A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden este Rónai Egon vendége volt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Novák Katalin a műsorban a családtámogatás 7 új pontját szerette volna részletesen ismertetni, azonban a műsorvezetőtől egyéb kitérő kérdéseket is kapott. Hiányérzetéről a Facebookon írt az államtitkár. 

A kormány új családvédelmi akciótervét Orbán Viktor a szokásos évértékelőjében, vasárnap jelentette be. Novák Katalin a bejelentett családpolitikai intézkedésekről szeretett volna beszélgetni az ATV műsorában.

Rónai Egon azonban egyéb dolgokról is kérdezte, az egyik kérdése például úgy szólt, 

miért nem emelik a családi pótlékot.

Novák Katalin a műsor után a Facebookon minősítette a beszélgetést.

A családügyi államtitkár azt írta:

Természetesen mindig szívesen folytatok elvi vitákat a kormány lépéseiről, de azt gondolom, hogy ennél most sokkal fontosabb lenne a magyar emberek megfelelő tájékoztatása azokban az aktuális kérdésekben, amelyek fiatalokat, gyermeket vállaló és nevelő családokat és nagyszülőket érintenek. Én ezért mentem tegnap este az ATV-be is. Kár, hogy ezt nem mindenki gondolta így, és az új intézkedéseink bemutatására alig maradt idő

A műsor végén Novák Katalin végül rátérhetett a most bejelentett családpolitikai intézkedésekre is. Az államtitkár ezt úgy nyugtázta Rónai Egonnak:

Talán érdemes lenne arról is beszélni, hogy mit csinálunk, nem csak arról, hogy ön szerint mit nem

A teljes műsor itt nézhető meg:

Forrás: 444.hu, ATV

Címlapi kép: MTI/Vajda János

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.