A Csongrád Megyei Főügyészség 3,25 milliárd forint áfa elcsalásával vádolta meg február 4-én Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát. A vádirat szerint Czegédy, a Humán Operátor Zrt. igazgatósági elnökeként 2011 és 2017 között egy olyan bűnszervezetet működtetett, amely azzal a céllal jött létre, hogy az adók, főként az általános forgalmi adó be nem fizetésével trükközzön. A főügyészség a nyilvánosság előtt egyáltalán nem hangoztatta, hogy áfaügyben a Humán Operátornak már jóval a cég elleni nyomozás előtt elindult egy tisztázó eljárása az Európai Unió Bíróságán arról, hogy jogos-e a NAV által megállapított fizetési kötelezettség a 2015-ös évre vonatkozóan. Az Európai Unió Bírósága a szerdán Luxemburgban kihirdetett döntésével a Humán Operátornak adott igazat Magyarországgal, vagyis a magyar adóhatósággal szemben. A döntés kihirdetésén a magyar állam képviselői nem vettek részt. A kúria tanácsa kimondta: az uniós joggal ellentétes az olyan nemzeti szabályozás,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@papa.49: ma, 14:48
De annyira, hogy a MAGYAR törvényeket sem tartja be?
Ez az ítélet annál is meredekebb, hogy nem Czeglédy fordult az Európai Unió Bíróságához, hanem a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság . Ez a per ért végére (?).
Ez az ügy olyan sötét, mint polt péter.
EZÉRT KELL ÁTALAKÍTANI A KÖZIGAZGATÁSI BÍRÓSÁGOT!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Hú de rég volt. Aleksander Małachowski mondta, hogy a Sejm óriási hibát követ el, miytán a meghozott törvények végrehajtását nem ellenőrzi, holott ez az egyik alapfeladata. Ez igaz a magyar parlamentre ie. Pont ez a hatalmi ágak szétválasztása. A Parlament nem csak törvényhozó testület, de a törvények végrehajatást is köteles ellenőrizni és ezt a végrehajtási ttörvénnyességet ellenőrizni, számonkérni. Persze mit lehet erre mondani, amikor O1G erre egy boldog karácsonnyal válaszol és az egybites 300 forintos budiiforradalmároknak még tetszik is. Persze majd a kártérítést ők is ugyanúgy perkálják, de közben majd soroszni, migráncsozni meg brüsszelezni fognak. Pedig a gondolkodás nem fáj.
justhpeter
@bencemacska: Meg is látszik rajta. Lehet, hogy nála is besegített.
justhpeter
@lusta: ... és természetesen a sok méretes ökör meg beszopja.
papa.49
@bencemacska: Itt csak az az az érdekes amit a csuti kigondol a fél bitjével, a slepp meg végrehajtja oszt. jónapot !!!
namihami
Ismét sikerült házhozmenni a lóf@szért. És ez nemcsak a fiúk jutalma, de a mienk is, hiszen a fizetendő összeg a mi zsebünket terheli (ismét).
Párnapos ügy a vejkó-féle cumi, ami szintén a mi "" jutalmunk"" lett. És nem győzzük elkapkodni a fejünket a rengeteg ajándék elől.
papa.49
@namihami: Lesz mit ,,leverni,, rajtuk !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.