Részvétét fejezte ki pénteken Kövér László, az Országgyűlés elnöke észak-macedón kollégájának a szerdán történt, sok halálos áldozattal járó buszbaleset miatt.

Részvéttáviratban Kövér László azt írta Talat Xhaferinek, az Észak-Macedón Köztársaság parlamenti elnökének, hogy mély megdöbbenéssel értesült a balesetről.

Fogadja, kérem, elnök úr a magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében őszinte részvétünket, legmélyebb együttérzésünket emiatt a gyászos esemény miatt, ami oly sok emberi áldozatot követelt. Osztozunk az áldozatok hozzátartozóinak és barátainak gyászában

- írta Kövér László.

Kétnapos nemzeti gyászt hirdetett az észak-macedón kormány annak a 15 embernek az emlékére, akik egy szerdai buszbalesetben vesztették életüket.

Kövér László részvétét fejezte ki az észak-macedón buszbaleset miatt

Szakértők vizsgálják a szerencsétlenül járt autóbusz roncsát a Szkopje közelében fekvő Laskarcinál 2019. február 14-én, miután a jármű az előző este felborult az észak-macedón fővárost Tetovóval összekötő autópályán. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Az autóbusz a Szkopje és Tetovo közötti autópályán borult fel szerdán este. A baleset okát még vizsgálják, egyelőre az biztos, hogy a busz az ország északnyugati részén található Gosztivarba tartott, amikor eddig ismeretlen okból átsodródott a szembejövő sávba, átszakította a szalagkorlátot, és lezuhant.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.