A Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt.

Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert kritizáló Twitter posztja miatt

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón ismerteti a kormány új családpolitikai intézkedéseit az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. február 11-én. Július elsejétől lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kamattámogatott hitelét használt lakás vásárlásához és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását is, valamint a július elseje után született gyerekek után igényelhető a gyerekvállalási támogatás. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Annika Strandhäll szavai miatt pénteken a budapesti svéd nagykövetet is bekérette a külügyminisztériumba Szijjártó Péter.

A svéd miniszter pár napja egy Twitter posztban írt véleményt a magyar kormány legújabb családpolitikai csomagjáról.

Ebben Annika Strandhäll azt írta:

Riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a ’30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton közölt nyílt levelében azt írta, megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által múlt vasárnap bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll Twitter-üzenetében azt állította: a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket.

Magyarország család- és ifjúságügyért felelős államtitkáraként határozottan visszautasítom az Ön vádaskodását. Szokatlan és barátságtalan, hogy egy európai kormánytag egy másik európai kormányt ítéljen el belpolitika döntései miatt ily módon és ilyen stílusban, anélkül, hogy előtte legalább informálódott volna a hagyományos diplomáciai csatornákon keresztül

- írta Novák a levélben.

Hozzátette: 

Tisztában vagyok a köztünk lévő ideoló­giai különbségekkel, többek között azzal, hogy országaink más válaszokat adnak az Európát érintő demográfiai válságra. Mi tiszteletben tartjuk a svéd kormány azon döntését, mely szerint Önök a bevándorlók integrálását és a családegyesítéshez való jogukat tekintik legfőbb prioritásnak, illetve, hogy Önök migrációval válaszolnak a demográfiai kihívásokra.

(...)

Magyarországon mi úgy gondoljuk, hogy az erős családok adhatják a közösségünk alapját. Családbarát kormányzást folytatunk, és demokratikus választásokon háromszor egymás után kaptunk kétharmados parlamenti többséget. A magyar emberek sokszor kifejezték az akaratukat, és felhatalmaztak bennünket arra, hogy állítsuk meg az illegális bevándorlást a határainknál, ne engedjünk a tömeges gazdasági bevándorlásnak, helyette segítsük a magyar nőket és férfiakat abban, hogy annyi gyermeket vállalhassanak, amennyit szeretnének és akkor, amikor szeretnék. Ezért vezettük be családbarát intézkedések sorát, amelyek a magyar emberek széles körű támogatását élvezik. Az a szándékunk, hogy megadjuk a döntés szabadságát a magyar nőknek és férfiaknak.

Novák Katalin hangsúlyozta:

Elfogadhatatlan, hogy Magyarországot a náci Németországhoz hasonlítja. Ezt az ország nevében határozottan visszautasítom.

Levele zárásaként Novák azt írta:

Közben kérem Miniszter Asszonyt, hogy Magyarországgal kapcsolatos kritikáit a kölcsönös tisztelet jegyében fogalmazza meg, illetve tisztázza álláspontját abban a kérdésben, hogy az Európai Szocialisták Ön szerint helyesen működnek-e együtt olyan magyar baloldali pártokkal, amelyek a szélsőjobboldali Jobbikkal lépnek szövetségre.

Addig is felszólítom, hogy kérjen bocsánatot a kijelentései miatt!

A teljes levelet ITT olvashatja el.

A Twitter-poszt hangneme miatt Szijjártó bekérette a budapesti svéd nagykövetet

Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy bekérették a budapesti svéd nagykövetet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a svéd szociális ügyekért felelős miniszter Magyarországot bíráló megjegyzése miatt.

A külügyminiszter közölte:

megengedhetetlen az a hangnem, amelyet a svéd miniszter használt.

A tárcához bekéretett nagykövetnek elmondták, hogy

elfogadhatatlannak tartják a svéd miniszter kijelentését.

A diplomata a magyar álláspontot tudomásul vette, és ígéretet tett, hogy továbbítja – mondta a miniszter.

Megerősítette, hogy a svéd és a magyar kormány hozzáállása ellentétes.

Magyarország a családokra költi a pénzt, Svédország pedig a migránsokra

- közölte Szijjártó Péter pénteken.

