Verekedésben résztvevő családok tagjait ítélték el Pécsen.

Tizenegy embert, egy 2015-ös pécsi verekedésben résztvevő két család tagjait ítélte letöltendő és felfüggesztett szabadságvesztésre a Pécsi Törvényszék

- közölte szerdán a bíróság sajtóosztálya az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az elsőrendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértésben, míg a többi tíz vádlottat garázdaságban találta bűnösnek az első fokon eljárt bíróság kedden.

A vádlottakat egytől három év hat hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélték. Az első, heted és nyolcadrendű vádlottak kivételével a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre felfüggesztette – ismertették.

A két családból származó vádlottak családjai között hosszabb ideje konfliktus volt, szóban és a Facebookon is rendszeresen kritizálták egymást

- áll a kommünikében.

A törvényszék közlése szerint a két család megállapodott abban, hogy a vitát az elsőrendű K. J. M. és a tizenegyedrendű fiatalkorú P. J. vádlott közötti verekedéssel "próbálják meg tisztázni", ezért egy pécsi buszfordulóban este 10 óra körül találkoztak.

A vádlottak a verekedéshez különböző eszközöket, köztük fejszenyelet és kaszát vittek magukkal.

A folyamatosan a helyszínre érkező családtagok kölcsönösen verték egymást, majd egyikük egy gáz riasztópisztollyal nem célzott lövést adott le – részletezte az esetet a kommüniké.

N. G. másodrendű vádlott egy farúddal, nagy erővel ütötte meg az időközben elhalálozott idősebb P. Gy. sértett tarkóját, aki emiatt térdre rogyott.

A másodrendű vádlott oldalba is rúgta a férfit, majd elszaladt. Ekkor az elsőrendű vádlott a sértettet fejszenyéllel kétszer nagy erővel a fejen ütötte.

A férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a büntetőeljárás során a bántalmazással össze nem függő okból kifolyólag meghalt

- tudatta a bíróság.

Az ítélet ellen részben vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést, míg az ügyész három munkanapi határidőt tartott fenn a fellebbezésre, így a határozat nem jogerős.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Vajon honnan voltak náluk ilyen szerszámnyelek? Csak nem munkához készülődtek, hogy be akarták nyelezni a csákányt, ásót, kapát meg a vasvillát? Hát akkor ez egy új világ, megkezdődött a minap bejelentett nagy utazása a famíliának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.