Az Elios-beruházásokat érintő tételeket is visszavontak a brüsszeli elszámolásból – közölte a Népszavával a technológiai minisztérium.

A kormány lemondott az Elios-közbeszerzéseket érintő uniós finanszírozásról, vagyis azt a 13 milliárd forintos támogatást, amelyet az Európai Uniótól kértek a beruházásokhoz, magyar költségvetési forrásból kell fedezni.

Bölcs döntés, amely megoldja az Európai Unió problémáját, de a magyar adófizetőkét nem

– ezt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának elnöke a Népszavának.

Nem talál az Elios-üggyel kapcsolatos feljelentést az ügyészség

A lap arról is ír, hogy

az ügyészség „nem találja” azt a feljelentést, amelyet Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője tett tavaly az Elios-ügyben a hatóságok bűnpártolásnak tűnő magtartása miatt ismeretlen tettes ellen, hivatali visszaélés gyanújával.

Az ORFK a följelentést 2018. augusztusában a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította, ott viszont nyoma veszett a dokumentumnak.

Cikk- és címlapkép Pixabay (illusztrcáió)

(Népszava)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
A 200 évre titkosított iratok között keresték?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Jó,hogy nálunk nincs diktatúra csak azt csinálják amit Orbán mond.
www.youtube.com/watch?v=S8YYwxKz11E
Lepényleső
Elfelejtette hogy hová tette,hogy rejtve legyen évtizedekre?
csipetke
Így működik ez fideszéknél,a kompromittáló iratok csak úgy eltűnnek.A kis genyó pökhendi,nemzeti töklámpás vejkó helyett minden magyar állampolgár,beleértve a csecsemőket is,1300 ft-al lesz karcsúbb,ahelyett,hogy a vétkes tiborcot teljes vagyonelkobzásra ítélnék.Ez a kormány a világ szégyene. És persze a miénk,hogy még mindig garázdálkodhatnak.
JAJMÁR
Elvesztették? Micsoda trehányság!

(De gondolom a benyújtó tudja igazolni, hogy benyújtotta és másolata is van)
Desischado
Elvszett? Nahát, hogy meglepődtem! És ha mondjuk Karácsony ergő vagy Gyurcsány lenne az Elios ügyben? Na, akkor mi lenne?
csipetke
@Desischado: 02:33 Már rég elhurcolták volna őket vezetőszáron.De nem is hagyták volna,hogy eddig fajuljon a dolog,más nem csalhatott-lophatott volna össze ennyi lóvét,ez kizárólag a fidesz privilégiuma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.