Forrás: Magyar Hírlap, 24.hu, MTI

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Novák szatyor ezt elkúrtad, nem kicsit NAGYON meg a zselésfelűfutsalosmajopm is, végül is miért is kéne ,,bocsánatot kérni,, mert kimondta az igazságot ???
Hátrább az agyarakkal szatyor !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
Csak kéresd be, majd jól belesz@rik a szádba.
Jozefina
Most a svédek igen nagyon berezeltek egy szerencsétlen h.p.cs-tól!!!???
Maxipocak
Ez a novák is elmehet a jóqrvaanyjába, a kakadu meg különösen. Fidesz ill. bolseviktempó, aki kritizál az ellenünk van címmel. És mindenre a migránsozás. Úgy tudnám pofánbaszni őket egy szívlapáttal...
desiro
kedves katika, kérjetek bocsánatot a megint átbaszott magyar polgároktól.
Nessy
Mire minden részlet napvilágra kerül, kiderül mely "családokat" támogat pártunk és kormányunk! Nem lesz magas az index!
Akkor majd bocsánatot fog kérni, O.V,, vagy az államtitkárasszony a szelekcióért, és a félreérthető ígéretekért?
RonaGyuri
repedtsarkú román luvnya majd téged fognak bocsánatkérésre kötelezni! =))
Eladott Ország
Azután majd a bankok eldöntik, hogy ki lesz hitelképes, akár lakás-, akár autóhitelnél - ha lesz egyáltalán aki bátorkodik bevállalni mindet együtt. És ha meg nem jön össze a gyerekszám és marad az eladósódás, az sem lesz majd akkora hír, mint az, hogy most milyen bőkezűen adakozik a kormány. Mert a kormány adja, vagy inkább Orbán Viktor. Neki meg mi adjuk, mert mi így szeretjük. És akkor ne feledjük az alaptörvénybe tett passzust sem, mi szerint a felnőtt korú gyermekek kötelesek gondoskodni rászoruló szüleikről, akik, mire felnevelik a gyerekeiket, garantáltan rászorulók lesznek, nyugdíjalap meg miből? Összességében a lakosság 0,5-1 százalékát érintheti a kedvezményen felvehető 10 millió forintos hitel.
www.atv.hu/belfold/20190215-a-lakossag-1-szazalekat-erinti-a-kedvezmenyesen-felveheto-10-millios-hitel
emerencia
Pedig de. Valamely réteget megjutalmazzák majd azt a látszatot keltik/hazudják, hogy ettől a társadalmunk minden tagjának jó lesz az élete. A valóságban viszont az történik, hogy kevesek jólétét a többiek sorsával fizettetik meg. Az orbáni szociálpolitika így működik, melynek következtében a többség méltatlan elbánásban részesül, könnyen elveszítheti a megélhetését, életét. Ez bizony jellemzően a fasisztoid ideológiára jellemző mentalitás. Ezzel szemben a jóléti országokban (pl.Svédország) arra törekszenek, hogy lehetőleg mindenki megőrizhesse emberi mivoltát még krízishelyzetben is. Szíjjártó és Novák téved: nekik kellene bocsánatot kérni mindazért, amit a határokon belül élő többségi társadalom ellen elkövettek.
lusta
@Eladott Ország: Na majd akkor kiderül, hogy az egészért Gyurcsány a felelős.
Lepényleső
A rezsimnek mindig is baja volt azzal,ha valaki igazat mondott rezzenéstelen arccal?
lampa laz
Te repedtsarkú idióta, a torzszülött politikai döntéseiteket kritizálta a svéd miniszter, joggal. Miért kérne bocsánatot az országtól, hiszen mi is tudjuk, h mekkora barmok vagytok. Igen, katóka csak az a hülye 2/3 élvez el a bejelentéseitektől, mert az a dolguk, mert van egy réteg, nekik jár ami másnak nem. A közmunkások a multiknál szalagon gürizők, a minimálbérből élők hogy a szarba tudnák teljesíteni az elvárásaitokat a pénzért cserébe? Na ugye, mindig csak magatokra gondoltok, h a rosseb enne meg benneteket már.
szaboria1
@Eladott Ország: Pontosan pénzügyi elemzők mondták le tegnap az RTL híradóba, hogy a közmunkások és a minimálbéresek valamint 230000.-/ft nettó alattiak sem igen kapják meg.
simmering73
A svéd szociális miniszter semmi olyat nem írt, ami miatt bocsánatot kellene kérnie.

