A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi "BBB mínusz/A-3"-ról.

Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's

Az új osztályzat kilátása stabil.

A lépés nyomán a három piacvezető globális hitelminősítő közül jelenleg az S&P tartja érvényben a legjobb szuverén adósosztályzatot Magyarországra.

A Moody's Investors Service magyar besorolása "Baa3", a Fitch Ratings ugyanennek megfelelő "BBB mínusz" osztályzattal tartja nyilván a magyar államadósság-kötelezettségeket.

A Fitch Ratings magyar besorolásának kilátása ugyanakkor felminősítés lehetőségére utaló pozitív, és a Fitch egy hét múlva, jövő pénteken vizsgálja az idén először a magyar szuverén adósbesorolást.

A Fitch a térség szuverén adósminőségi mutatóiról nemrégiben összeállított, 2019-re szóló, Londonban ismertetett éves helyzetértékelésében egyenes utalást tett arra, hogy

az idén több közép- és kelet-európai ország adósminősítését javíthatja.

A cég felidézte, hogy a közép- és kelet-európai régióban Magyarországgal együtt összesen hét államadóst tart nyilván pozitív besorolási kilátással, és mivel e pozitív kilátások már 2017 óta érvényben vannak, a tanulmány szerint ezeknek az országoknak az adósosztályzatairól a Fitch az idén valószínűleg döntésre jut.

A Fitch Ratings megfogalmazása szerint a pozitív és a negatív osztályzati kilátások 7:1 arányú regionális megoszlása "felfelé ható minősítési lendületet ad" a térségnek 2019-ben.

A cég a tágabb feltörekvő európai térségben Törökországra tart érvényben negatív kilátást.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlege pénteken kiadott heti térségi előrejelzésében

azt valószínűsíti, hogy a jövő héten a Fitch is felminősíti Magyarországot.

Az S&P Global Ratings indoklása szerint a magyar államadós-osztályzatok pénteken bejelentett felminősítése elsősorban a magyar gazdaság megfelelő, a magánszektor magas megtakarításai által is alátámasztott növekedési kilátásait és

a hazai keresletnek hajtóerőt adó reálbér-növekedést tükrözi.

Tényező volt a felminősítésben a cég szerint emellett az autóipari és a szolgáltatási szektorok exportkapacitásainak folyamatos bővülése is.

Az S&P közölte: jóllehet várakozása szerint a magyar hazai össztermék (GDP) növekedési üteme 2021-ig 2 százalék környékére lassul, a nyitott, kisméretű magyar gazdaság azonban átvészeli a gyengülő külső kereslettel és az EU-folyósítások csökkenésével jellemzett időszakot is.

A magyar gazdaság külső fizetési pozíciója erőteljes, a nettó külső adósságráta tavaly a GDP 10 százaléka alá süllyedt a 2010-ben mért 55 százalékról – áll az S&P Global Ratings elemzésében.

A hitelminősítő kifejti: jóllehet a magyar folyómérleg-egyenleg többlete már csökken, a cég várakozása szerint azonban a lebegő árfolyamrendszer és a továbbra is alacsony munkaköltség legalábbis

középtávon fenntartja a magyar gazdaság külső versenyképességét.

A hitelkiáramlás jelenlegi gyorsulását nettó alapon hazai források táplálják, bár fontos tényező, hogy bruttó bázison számolva a magyar bankrendszer nem rezidens forrásokból eredő nagybani finanszírozása is növekszik – áll az S&P elemzésében.

A cég szerint ugyanakkor a magyar bankok tőkeellátottsága jó, tevékenységük nyereséges.

Az S&P szerint a magyar bankok hitelezési hajlandóságának feléledése és pénzügyi teljesítményük javulása annak a jele, hogy a monetáris politika és a hitelezési tevékenység reálgazdasági transzmissziós mechanizmusának működése jórészt helyreállt, és ez a fejlemény segítheti a magyar hatóságokat, ha a következő két évben nehezebbé válna az európai és a globális kereskedelmi környezet.

