet beszélő, diplomás fiatalok.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
...ezenkívül csak érdeklődnék, hogy mindez a ,,stratégiai partnerség" értelmében mennyibe kerül-került az adófizetőknek? (terület biztosítása, a magyar -esetleg ukrán- munkások négy éves munkabér támogatása, stb.)
Ja, és ez beleszámít a kormány által beígért 1 millió munkahelyteremtésbe?
Na ugye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Köb Jani
A kályhától kellene kiindulni, hogy az igazi okok felszínre kerüljenek (gazdasági) ok aGyarmatosító hatalmak: Az 1850-es évektől az első világháborúig Európa országainak egy része fokozott gyarmatosításba kezdett. Ekkoriban zajlott Afrika és India gyarmatosítása is.
Visszaszoruló gyarmatosító hatalmak: Spanyolország, Portugália. Ezek az 1800-as évek elején elvesztették gyarmataik többségét (pl: Dél-Amerikát).
Terjeszkedő gyarmatosító hatalmak: Anglia, Franciaország, Hollandia, Belgium.
Új gyarmatosító országok: Németország (1871-től), Olaszország (1861-től). A gyarmattartó országoknak Jóvátételi kötelezettségük van, a gyarmatosított országok felé. Amiről megfeledkeznek és teríteni akarják a kötelezettségüket a nem gyarmattartó országokra is, mintha ők is ugyanolyan haszonnal profittal részesültek volna, a gyarmattá tett országok kincseiből. Ezen kellene rugózni, a migráns áradat okait értékelve. Kiknek köszönhető a migráns áradat.
Apatszerek
Gáspár Bea azért nem kapott munkát, mert cigány, soha nem dolgozott, és nem is akar dolgozni, de jó cigány szokás szerint nem tudja megmondani, hogy hol, mely munkahelyen jelentkezett munkára, és ki volt az a munkaügyi személy aki cigánysága miatt nem alkalmazta. A 24hu volt, mert az csinált kamu hírt szokása szerint, mivel másra nincs tudása, azért alul iskolázott újságíróknak nevezett hulladékok gyártják a hírnek nevezett kitalációkat.
olivér
@m73:Senki nem köpködi a németeket,elismerően tekintünk a gazdasági teljesítményre,amit mindig is produkáltak.Merkel kancellár politikájával- különösen a betelepítéssel kapcsolatban -nem érthettünk egyet,ez minden.Azonban mára már látható,hogy a helyzet ez ügyben Németországban is változik,meglátjuk mire jutnak a kérdésben.
kokopelli
@olivér: Mesélj egy kicsit azokról a dolgokról amiket írtál! Németül is megértem a
"Stereotypie"-kat !
Apatszerek
multi (főnév)
Store2.jpg

Nemzetközi nagyvállalat vagy üzletlánc, amelynek külföldön van a székhelye, de szinte minden országban vannak helyi képviseletei, vállalatai vagy üzletei.
A rendszerváltás után hazánkat is ellepték a multik. A multik sokak szerint kiviszik a vállalkozás hasznát az országból A multik olcsó termékekkel letörik az árakat. @kokopelli:
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.