Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.

Oláh Lajos (DK) országgyűlési képviselő a kezdeményezést azzal indokolta, hogy tavaly december 12-én, amikor a parlament többek között a munka törvénykönyvének módosításáról döntött, a szavazógépek képviselői kártya nélkül is működtek.

Az Országgyűlés Hivatala az MTI-vel pénteken azt közölte:

álláspontjuk nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését, és törvényesnek a december 12-i parlamenti szavazási eljárást.

A hivatal a december 12-i ülésnapot követően kiadott közleményében azt írta: az ülésnapon követett, a szavazatszámláló gép alkalmazásával lefolytatott szavazási eljárás minden tekintetben megfelelt az országgyűlési törvényben foglalt, a személyes joggyakorlás kötelezettségét előíró rendelkezésnek, függetlenül attól, hogy a képviselőknek szavazataik leadásához nem kellett azonosító kártyáikat elhelyezni a szavazatszámláló gépben, a rendszer ugyanis enélkül is alkalmas arra, hogy a politikai megállapodás alapján elfogadott ülésrendben a saját üléshelyéről szavazó képviselőt név szerint azonosítsa. A kártyás azonosítás nélküli határozathozatali eljárást az Országgyűlés korábban többször, huzamosabb ideig alkalmazta, legutóbb amikor az ülésterem felújítása miatt az Országgyűlés plenáris üléseit a felsőházi teremben tartotta.

Az automatikusan rögzített szavazási eredmények nyilvánosak, az Országgyűlés honlapján megismerhetők – írta a hivatal megjegyezve: az ellenzéki képviselők is ily módon adták le voksukat az akciót kiváltó munkatörvénykönyvének módosításánál.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Amíg nekik áll a zászló addig legitim is lesz szerintük !!!
Nessy
persze, hogy legitim, Ki egyéniben, ki listán jutott be a parlamentbe, és hűségesen nyomja azóta is azt a gombot, amit mondanak neki!
Vagy nem erre a "szavazó gépre" tetszettek gondolni?
RonaGyuri
ha legitim, akkor miért nem engedik bevizsgáltatni??? =))
CsipkeRózsa
Mi akadályozta a gépek használatát, az ellenzék azt nem bénította meg. Nem volt felújítás, nem a másik helyiségben szavaztak, a szavazógépek működtek.
tudode
Amely a RABSZOLGA izé megbuzerálásánál történt az ANARHIA ahhoz képest, hogy nem csak a VILÁGHÁLÓ, másoknak is él az emlékezetében, hogy a FIÚK kiverték a balhét, és hetekig rugóztak anno:
.
Lássuk csak mit arhivál a VILÁGHÁLÓ:
.
---- Más helyett szavazott egy MSZP-s képviselő
.
www.origo.hu/itthon/20090330-orszaggyules-repassy-robert-szerint-schiffer-janos-szavazott-puch-laszlo-helyett.html
.
Sto eta SztepKÁK!!!
.
Ami történt az nem más, mint a PARLAMENTISÉG anarhiája!
Madácsi Pali
Csak azt nem tették hozzá, hogy amíg a fideSS működteti. Ellenkező esetben ha törvény betűjének mindenben megfelel, akkor is szabálytalan.
namihami
Kettő kérdésem lenne ezügyben?
1. Ha az érvényes vokshoz nem kell a kártyát bedugni a gépbe, akkor minek kell az állandó felszólítás, hogy "" Helyezzék be a kártyát!"".
2. És ha mégis kell a felszólítás, akkor a rendszer hogyan tudta érzékelni a szavazatok számát?
Arra gondolni se merek, hogy az összes Fidesz-szervezésű voksolás mindig a "" nekünk jó"" elven működött és fog ezután is. Úgy a Parlamentben, mint bármely egyéb ügyekben. (európai ügyek, helyközi választások, stb.) Bár az erősen neccessé teszi az ügyeiket, hogy ennek a magáncég által fejlesztett rendszernek a megvétele miért is lett oly hirtelen fideszes cél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.