"Ez az egész “családvédelmi program”, amely kétségbeesett próbálkozás az Orbán-rendszerből elmenekült egymillió magyar pótlására, amúgy is elemberteleníti, és prostitúcióra, korrupcióra kényszeríti, pénzre alapítja a gyermekvállalás szépségét és az emberi kapcsolatokat. Bérben, muszájból, pénzért élnek házaséletet a felek, ezt nevezi Orbán keresztény családnak."
nepszava.us/jonnek-az-erdelyiek-es-az-ukranok-orban-penzeert-szulni/
szaboria1
@Nessy: Megint a nagy ígérgetések, hogy az EU választáshoz embereket tudjanak magukhoz szédíteni.
papa.49
Novák szatyor ezt elkúrtad, nem kicsit NAGYON meg a zselésfelűfutsalosmajopm is, végül is miért is kéne ,,bocsánatot kérni,, mert kimondta az igazságot ???
Hátrább az agyarakkal szatyor !!!
Pálinkafőző Rézüst
Na rögvest berittyentettek a vikingék... :) Oszt majd még a karikásustort is beveti majd a ténsasszony...:)))))))
Eladott Ország
A "halmozottan keresztény" kormány a devizaadósok nyomorán nyerészkedett, az elmúlt öt évben több mint 240 ezer ingatlant árvereztek el tartozás miatt, és az ilyen szarházi bűnöző kormány kéri számon a svéd szociális minisztert. Értem én, hogy miért alakult ez így. Vezetőnek az fogad el egy erkölcsi hulladékot, aki maga is az. Az néz fel egy tolvajra, aki maga is tolvaj. Amit egyik tolvaj a másikban tisztel, az csak annyi, hogy a másik többet tud rabolni. És így épül fel az egész rendszer a piramis csúcsától az alapjáig. Csak ez a piramis fordítva áll, a csúcsán egyensúlyozik. Rothad a teteje, a közepe és az alja. Egy ilyen romlott, messziről bűzlő rendszerhez csak az képes csatlakozni, aki maga is ezen az erkölcsi nívón tenyészik.
namihami
Ez az úriasszony se akart nagyon lemaradni a Peti mögött?
"" Kérem a következőt!""-- Bubópeti megvolt, Novákursula mögézárkózott. Lehet feldobni egy Tippmixet, hogy ki ébred utánuk a leghamarabb a Gazda ánuszáért folytatott vérremenő kűzdelem közepette.
Bizony--Aki nem lép egyszerre...
verőce21
A svédek szerint, a polgári társadalmakban a genderszakok adják azokat a szakembereket, akik a nők és a férfiak társadalmi szerepe és idendtitása kutatásával keresik a humánus és szeretetteli módozatokat, hogy az emberek saját belső indíttatásból adjanak életet egy szeretett gyermeknek, s ennek útjából elhárítsanak minden objektív akadályt.
tudode
Novák államizé asszony milyen JOGON kéri számon bármely ország MINISZTERÉT!
.
Három gyermekes anyának tudatában kellene lennie MILYEN kritiKÁVAL illette, nem az államtitkárt, hanem a hierarhiában az EMMI miniszter felügyeletéhez tartozó államtitkárságot.
.
Kívülről is LÁTSZIK, hogy utoljára KINEK "volt" néphülyítő KOMMUNIKÁCIÓS GÉPEZETE, különösen az átviteltechnika korában.
.
Bocsánatkéréssel a MINDENREHATÓ tartozik saját társadalmával a KIVÍVOTT KORMÁNYKERÉK birtokában azzal, hogy a BETONTEKNŐK árnyékában hány csecsemő NEM LÁTTA MEG A NAPVILÁGOT!
kokopelli
@tudode: Emlékezzünk,hogy a Lézer Jani Bécsben fogatott és a képeket (tiszta utca) mocsokkal
festette alá!Szólt valamelyik miniszter vagy államtitkár a sértegetésért?
A hazug csaj aki Svédből hazamenekült,és teleß@rta a médiát hamis vádakkal,helyreigazították
az illetékes politikusok,vagy az "illiberális-náci" sajtó?A szálka meg a gerenda a szemekkel?!!
advocat
