Mint ahogy azt korábban megírtuk: megszökött egy fogoly pénteken az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.

Az Index írta meg elsőként, hogy a férfi a bíróság egyik biztonsági őrének a fejéhez szegezte a fegyvert, majd az utcán megállásra kényszerített egy szürke Nissant. A rab az őrt elengedte, ám az autó sofőrjét magával vitte és elhajtott. Később autót akart váltani, és egy Mercedes sofőrjét próbálta rákényszeríteni a kocsija átadására. 

Forrás: Index (a videót a portál egyik olvasója küldte a Bosnyák térről)

A Fővárosi Törvényszék Sajtótitkársága később közölte a részleteket is:

az elítélt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel. A dulakodás során az elítéltnek sikerült megszereznie az őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálatát, amelynek egyik tagját a menekülő elítélt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal kimenekült az épületből, és fegyverével megállásra kényszerített egy autót.

Ezt követően az elítélt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

A törvényszéken senki sem sérült meg.

A foglyot erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt – olvasható a közleményben.

Egy másik autót is megpróbált fegyverrel megszerezni a Fővárosi Törvényszékről megszökött rab és le akarta lőni annak sofőrjét – videó

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Blikk úgy tudja, a fegyveres a Fővárosi törvényszék közelében kényszerített egy nissanost, hogy vigye el a XV. kerület felé.

A szökött férfi ezután a XV. kerületi Szentmihályi útnál valami oknál fogva autót akart váltani, és egy Mercedes sofőrjét próbálta kényszeríteni a kocsija átadására.

A fegyveres férfi által kiszemelt Mercedes 33 éves sofőrje a Blikknek arról beszélt, hogy mikor a rab benyúlt a kocsiba a fegyvert tartó kezével, ő próbált ellenkezni, igyekezett lenyomni a fegyvert tartó kezet.

A támadó ekkor próbálta elsütni a pisztolyt, de nem sikerült neki, végül felhagyott a kocsija megszerzésével és távolabb ment, de addigra már ott voltak a rendőrök, így a rendőrök golyózápora közepette nem jutott sokáig.

Pár méter után egy parkolóban lőtték meg a férfit, a támadót a helyszínre érkező mentőautóban látták el. 

Forrás: Index ( a portál olvasója készítette a felvételt, amelyen az látszódik, ahogy Újpalotán próbálja elfogni a rendőrség a szökött rabot)

A hvg.hu-nak is nyilatkozott a sofőr, akivel dulakodott a rab.

Teljesen őrült tekintete volt, sosem fogom elfelejteni

– mondta a helyszínen a lap munkatársának a Mercedest vezető fiatalember.

A rab jelenleg is a jogerős büntetését töltötte más erőszakos bűncselekmény miatt.

Forrás: MTI, Blikk, HVG, Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: Fityfasz nyugger!!! értelmesebben olvasd!!! FEGYŐRTŐL vette el a fegyvert!!!
Csizmás Kond
@dr. prédikátor: ...neked meg az anyád picsája.
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: Müvelődsz? fityfasz nyugger!!!
Csizmás Kond
@dr. prédikátor: ...dehogy...csak leszálltam a szintedre...
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: te már a savas fityfasz nyugger szinten vagy. Szőröstalpú bocskoros!!!
Yoda69
Így lesz az egy evbol tíz. De ha beszáll a fideSS kubatov büntető brigadba akkor kituntessel szabadul azonnal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.