Nem hibázott az a felügyelő, akinek elvette fegyverét egy elítélt pénteken a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalótermében – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) kommunikációs főosztálya az MTI-vel.

BvOP: Nem hibázott a felügyelő, akinek elvette fegyverét egy elítélt
Fotó: MTI/BvOP

A közlemény szerint a BvOP belső vizsgálatának elsődleges megállapításai szerint a fogvatartott előállítását végző biztonsági felügyelő

"feladatát a vonatkozó jogszabályi előírásoknak és belső normáknak megfelelően látta el, szakmai hibát nem követett el".

Kifejtették: a bírósági tárgyalás kezdetekor az ügyben eljáró bíró úgy rendelkezett, hogy vegyék le a bilincset a fogvatartott kezéről. Az elítélt ezt kihasználva támadta meg az őt előállító biztonsági felügyelőt.

A szabadságvesztés, az elzárás, az előzetes letartóztatás és a rendbírság helyébe lépő elzárás végrehajtásának részletes szabályairól szóló rendelet szerint a "büntetőügyben történő előállításkor az eljáró ügyészség vagy a bíróság elrendelheti az alkalmazott mozgáskorlátozó eszköz eltávolítását.

Az előállító biztonsági felügyelő az erre vonatkozó rendelkezést köteles végrehajtani. Az intézkedés nem vonatkozhat a vezető és a lábbilincs eltávolítására"

- írták.

A megtámadott felügyelő megsérült, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították, ahol a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és helyettese meglátogatta – tették hozzá.

A 35 éves Sz. Károly a Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében az ítélethirdetés után támadta meg a biztonsági felügyelőt, akinek a fegyverét is sikerült elvennie.

A szökött rab az épületből kiérve megállított egy autót, és vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy segítse a menekülésben.

A rendőrség ezután elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a menekülő férfi elfogására.

A rabot végül a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni.

Mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek a férfira, majd elfogták. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Nem hibázott?? Ne röhögtessenek már!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Kéremszépen...egy fegyvert viselő személy, legyen az bárki, az úgy kell feleljen a rá bízott lőfegyverről mint akár ha atombombaőr lenne. Ha !!! mégis megváltozna a fegyelmi helyzet akkor sem szabad a saját fegyverét olyan helyzetben hagyja ahol bárki elérheti. Az a helyzet, hogy agyebíró, veszélyes elemeket szabadít fel a fegyveres őr akkor sem szabad bízzon sem a delikvensben sem senkiben.
...a hírek alapján a bírót felköttetném.
36
@CsipkeRózsa: Biztos lehetsz benne, hogy gyorsan lesz szigorítás.
papa.49
@Pálinkás Pál: Nálad az igazság !!!
sokanvagyunk
Azt se értem, miért kell veszélyes alakokat, akiket végre sikerült hűvösre tenni folyamatosan furikázni és nem helyben ítélkezni - talán mert így kényelmesebb? -, (egyébként naponta milliók mennek a munkájuk után mert az a francnak se jön helybe nekik), ez viszont mint a példa is mutatja, egy fél várost beriadóztatott, veszélybe sodorta a lakosságot, csatatérré változtatva a környéket.
Cicamama55
@levarosbukta: Azt én is! Ebben egyetértünk! :))
Levendula
Persze, hogy nem hibázott. Mi hibáztunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.