Katóka! Majd akkor járjon a szád, ha a gyerekekre is annyit költötök, mint stadionra, meg LED lámpás vejkóra. És a svéd a fizetésből - nam a családi pótlékból - is eltartja a családját! És még az egyetemen tandíj sincs. Ha igaz.
Eladott Ország
@verőce21: Egy KDNP-s fogalmatlan pártkatona szerint Harvard, Yale, Sorbonne, Cambridge, Oxford (hogy csak a legnagyobbakat említsem) elmehet a búbánatos devianciájával és a félrecsúszott, kreált zagyvaságaival a büdös francba, de ezeken a névtelen egyetemeken – alig eltérő elnevezés alatt – komplett szakok működnek, és jól működnek. Sehol, egyetlen kormány sem indított háborút Soros György patás ördögre és a kereszténységre hivatkozva tanszékek és egyetemek ellen azért, amiért a suttyó, műveletlen, tanulatlan, középkor iránti nosztalgiában élő magyar kormánypártok. Akik politikai tőkét próbálnak kovácsolni abból, hogy semmihez nem értenek, és ami a Bibiliában nincs leírva, az nincs is alapon üldözik a tudást, a tudományosságot. Azt a részét mindenképpen, amelyik egydimenziós világnézetüket nem igazolja.
hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_GDP_szerinti_list%C3%A1ja_(nomin%C3%A1lis)
A nemzeti-keresztény-családcentrikus pöcsből még nem lesz GDP növekedés - a svéd GDP több mint négyszerese a magyar GDP-nek
advocat
Jut eszembe! Amikor a kínai kormány 1547-szer szólította fel az Egyesült Államokat, hogy Tajvan, azért na. És mi is történt. Azok is, mint a svédek tesznek rád. Is. Csak magadból csinálsz hülyét. Petikével,mert ebből azért Orbán vastagon kimarad. Ez volt a napi esedékes nyalás?
justhpeter
A svéd miniszter asszonynak igaza van. A végzettsége és a beosztása alapján műveltebb választ vártam volna Novák Katalintól, de hát a NER már csak ilyen.
cikicakk55
Undorító már ez az állandó" a Magyar nép 2/3 része már harmadszor is bennünket választott,bennünk bízik" szöveg. "Ej Ptike szép fiam hát ez a baj? Gondom lesz rá,hogy nagyot nőj és meg ne halj" ( a la Fazekas Mihály) Szóval Petike. Minden épeszű Magyar ember tudja,hogy az a 2,6 millió nem annyi volt. Annak a 2/3 része, a 2,6 milliónak a választási törvények átírásával a saját szájatok íze szerint,úgy sikerült elérni. A sok kis kamu párt,amit ti találtatok ki, a határon túl élők,akiknek csak az Őseik voltak Magyarok, a megfélemlített közmunkások, a megvásárolt etnikum. Így jött össze a 2,6 millió,de szíve szerint talán ha 1 millió idióta szavazott rátok,akkor sokat mondok. Amit meg most kitaláltatok,megint csak nektek jó.Egy,csak egyetlen egy gyerek felnevelése,iskoláztatása, etetése,ruháztatása stb Több mint 10 millió forint,mire saját lábára áll. 4 gyereknél már 40 millió és ez csak alaphang. A Svéd asszonyokat nem kéne hülyének nézni. Igaza volt mikor rátok húzta a vizes lepedőt. Kár,hogy nem szorította el a nyakatoknál.
1magyar
Ki nem szarja le, hogy ez hibbant svéd liba mit makog! Normális ember ha ezt végigolvasta, mármint európai ember akkor azt gondolja, hogy ez vagy egy afrikai kém vagy bolondokházába való.
Ilyet mondani, hogy a saját európai nemzetünk szaporítása helyett afrikai embereket hozzanak ide???
Ez több mint vérforraló minden európai őslakos és magyar számára.
nevemnick
Már megint hülyeségeket írsz ,,ősmagyar".
CsipkeRózsa
Ez a hülye p. mennyi hülyeséget tudott összehordani egy levélben, na és az, hogy
"Addig is felszólítom, hogy kérjen bocsánatot a kijelentései miatt!",
az egyik legszebb rész a szövegben.

