"Nem vagyok szakértő, én tartok attól, hogy ha egy bűnözőt feljelentek, azt megbosszulják" – nyilatkozta Gyárfás.

Gyárfás: féltem a zsarolók bosszújától

Fotó: MTI /Koszticsák Szilárd

Félt a zsarolók bosszújától – a Magyar Nemzetnek adott interjúban ezzel magyarázza a Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamás, hogy miért nem fordult a rendőrséghez az újabb zsarolási kísérlet miatt. Gyárfás február 6-án saját indíttatásból írásban tett vallomást.

A sportvezető a Magyar Nemzetnek leszögezte, egyetlen olyan hangfelvétel sem kerülhet elő, amely azt bizonyítaná, hogy megbízást adott Fenyő János médiacézár megölésére.

Portik visszatérően azzal rémisztett, hogy majd a rendőrségen „azt mondja”, hogy én megbízást adtam. Tehát „azt mondja” és nem „elmondja”; gondolom, érzékelhető a két kifejezés közötti szakadéknyi különbség…

Nem tanulmányoztam a bűnözők lélektanát, de szerintem a cinkosok még egy gyilkossági ügyben sem ismétlik újra és újra a tettüket, azt sokkal inkább hétpecsétes titokként kezelik. Ezzel szemben Portik újra és újra rá akart bírni, hogy mondjam, amit mindenáron hallani akart tőlem. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat pontosan rögzítette, leírta, hogy mi van a hangszalagokon.

– mondta Gyárfás Tamás a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Állítása szerint Portik újra és újra rá akart bírni, hogy azt mondja, amit mindenáron hallani akart tőle.

A médiavállalkozó szerint az általa megismert hangszalagok leiratában nem szerepelnek azok a mondatok, amelyek a Pesti Srácok oldalán megjelentek. 

A PestiSrácok.hu-n megjelent és rá nézve terhelő hangfelvételről ( „Én kérdeztem: mi legyen azzal az emberrel? Szétba...uk? Erre te azt mondtad: igen, te mondtad nekem, hogy el akarja venni a tévét stb.”) Gyárfás azt mondta, a Magyar Nemzetnek, hogy "akarva-akaratlanul, de a hamisításokat meghamisították."

Gyárfás a lapnak úgy fogalmazott:

A cikkekben azt állították, hogy a rendőrség birtokában lévő vágott hangszalagokból idéznek, majd helyettük közölték a K. Imrich által 2017. szeptember 27-én nekem átadott ötoldalas iromány több részletét. A kettő nagyon nem ugyanaz.

Akarva-akaratlanul, de a hamisításokat meghamisították.

Az idézetek nincsenek azokon a felvételeken, amelyeket velem az NNI-ben már tavaly április 27-én és július 9-én megismertetettek, amelyeket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat a hanghordózókról szó szerint írt le. Az idézetek az 1997. szep­tember 27-én nekem átadott irományról valók, amellyel K. Imrich meg akart zsarolni.

Hozzátette:

A szöveget élénk fantáziával ő írta, szerkesztette vagy azok, akik őt hozzám küldték. Nem tudom, ki honnan vette, hogy ezek a kazettákon hallhatók. Talán elvárható lett volna, hogy a kollégák körültekintőbben járjanak el.

Gyárfás Tamás az interjúban ismét leszögezte: soha senkit nem ösztönözött arra, hogy ölje meg Fenyő Jánost. „Mi Fenyő Jánossal kibékültünk, a vitás ügyeinket rendeztük, erről még írásbeli megállapodás is készült” – mondta.

Gyárfás arról is beszélt a lapnak, hogy hajlandó továbbra is hazugságvizsgálat alá vetni magát, amennyiben azokat is alávetik egy poligráfos vizsgálatnak, akik lényeges kérdésekben vele ellentétes állításokat tettek.

Azt kértem, hogy a hatóság azokat is vesse alá egy poligráfos vizsgálatnak, akik lényeges kérdésekben velem ellentétes állításokat tettek. Nyersen fogalmazva, más és más megfontolásból: hazudtak. A példaként említetteken kívül még többen vannak… Furcsa világot élünk. Azt is kértem, hogy szembesítsenek is velük. Még a védett tanúval is, akiről lassan már mindenki tudja, hogy kicsoda

- fogalmazott Gyárfás.

A teljes interjút ITT olvashatja el.

Forrás: Magyar Nemzet, HVG, ATV

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Gyárfás, a gerinctelen túlélő, a milliárdos médiavállalkozóból nemzetközi sportbefolyásra szert tett ügyeskedő, mindenféle rendszerek sunyi kiszolgálója, megélhetési köpönyegforgatója. A gerinctelen, elvtelen Gyárfás tökéletes megtestesítője annak a visszataszítóan ocsmány, képmutató – mindennemű politikai befolyás nélküli (!) – magyar sportadminisztrációnak, ahol Kocsis Máték, Gyárfás Tamások, Németh Szilárdok, Deutsch Tamások, vagy éppen Kósa Lajosok őrködnek egy-egy sportág tisztasága fölött. Az uram-bátyám rendszer, az erkölcstelenség sokadlagos szempont, amikor ömlik a pénz mindenkinek, aki falaz ennek a nagyszerű embernek. Aki minden volt már eddigi életében és annak az ellenkezője is, a legritkábban egyenes, gerinces ember. Aki túlélt mindenféle rendszereket és kormányokat és aki az én olvasatomban mára felküzdötte magát a kormánnyal tökig összefonódott sportélet-közélet legundorítóbb figurái közé. Mindenkit hülyének néz és fapofával játssza az áldozatot. Volt egyszer egy ellenforradalom, amit rendszerváltáskor forradalomnak minősítettek, majd lett egy újabb, "fülke" forradalom, és visszajutottunk oda, ahova az előző forradalommal kerültünk. Lehet, hogy összegabalyodtam? A lényeg, hogy az elmúlt 30 évet lehúzhatjuk a WC-n.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.