A Csongrád Megyei Főügyészség 3,25 milliárd forint áfa elcsalásával vádolta meg február 4-én Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát. A vádirat szerint Czegédy, a Humán Operátor Zrt. igazgatósági elnökeként 2011 és 2017 között egy olyan bűnszervezetet működtetett, amely azzal a céllal jött létre, hogy az adók, főként az általános forgalmi adó be nem fizetésével trükközzön. A főügyészség a nyilvánosság előtt egyáltalán nem hangoztatta, hogy áfaügyben a Humán Operátornak már jóval a cég elleni nyomozás előtt elindult egy tisztázó eljárása az Európai Unió Bíróságán arról, hogy jogos-e a NAV által megállapított fizetési kötelezettség a 2015-ös évre vonatkozóan. Az Európai Unió Bírósága a szerdán Luxemburgban kihirdetett döntésével a Humán Operátornak adott igazat Magyarországgal, vagyis a magyar adóhatósággal szemben. A döntés kihirdetésén a magyar állam képviselői nem vettek részt. A kúria tanácsa kimondta: az uniós joggal ellentétes az olyan nemzeti szabályozás,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@papa.49: ma, 14:48
De annyira, hogy a MAGYAR törvényeket sem tartja be?
Ez az ítélet annál is meredekebb, hogy nem Czeglédy fordult az Európai Unió Bíróságához, hanem a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság . Ez a per ért végére (?).
Ez az ügy olyan sötét, mint polt péter.
EZÉRT KELL ÁTALAKÍTANI A KÖZIGAZGATÁSI BÍRÓSÁGOT!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Most akkor az van??,,hogy a NAV által bankszámláról lekapott összeget,és a végrehajtás során eladott irodaházat visszakapja a Humán Operátor Kft?/Czeglédy? És mi van a többi év áfá-jával?,mert gondolom, hogy azok a megállapitások is ezen a téves értelmezésen alapulnak?
justhpeter
A kártérítést én kérem, szerintem életem végéig elég lesz. A 2015-ben NAV vezetői posztot betöltőt pedig ki kell nevezni Kósa mama sertéstelepére inszeminátornak.
papa.49
Na akkor megint csak kiderült, hogy a szÜgyészség KÉZIVEZÉRELT KÉZIHAJTÁNY !!!
bencemacska
@justhpeter: ma, 14:23
O1G kedvenc nagyapja is az volt!
bencemacska
@papa.49: ma, 14:48
De annyira, hogy a MAGYAR törvényeket sem tartja be?
Ez az ítélet annál is meredekebb, hogy nem Czeglédy fordult az Európai Unió Bíróságához, hanem a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság . Ez a per ért végére (?).
Ez az ügy olyan sötét, mint polt péter.
EZÉRT KELL ÁTALAKÍTANI A KÖZIGAZGATÁSI BÍRÓSÁGOT!!!
CsipkeRózsa
Így jár az ország, ha Kósa talál ki új törvényeket. Az is igaz, hogy egy bolond százat csinált, mindegyik törvényt megszavazó képviselő okos volt. Trócsányi, a sok jogász, senki se figyelt oda, hogy mi van? Megszokták, hogy csak bólogatniuk kell, és megnyomni az igen gombot, ha megtalálják.

Hogyan lehet kárpótolni több elveszett, börtönben töltött, eljárás alatt levő, munkát nem végezhető évet? És egy ország előtt lejáratott becsületes embert?
lusta
Hú de rég volt. Aleksander Małachowski mondta, hogy a Sejm óriási hibát követ el, miytán a meghozott törvények végrehajtását nem ellenőrzi, holott ez az egyik alapfeladata. Ez igaz a magyar parlamentre ie. Pont ez a hatalmi ágak szétválasztása. A Parlament nem csak törvényhozó testület, de a törvények végrehajatást is köteles ellenőrizni és ezt a végrehajtási ttörvénnyességet ellenőrizni, számonkérni. Persze mit lehet erre mondani, amikor O1G erre egy boldog karácsonnyal válaszol és az egybites 300 forintos budiiforradalmároknak még tetszik is. Persze majd a kártérítést ők is ugyanúgy perkálják, de közben majd soroszni, migráncsozni meg brüsszelezni fognak. Pedig a gondolkodás nem fáj.
justhpeter
@bencemacska: Meg is látszik rajta. Lehet, hogy nála is besegített.
justhpeter
@lusta: ... és természetesen a sok méretes ökör meg beszopja.
papa.49
@bencemacska: Itt csak az az az érdekes amit a csuti kigondol a fél bitjével, a slepp meg végrehajtja oszt. jónapot !!!
namihami
Ismét sikerült házhozmenni a lóf@szért. És ez nemcsak a fiúk jutalma, de a mienk is, hiszen a fizetendő összeg a mi zsebünket terheli (ismét).
Párnapos ügy a vejkó-féle cumi, ami szintén a mi "" jutalmunk"" lett. És nem győzzük elkapkodni a fejünket a rengeteg ajándék elől.
papa.49
@namihami: Lesz mit ,,leverni,, rajtuk !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.