Szíjjártó: "Magyarország a családokra költi a pénzt", nem egészen igaz, hiszen csak az ő általuk elfogadott családok részesülnek belőle, többnyire akik nem szorulnak rá.
kokopelli
@nevemnick: ...van olyan is mint "Ősmagyar"? Csak nem a pirospöttyösek,és azok
akik kecskebőrt kaptak? ...na vaszki!... és akiket Nyugatindiából tereltek a Kárpátmedence
felé,azok is ősmagyarok lettek? (;-))
CsipkeRózsa
@simmering73: Nagyon jó írás az általad belinkelt Amerikai Népszava cikke.
nevemnick
@kokopelli: úgy csinálsz mintha nem tudnád, itt is van vagy öt-hat beszédhibás. :D
kokopelli
@nevemnick: ...azé csinálom,hogy keressenek egy-két forintot,nameg jó szivem is van! (;-))
kokopelli
@nevemnick: (17:46)
...amennyiben csak beszédhibásak lennének! Pár forintért prostituálják magukat,
de az IQ-juk alapján nem is tellene többre!Nem szólítom meg őket,holott a "net" egyfajta
válaszfal a fertőzés ellen! Got sei Dank! (;-))
Borsodi
Novák Katalinnak fáj az igazság tudjuk,hogy a kormányunk nagy ívben leszarja a Magyar családosokat,ezért is menekülnek egyre többen egy élhető országba ahol lehet a gyerekeknek jövőjük.Az igaz,hogy a fideszesek családját nagyon támogatják,Mészaros,Kósa,Szíjjártó Lázár, Rogán, FarkasF.Orbán Tibolc.stb.Mi mindenkit fel szólítunk,bírálunk osszuk az észt harcban állunk mindenkivel,holott egy senkik vagyunk mások szemében,elveszítjük a becsületünket a többi ország előtt.
www.youtube.com/watch?v=in03G0RSJAk
Ilyennek látják Orbán rendszerét.
csipetke
A svédek most jól összefosták magukat ijedtükben...Az agyatlan fidesznyikek az orbáncsicska novákkal együtt,még csak el sem gondolkodnak azon,hogy értelmezzék a kritikát.A svéd miniszternek viszont tökéletesen igaza van.A fidesz most kapkod fűhöz-fához,mert a kivándorlás folyamatos,és igen kevesen jönnek vissza.Be vannak sz@rva,hogy nem lesz akik eltartsák a hatalmasra duzzadt parlamenti vízfej parazitáit.Nem stadionokat kellett volna építtetni elmebeteg módon,hanem a fiatalokat itthontartani ebből a stadionokra elsz@rt irgalmatlan nagy összegből.A fiatalok reméljük átlátják ezt a dolgot,és nem kezdik el felelőtlenül gyártani a gyerekeket.Sajnos,amit most beígértek,azt egy tollvonással el is törölhetik,láttunk már ilyet a fidesztől.Lásd:-a lakástakarékok legyilkolása 3 nap alatt,pedig ez is a családok érdekeit szolgálta.
csipetke
@1magyar: 16:38 Ha vetted volna a fáradságot,és elolvastad volna svéd miniszter twitter bejegyzését,akkor nem írtál volna ennyi hülyeséget.De még elolvashatod,megvilágosodsz
advocat
Még egy kérdés, és abbahagyom. Mint már írtam, az ilyen tiltakozásoknak - ld.:Kína, amikor kb. 1547-edszer nagyon tiltakozott az Államoknál Tajvan ügyében, és megmondta, hogy most már, aztán, meg na - és az eredmény? Nagyívben le sem sz@rták. Petikének is. Titeket is le sem...
bence
Ez a Novák förmedvény egy G2 ! Hogy nem az eszéért van ott az biztos !
relatív
Egy európai kritikára a magyar vezetésnek nevezettek hasonlóan reagáltak, mint a fenti hozzászóló, ilyen illedelmesen, ilyen intellektusban !