A hitelminősítő szerint a magyar kormány viszonyrendszere EU-partnereivel továbbra is "bonyolult". A cég azzal számol, hogy

az unióból érkező strukturális és kohéziós folyósítások értéke a GDP-érték arányában mérve 1-2 százalékkal csökken akár már 2021-ben.

Az EU által Magyarország ellen indított jogi, köztük a már folyó kötelezettségszegési eljárások a kétoldalú kapcsolatok destabilizálódásának kockázatával járnak, és ez potenciálisan kisiklathatja az uniós beruházási programokat, aláásva a magánbefektetői szektor bizalmát – vélekedik pénteki elemzésében az S&P.

A cég véleménye szerint ugyanakkor 2020 előtt valószínűtlen, hogy az EU jelentősebb pénzügyi szankciókkal vagy a strukturális folyósítások csökkentésével sújtaná Magyarországot.

A 2020 utáni új költségvetési időszakban már valószínűbb az EU-finanszírozások csökkentése, de ehhez is az uniós tagállamok egyhangú támogatására lenne szükség

- hangsúlyozza pénteki elemzésében az S&P.

A cég szerint az erőteljesen pro-ciklikus magyar költségvetési alapállás ellenére valószínűtlen a jelentősebb költségvetési elcsúszás, és a hitelminősítő nem lát kockázatokat a 2019-re kitűzött 1,8 százalékos GDP-arányos deficitcél teljesíthetőségére, bár a 2022-ig megcélzott 0,5 százalékos hiányt "derűlátó" célkitűzésnek tartja.

A cég azzal is számol, hogy a likvid eszközöktől megszűrt közadósság-ráta 2022-ben még a GDP-érték 60 százaléka felett lesz, és ez az S&P véleménye szerint szűkítheti kormány költségvetési mozgásterét stresszhelyzet esetén.

A hitelminősítő ugyanakkor kiemeli, hogy 2018 volt a hatodik olyan év egymás után, amelyben a magyar gazdaság szilárd, kiegyensúlyozott növekedési pályán volt, és bár a magánszektor adósságállománya emelkedett, a köz- és a külső adósságráta a GDP-érték arányában számolva továbbra is csökkent tavaly.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nagyszeru. Igy akkor mar csak a szankig er a szar, nem az orrunkig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
arcmás
Zsidók.
A számok, meg a mutatók alapján a hitleri Németországot is felminősíthette volna a Goldman, Goldberger C Sucks.

Zsidó, szeretnéd, ha mesélnék az Istenedről?
Képzeld, zsidó, mindent tudok az istenedről, arról, akiről te már régóta semmit nem tudsz.
Milyen a te Istened, zsidó?
A legjobb!
The Best

Szeretem Őt.
Néha megpróbálom nem szeretni Őt, de soha nem sikerül.
És azért is megteszek mindent, hogy Ő megutáljon engem...
Nem sikerül.
Szinte soha.
Szeret engem a ti Istenetek - így jártam.

Élet?
Halál?
Múlt?
Jelen?
Jövő?
Amiről csak ötletelsz, találgatsz, nekem már meg volt. Kétszer.

