A gazdaság további erősítését, a népesség növekedését, a bérek emelését, az egészség megőrzését és a lehető legnagyobb energiafüggetlenség elérése mellett a környezet védelmét nevezte Kaposvár következő évtizede legfontosabb feladatainak a város polgármestere csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) a Kaposvár Polgáraiért Egyesület felkérésére tizedik alkalommal tartott évértékelőjében azt mondta: a városnak van gyermekvállalási terveket támogató programja, ám a jövőben még többet kíván költeni annak érdekében, hogy Kaposváron 2030-tól többen szülessenek, mint ahányan meghalnak. Hozzátette, e cél elérését az Orbán Viktor kormányfő által a hétvégén bejelentett családvédelmi akcióterv nagymértékben segíti.

A városvezető kiemelte, a magasabb bérek elérését szolgálja a várost az M7-es autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építése és a következő egy-két évben új üzemeknek, gyáraknak a városba települése.

Szita Károly az egészség megőrzéséről szólva bejelentette, olyan program indítását kezdeményezi, amelynek eredményeként Kaposvár 2030-ra Magyarország egyik legegészségesebb városa lesz. Hamarosan megalakítják Kaposvár Egészségi Tanácsát, a város minden polgárához "eljuttatják a legalapvetőbb és az egyes korosztályok számára speciálisnak tekinthető szűrőprogramokat", megosztják a lakossággal az egészség védelmével összefüggő gondolataikat, terveiket, de várják a helybéliek javaslatait, ötleteit is.

A politikus szólt arról, hogy a 21. századi Kaposvár zöld és okos város lesz, amely mindent megad majd polgárainak, amire szükségük van, s ami az egészségüket, boldogságukat, kényelmüket és biztonságukat szolgálja. Ezért olyan energiapolitikába kezdtek, amely garantálja az ellátás biztonságát, a kiszámítható és megfizethető árakat és a természeti környezet megőrzését.

A cél nem kisebb, mint a lehető legnagyobb energiafüggetlenség elérése 2030-ig alternatív energiák hasznosításával, csökkentve a károsanyag-kibocsátást, növelve az olcsóbb energiaforrások használatát – mondta.

Szita Károly közölte, hogy folytatódik a középületek napelemes rendszerekkel való felszerelése, továbbá azon dolgoznak, hogy Kaposváron legyen Közép-Európa legnagyobb napelem-parkja.

A városvezető kiemelte, hogy Kaposvár mostani évtizede a válság legyőzésének és egy újabb sikeres korszak alapjainak lerakásáról szólt. Utalt rá: a Németh István-program keretében még zajlik a város történetének legnagyobb léptékű fejlesztése.

A Kaposvár egykori polgármesteréről elnevezett mintegy 180 milliárdos programnak köszönhetően versenyuszoda, sportcsarnok, közlekedési központ, szennyvíztisztító épül, számos utat, járdát, bölcsődét, óvodát újítottak fel, rekonstrukción esik át a Csiky Gergely Színház, a Csokonai fogadó és több ipari park is.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Kaposváriak: itt egy szatyor ígéret .Vegyetek, vigyétek!
Hiszitek is???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.