Ezért sajnálják le a magyarokat szerte Európában, mert ilyenek képviselik a vezetést !
relatív
NK egyébként nagyon jeleskedik a mások rendreutasításában. A TV interjúja során egy értelmes, meggyőző választ nem tudott a kérdésekre adni, majd utána nehezményezte, hogy egyáltalán merték kérdezni !

Nagyon el vannak szállva önmaguktól, mások véleménye nagyon irritálja az a nagy egójukat, bármennyire IS a tények nem igazolják eszement intézkedéseiket !!
libellle
@verőce21: A világ szerint a Svedek, Norvegok és Danok azok köze az országok köze tartoznak ahol a csalad szocialpolitika a legmagasabban van kifejlödve ahol szinte mindent megtesznek a családokért. Magyaroszágnak pedig van paar elmezavarodott minisztere és novák katalinja. A legokosabb ez után a szep beszed után az lenne, amennyiben ferjhez menne nemet szilárdhoz, micsoda gyönyörü utodaik lennenek de meg milyen intelligensek is.
moareka
Ez az+ Csak keményen, a pemzli fejű, meg az ügyeletes zseni hölgy majd megleckézteti a svédeket!!! Na ugye?
verőce21
@Eladott Ország: (14:25) A GDP-nek sincs köze hozzá! Sőt, valóban nem szükséges a világ legkiválóbb egyetemein tanulni a nemzéshez, mert több ezer éves tapasztalatok mutatják, hogy az analfabéták és tanulatlanok ugyanúgy tudnak gyereket csinálni.
verőce21
@libellle: (21:50) A faék egyszerű gondolkodásoddal megoldanád a helyzetet.
Desischado
Szinte röhögő görcsöt kéne kapnom, de inkább sírni lenne kedvem. Ez a rihe azt hiszi, hogy ők fújják a passzátszelet?! Nagyon nem! Írtam neki az oldalára, és kérdeztem, hogy hogy van bőr a képén ennyit hazudni?! És a svéd miniszter asszony az igazat mondta, milyen jogon meri kioktatni ez a fidesz csicska némber! Az elbizakodottságuk fogja a vesztüket okozni, meg az embertelenségük, ebben biztos vagyok! Nem azok fognak ebből hasznot húzni, akiknek kéne, hanem a csókosok! És a lakástakarék támogatással mi van?! Három nap alatt szüntették meg, ez is a családok érdekeit szolgálta?! Remélem, a fiataloknak lesz annyi eszük, hogy átlátnak a szitán, és nem adósodnak el!
Eladott Ország
@verőce21: A GDP-nek, csak annyi köze van a nemzéshez, hogy hiába adunk milliókat a nemzéshez, ha Európa egyik legszegényebb vásárlóerővel, bérezésével rendelkező ország vagyunk. Az Orbán által beharangozott kedvezményesen felvehető több millió forintos hitel a lakosság mindössze 0,5-1 százalékát érintheti. A GDP-vel erre céloztam. Az egész csak egy nagy parasztvakítás, az "örök hatalomban" maradás eszköze.
Eladott Ország
@verőce21: tegnap, 23:29; Az egyszerű faék a fidesz politizálása. A harmadik kétharmad már végképp csak arra kell a fidesznek, hogy a még meglévő jogállami kiskapukat beszögelje a picsába ,mert a migránsok elleni harc mindent is legitimál, de amikor a kétharmaddal a háromharmadért kormányzó felkent tahóknak csak arra futja a szuverén, kikezdhetetlen nemzeti politizálásból – a mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk kezdetű nóta dallamára -, hogy érzelmileg hergelje az egyik felét a másik ellen. A hazaárulózás a liberálisozáshoz, baloldalizáshoz, genderfasisztabuzizáshoz, sorosozáshoz, stb. hasonlóan kötő- és szitokszóként vonul be a köztudatba (már bevonult), az holnapután a viszkető tenyerek elmélet alapján legitimálja majd a hazaárulókkal szembeni bármilyen típusú fellépést. Mert a hazaárulókkal szemben köztudottan bármi megengedhető, pláne háború idején, és kilencedik éve háborúban állunk, nem? De.
kokopelli
@Desischado: ..az elbizakodottságuknál.csak pofátlanságuk nagyobb! Igen ők annyira
képesek mint egy faék! Éketverni az ország lakosai közé,és amellett az EU-ban is pró-
bálkozni! Soha nem fogják bevallani,hogy abból élnek (ill. lopnak) amit kívülről kapnak!
libellle
@verőce21: na ezt a komplimented visszaadom neked. Maximalisan jellemzö r´d. te orbánosan tudsz gondolkodni, igy bizony nagyok a horizontod. mert orbanosan gondolkodni nem cool.
libellle