"Aki ebben a szétcseszett világban jól érzi magát, az beteg - minden szempontból."
Yoda69
Nagyszeru. Igy akkor mar csak a szankig er a szar, nem az orrunkig.
troppauerhumer
@division: Mindig mondom :"hülyéket és orbánvalagszolgálatos "ÍKÚ" vitézeket nem tanítok ,de veled kivételt teszek ,mert 2 in 1-ben hehee..:Trükkös pénzgyár épült ki a lakossági állampapírokkal.Sikertörténet volt a magyar adósságfinanszírozás átalakítása. Az állam elérte, hogy külföldiek helyett egyre inkább a magyar lakosság finanszírozza az adósságunkat. Közben a vonzó feltételek között ügyesen lavírozó bankok, alapítványok, gazdag magánszemélyek nagyot kaszáltak. index.hu/gazdasag/2018/08/21/allam_kontra_bankok_trukkos_penzgyar_a_lakossagi_allampapirokkal/
Így trükköznek az állampapírokkal.
nepszava.hu/1129361_igy-trukkoznek-az-allampapirokkal
A trükközést pedig azóta is folytatják, hiszen a Portfolio.hu a múlt héten arról számolt be, hogy jelenleg javban zajlik az egyeztetés az ÁKK és a lakossági állampapírokat forgalmazó bankok között, mivel kiderült, hogy néhány leleményes bank a privátbanki ügyfelek hitelezésével nemcsak az értékesített állampapír állományát dobta meg, hanem a pénztárcáját is hizlalta az extra forgalmazói jutalék bezsebelésével. Vagyis hitelt adott az ügyfélnek, hogy vegyen lakossági állampapírt, amit aztán később visszavásárolt tőle. Mindezt az állam számlájára.
Azaz az adófizetők fizetjük amit a tolvajállam elherdál ...
troppauerhumer
HITELMINŐSÍTÉS - ORSZÁGOK LISTÁJA - EURÓPA

Világ
Európa
Amerika
Ázsia
Afrika
Ausztrália
G20

hu.tradingeconomics.com/country-list/rating?continent=europe
Magyarország
BBB Baa3 BBB-
Bulgária
BBB- Baa2 BBB
Románia
BBB- Baa3 BBB-
Szlovákia
A+ A2 A+ A (high)
Lengyelország
A- A2 A- A
Ausztria
AA+ Aa1 AA+ AAA
Az Európai Unió
AA Aaa AAA AAA

Hahaaa...látszik még a béka segge?...hehee...
Eladott Ország
Valójában tehát ott vagyunk, mint 2011-ben. Orbánék iszonyatosan elbasztak, bóvliba vágtak mindent, leminősítették az országot, majd öt évig izzadtak, hogy visszatérjünk a 2011-es szintre. Azonban kétség sem fér hozzá, hogy mégis hatalmas győzelemnek fogják eladni az egészet. A Bajnai mikor átadta az országot akkor 3 vagy 4 szinttel voltunk a bóvli felett. Ezzel a félminősítéssel csak éppen hogy bekerültünk a befektetésre ajánlott országok közé. Tehát nincsen mit ünnepelni!
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fwww.portfolio.hu%2Fimg%2Fupload%2F2016%2F09%2Fhitemin160916este-20160916.png&key=-b_0nYKpM8RfK2_b548UsQ&w=600&h=350
simmering73
Az illiberálisok elő is kapták a cerkát. Egészségetekre.
36
@simmering73: Tudod. Szükséges, de kellemes...(egyeseknek)

Különös a számomra, hogy ti mindig a G körüli témánál köttök ki...
papa.49
Akkor most olcsóbb lesz a hitel felvétel állami szinten NEM HISZEM, másra meg nincs hatással az egész !!!
simmering73
@36: Látom túl vagy rajta, de kevés volt. Vedd elő mégegyszer.
36
@simmering73: Hajaj...Nem veszem fel a kesztyűt. Meddő és időrabló szájkarate lenne csak belőle.
36
@simmering73: De annyiból hasznos volt rövid beszélgetésünk, hogy az amúgy most a liberál-bolsikat nagyon zavaró cím és hír ismét megjelenik a "most beszédtéma" részben. Addig sem bagatelizálódik.:)
Sámannus
Azóta van kánaán, hogy a hajléktalanok is úgy adóznak mint Döbrögi uramék, akik a taknyukkal fényezik a mandzsettájukat.
fekete
E's akor most ingyen van a kenye'r? Jo egy honapja le minositette! Most meg Fell???
division
@troppauerhumer: A magam részéről magasról teszek arra amit írsz, írhattam volna azt is hogy a fejedre, de veled ellentétben én nem vagyok vulgáris.
troppauerhumer
@division: Mindig mondom:"hülyéket és orbánseggszolgálatos takonynácikat nem tanítok,de veled kivételt teszek ,mert 2 in 1-ben hehee...ez a tanítás most ingyen ment neked,a továbbiakért darabonként 1000 eurót kérek,nonprofit,ebből finanszírozom a teféle hülyegyerekeknek forgalmazott intelligenciatabletták beszerzését,hogy segítsek az egy híján 20-a IQ -d fenntartásában hehee..
division
@troppauerhumer: Akkor szólalj csak meg ha legalább a negyedét letetted annak az asztalra eddigi pályafutásod során mint én, addig meg fogd be a mocskos pofádat. Érthető voltam tropahummer?
division
@durbincs: Te kinézel belőle 4 elemit? Ne értékeld túl. Engem, aki már nem vagyok mai gyerek, csak úgy lehülyegyerekezett a maga huszon évével (már ha egyáltalán van annyi).
szaboria1
Ez csak egy 3 még mindig leminősített mínuszban tartja a magyar állam adósságát.
Yoda69
@division: Latom ratalaltal a tarsalgo partnerre, aki az ertelmi szinvona;adon van.@durbincs:
troppauerhumer
@durbincs: A tárgyilagosság a professzióm ,szidnak is érte az érvelés helyett az orbánvalagszolgálatos "ÍKÚ"vitézek.Ezért is szeretem és művelem az iróniát és a szarkazmust ,ha tetszik másoknak,ha nem ,tanuljanak meg tényekkel érvelni és ne nem ellenőrzött baromságokkal.
troppauerhumer
@division: Drága gyermekem!De érvelni az mint Géza bácsi:Géza bácsi csodálkozva nézi Pistikét, aki a fa tövében guggol csukott szemmel.
- Mit csinálsz, Pistike?
- Szarok.
- Ahhoz előbb le kellene tolnod a nadrágod.
- Minek?
- Mert úgy szokás.
- Miért?
- Apád nem tanított meg rá?
- Mire?
- A higiéniára.
- Nem értem.
- Higiénia, tisztaság. Kapisgálod?
- Ne..e..em érte...m!
- Nem is érzed? Tisztasááág. Hm?
- Mi van vele?
- Ááá, reménytelen, hagyjuk.
- Na mi van Gézabá, elfogytak az érvek? Megemlíteném , hogy ez nem a közszopatási média felülete, ahol elég mantrázni az imbecillis faszságaidat ahhoz, hogy hihetőnek tűnjenek egy idő után a moslékzabáló célközönség bamba fejében.Jobban tetted volna, ha hozzászólás helyett folytatnád kedvenc szabadidős tevékenységedet, bálványod a felcsúti bonsai duce ánuszrózsájának nyelveddel való kényeztetését! Értelmes gondolat hiányában a két füled közötti koponyaűrben az agyevő kukacok által meghagyott maradékból előállított baromságokkal ne szennyezd az bandád által amúgy is teleszennyezett környezetet!
troppauerhumer
@division: csak halkan szólok nehogy megijedjen attól a szellemi sötétségtől a fejében lakozik1-az államadósság kormány által közölt számait évek óta nem fogadja el az EU mert azokat meghamisítják ,eldugják az EXIM bankba,és a lakossági ,valamint a kötelezően vásárolandó vállalati kötvényekbe,nem véletlenül ilyen alacsonyak a kamatok.Elárulta magát az NGM, Magyarország elbukta a többéves csatáját.
www.portfolio.hu/gazdasag/elarulta-magat-az-ngm-magyarorszag-elbukta-a-tobbeves-csatajat.272409.html...tov%C3%A1bb%C3%A1:A?fbclid=IwAR3Q0RgztDIJOdGTwlGbMRusXTK-RUOKkIkAjvNdWOH2BJvkQjCil5RsP-Q
A rövidtávú növekedési kilátások erőteljesek. A rövidtáv annyit tesz , addig még a viz felett van az orrunk hegye amig ömlik be az eus pénz. (bár már kezd az is megbicsaklani)A gazdaság kb annyival nő az uccsó 2 évben mint a támogatás, - előtte 2 év volt csökkenő is,- az adósság
nominálisan évente folyamatosan nő, az ÁH is folyamatosan deficites.A növekedés oka a kormány mesterséges keresletélénkítő intézkedései.Az a baj, hogy a kormány prociklikus tevékenységei nem csak azért fognak nagyobb visszaesést okozni, mert ellövik élénkítésre azt a pénzt, amit a gazdaság simítására kellene tartalékolni, de olyan hülyeségekre szórják el, mint a stadionok, ami az életben nem fog pénzt hozni, csak épp vinni.Ez azt jelenti még mindig nem sikerült Magyarország adósság kockázati besorolását a Gyurcsány Bajnai kormányok befektetésre ajánlott szintjére emelni . 2010 óta mind a három hitelminősítőnél bóvliban van Magyarország.Brüsszel októberben is utal magyar kormánynak, ennek ellenére jött össze a 1678 milliárdos költségvetési lyuk
A béremelésekkel kb most érték el a válság előtti szintet, ami jó, viszont a termelékenység szinte semmivel sem nőt, ami meg qrva rossz... Tehát még emelhetik kormányzati ukázokkal a béreket, messze az infláció felett, de ettől vagy elszáll az infláció, vagy egyszerűen azok a multik, akiknek most megéri itt gyártani a brutális bérelőny miatt, lelépnek. Lehetne...
troppauerhumer
@division: GDP 72,1 százaléka volt a bruttó államadósságunk 2017 végén - azaz inkább lett volna, ha nem kellene bevenni az Eximbankot is az állami körbe. Így inkább 74 százalék az év végi adat.privatbankar.hu/.../nagyot-esett-a-magyar...:"Az OECD nemzetközi gazdasági szervezet Facebook-oldalán közzétett grafikon szerint Magyarország egy főre eső, dollárban és vásárlóerő-paritáson számolt államadóssága messze a legnagyobb a visegrádi négyek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) közt:"zoom.hu/.../oecd-az-egy-fore-eso.../...továbbá:A kormány kiturpiskodta, hogy hivatalosan csak a választás után ugorjon meg az államadósság:444.hu/.../a-kormany-kiturpiskodta-hogy... államadósság úgy csökkent, hogy nőtt:nepszava.hu/1153296_az-allamadossag-ugy-csokkent... ha visszanézünk:A központi költségvetés adóssága:
1988: 986 milliárd HUF Kádár János
1990: 1286 milliárd HUF Németh Miklós
1994: 3751 milliárd HUF Antall József
1998: 6165 milliárd HUF Horn Gyula
2002: 9224 milliárd HUF Orbán Viktor
2006: 14056 milliárd HUF Medgyessy P. - Gyurcsány F.
2010: 21749 milliárd HUF Gyurcsány F. - Bajnai G.
2012: 20621 milliárd HUF Orbán Viktor
2013: 22474 milliárd HUF Orbán Viktor
2014: 24586 milliárd HUF Orbán Viktor
2015: 25075 milliárd HUF Orbán Viktor
2017 május 25800 milliárd.

Közben eltűnt 3000 milliárd manyup és 3600 milliárd valutatartalék (12 milliárd euró)
Plusz 7867 milliárd "nemmegszorítás",60 féle új adó,szektoriális különadók.

Na akkor?azt is lehetne emlegetni (bizonyos fokig tény), hogy csökkent a költségvetés egyensúlytalansága. másik oldalról viszont ennek az az ára, hogy mindenen olyan mértékű adó van, hogy az már kigazdálkodhatatlan. banki adók, közműadó, üzemanyag jövedéki adó emelés (túl alacsony a benzin világpiaci ára, emeljünk adót!), stb. úgy javítottak a költségvetés egyensúlyán, hogy egyszerűen nem fizetik ki a számlákat, nem invesztálnak bele semmibe annyit, amennyit kellene.
papa.49
Hiába azok a fránya számok mást mutatnak, mint amit a pávatáncos mond, úgy csökkent az államadósság, hogy közben nőtt 4051 milliárddal !!!
papa.49
Moderáűtor jó lenne ha ki is tiltanátok ezt a durbincsot !!!
division
@Yoda69: Miért, attól hogy értelmiségi ember vagyok érthetek egyet bárkivel. Te mitől érzed magad különbnek mint bárki más? Csak mert itthon képtelen voltál érvényesülni?
division
@troppauerhumer: Ezeket a propagandaszövegeket, amiket kiollózol innen-onnan szerintem másoknak írogasd le, mert engem nem hatnak meg. Veled ellentétben én látom mit csinál jól Orbán és mit nem, de nálad csak az van meg hogy "szar a Fidesz".
Yoda69
@division: @durbincs: Te ertelmisegi? Na ne rohogtess :) Szerintem a 8 altalanost se vegezted el ugyanugy mint a farok haverod. Ti roman faszok csak egyet tudtok lerohasztani a magyarsagot imadott naci fideSSetek reven.
polar450
Szóval az eltelt 9 év alatt hányszor volt leminősítve Geciland?
Nincs nagy ok az örömködésre!
division
@Yoda69: Meglepődnél ha egyszer látnád mit hoztam létre eddigi életem során. A másik meg hogy ne nácizz miközben itt román faszozol te anyád majma!
Eladott Ország
@troppauerhumer: A Moody's-nál is leléptek minket a bolgárok. Bulgária adósosztályzata így most egy fokozattal jobb Magyarországénál, amelyre a Moody's "Baa3" besorolást tart. Már Bulgária is jobban teljesít.
Yoda69
@division: Te csak a budin tudsz letrehozni valamit, de remelhetoleg azt le is huzod. Bar nem biztos hogy nalatok van angol vece. Csak a kert vegi arnyekszek.
division
@Yoda69: Téged kellett volna lehúzni amikor megszülettél, de titokban minden anya abban bízik hogy normális gyereke születik...
Sajnállak inkább mintsem tovább vitatkozzak veled.
polar450
@durbincs: Te mi a szarnak vagy az oldalon lelencgyerek?
Egy árva értelmes hsz.-odat még nem olvastam se pro, se kontra, amióta én idelátogatok néha, csak a fórumtársakat csipkeded, de azt is elég primitív, lebutított módon műveled!
Normális oldal normális moderátora már kitett volna az oldalról!
kereső
@Eladott Ország: Nem teljesen!2011-hanem 2008.
"Ezzel tovább folytatódott a magyar államadósság csökkenése, amely már a tavaly év végi szint alá esett. Az adósságráta 72,8 százalékos mértéke egyúttal azt is jelenti, hogy
ez a mutató tíz éve, azaz 2008 negyedik negyedéve óta nem volt ilyen alacsony.
Egy évtizeddel ezelőtt a pénzügyi krízis idején felvett IMF-hitel növelte meg hirtelen – 71,6 százalékra - a bruttó adósságrátát. A kedvező folyamatoknak köszönhetően azonban ma már csak egy százalékpont választ el minket attól, hogy elérjük az IMF-csomag előtti szintet."-2018.4.negyedévi mnb elemzés.
Yoda69
@polar450: Hagyd ra! Ezzel az idiotaval mar senki sem kommunikal. Egymagaban irogatja a hanyadekait.
csak úgy....
@division: @Yoda69: Egyre izgalmasabb lesz ez a mecss ,mikor már mindenki mindenkit útál és mindenki ragaszkodik az elbax...ott,kibax...ot igazához! Állítólag fehér börü és keresztény katolikus népség...
Eladott Ország
@kereső: Azt is mondják, hogy az államadóssággal is trükköznek, mert eldugdossák, az EXIM banknál és egyéb vállalati hitelek közé.
csak úgy....
@division: ha nyugalomra vágyol,gondolj a sikeres,leg sikeresebb vállalkozó kollégádra,ki az eszéböl és tehetségéböl lett az ország leg gazdagabbja , valószínüleg nalad is okosabb és tehetségesebb a fölcsuti gázos...
kereső
@Eladott Ország: Az Exim bankot már nem tudják dugdosni.Az,hogy az egyéb saját! bankokkal hogy trükköznek-még nem publikus(mkb.bb-bank,takarékok,mfb,mnb???!),viszon nagyon jól látszik az államháztartás éves "eredményén" az árfolyam befolyásolás,és az inflációs alultervezés. A költségvetésben úgy tologatják a számokat,ahogy tetszik-hiszen nem "transzperens"-nem átlátható( volt már ezért kritika-de csak rosszabb lett).
Pegerot ollvasom itt fentebb,hogy Veres János hamisitotta a költségvetést- honnan szedi a marhája?,nem tudom-csak azt, hogy most aki eligazodik a magyar költségvetésben, az egy bűvész.Az biztos, hogy orbán tényleg kőbe véste a 2%-os hiányt, de ennek borzalmas ára van- mert olyan mértékű a kiadáscsökkentés-kivéve a beruházásokat(túlárazva), hogy az szerintem már nem olyan sokára működőképességet fog veszélyeztetni-oktatásban,eü-ben, szociális területen.Mind-mind humán területen.
Aki Én
@division: Lehet, hogy te bárgyún helyeselsz és szarsz mások tényközlő véleményére, de ez nem túl bölcs dolog.
Azt már csak mellékesen jelezem, hogy a fidesz minden leminősítés alkalmával közölte, hogy a hitelminősítők véleménye nem számít, különben is részrehajló és hazug önérdek.
Ilyenkor persze mindjárt hitelesek.
Ez ugyan olyan, mint az OLAF. Ha ellenzéki bűncselekményt tár fel, akkor hitelesek, sőt óránként tart sajtótájékoztatót a fidesz rájuk hivatkozva. Ha az orbán féle Elios ügyeket tár fel, ami egyébként IQ 30 felett nem is volt kérdés, akkor hiteltelen, hazug, Sorosista, és egyébként is csak a választásokba akar beleavatkozni. A közröhej tv még csak meg sem említette, illetve egyszer azt hazudta, hogy Simicska cége. De hamar jött a bizonyíték, hogy ez is hazugság, mert bizony orbán vejének a cége.
De gondolom téged a hasonlók nem késztetnek gondolkodásra.
Hát csak helyeselj tovább.
division
@Aki Én: Azért csak örülhetek ha felminősítik az országot? Én már annak is örülök ha a foci csapatunk előrébb lép egy-két helyet olykor:-))
division
@csak úgy...: Oké, szokásomhoz egyáltalán nem híven kicsit elengedtem magam, nem is vagyok rá büszke. A gázszerelő meg tényleg leköröz, ebben nincs vita, ő okosabb, hiszen a semmiből tudott többszörös milliárdossá válni 2010 után...:-))
csak úgy....
@division: Szóval szerinted Orbán Viktor semmi! :) Ha csak azon gondolkodnál magadban,hogy Te ,-mint tehetséges,tanult ember ,mire lettél vóna képes,ekkora hátszéllel...
division
@csak úgy...: Nem lennék rá büszke egyáltalán.
Aki Én
@division: Persze, hogy örülhetsz. Csak próbáljuk meg a helyén kezelni a dolgokat.
Meg hát akkor el kéne dönteni, hogy hitelesek vagy nem.
Tudod, mint az OLAF.
Azért azt te is tudod, hogy nem véletlenül mérnek mindent kettős mércével. Az nem a becsületesek módszere.
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, Te narancsos seggnyaló, szaros pofájú,félfaroknyi Sügér, és a haverja Shikari, alias Nyüves kiHeréltek ? Ez már megint csak óriási bukta ? Szerencsétlen 2 buta Kappan, ott a román felvidéken ? ...Ingyensexet ? ollé ? de ne má Ti ketten Shikarival, tényleg bűzös bányapoloskák vagytok ?a Ballonkabátos Pedofilok , Várják ám a kigyúrt kopaszok a sitten ?... az ő kis drága Csudafurulyájukat ?: századvég+halvég? muki, te má régrü nem burkoltan vagy hüüjje? nálad már indult az ívási szezon? csak nem ám minden fazonnal? óvszered van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.