@libellle: nagyok a horizontod. azt szerettem volna irni,hogy nagyon szük a horizontod. de ez a fordito is megboondul már ugylátom amikor a magyar politikárol forditania kell.
1magyar
@nevemnick: Riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen - ennek az ellenkezőjét szeretné a svéd?
Mert szerinte egyébként mit akarna magyar miniszterelnökként és európaiként?
Nehogy már azt amit az árulók tesznek, hogy idecsalogatják Afrikát!
Nessy
@1magyar: Ok. Ebben az esetben a szegény családok, akik ezekről a támogatásokról csak hallanak, mert igénybe venni nem tudják, ne szűljenek? mert ezek a gyermekek nem lesznek "igazi magyarok"?
Mindig az a szöveg, hogy azért nem emelik a családi pótlékot, mert akkor pénzért szülnek. Na,. akkor most miért is? Ja, nem havi 10 ezerért, hanem pár millióért, akikre a támogatást szabták.
verőce21
@Eladott Ország: Nem kötelező a szülés, csak lehetőség Magyarországon! Amit a Kormány erőn felül is támogat.
Aki azt állítja, hogy "kötelező" és "szülőgépek", stb. az hazudik!
Ezért nem túlzás, a svéd szociális minisztert bocsánatkérésre felszólítani.
És itt a blogon is minden ilyet állító, emiatt kormányt alázó hozzászólót bocsánatkérésre szólítok fel! @libellle:
Borsodi
Novák Katalinnak saját kormányát kéne fel szólítani,hogy fejezzék be a félelem keltést,Sorosozást,és a lopást,stadion építéseket.Valamint azoktól az emberektől is bocsánatot kérhetnek akik bízva szavaztak rájuk,és azoktól akiket ellenségnek bélyegeztek mert nem értettek egyet velük
www.youtube.com/watch?v=8nR7goY6Us0
Eladott Ország
@verőce21: Az egész szülési akcióterv csak parasztvakítás, egy megbomlott elme és bűnöző bandája hatalmának megőrzése céljából, két választás előtt. A svéd szociális rendszert ez a "plebejus"? kormány csak tanulmányozhatja, és tanulhatna tőlük. Az a kormány aki a magyarok életszínvonalát lassan már Bulgária szintjére küzdötte le, mert mindenki más megelőzött az EU csatlakozás óta, az legjobb ha befogja a pofáját és kussol, vagy a nagy klasszikust idézve "elsunnyoghat a kertek alatt."
evacica
@1magyar: Csak egy nagy baj van, hogy a már megmetszettelek nem törődik Orbán! Talán először a már életben lévő gyerekeknek kellene a tisztességes oktatást és megélhetést biztosítani! Nem csak a talpnyalók jólétével kéne törődni!Katika te is az utóbbiak közé tartozol! Egyébként a svéd miniszternek igaza van, de nem tetszik hogy átlát a hazugságaitokon!
verőce21
@Eladott Ország: A nyomorék irigy gyűlölete ez Tőled: az erővel, az egészséggel, a sikerrel szemben.
csipetke
@Eladott Ország: 12:33 Ahogy Hadházy Ákos mondta,orbán most Hitler családpolitikáját követi,amit habony,és a többi észlény megír neki,most ezt szajkózza az egész fidesz-papagájhad.Természetesen közbe-közbeiktatnak némi Sorosozást-migráncsozást,nehogy az 1bitesek megnyugodjanak.
polar450
Novák csicskanyicát befogta a svéd csaj!
Meg a rezsimet is!
Ezekkel csak a gond, a baj van, bármilyen ügyben nyissák is ki a pofájukat!
Megbukott a családi parasztvakítás!
Elég gyorsan!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 14:09; Az ember észre sem veszi, ha az egyik fülére kicsit tompábban hall. Oda fordul a másik fülével, jobban koncentrál. Aztán megtanulja az agy szelektálni a dolgokat és természetesnek veszi, hogy kiszűrje azokat a hangokat, amelyeket már nem képes feldolgozni, mert nem hallja, csak valami távoli moraj számára. A látás romlásához is hozzá lehet szokni. Alkalmazkodik az ember. Távolabb tartja a könyvet, vagy közelebb hajol, szemüveget vesz fel, előkeresi a nagyítót is. Aztán leszokik az olvasásról mert túlságosan megerőltető, majd pedig kivitelezhetetlen. Mire majdnem teljesen megvakul és megsüketül, már nem éli meg traumaként. Megszokta. Természetes állapot lesz számára, hiszen minden nap csak egy picit lett rosszabb, nem arról van szó, hogy tegnap még tökéletes volt, ma pedig már sötét és néma csend van. A rendszer működik. Tökéletesen működik. Naponta szűkül a látótér, tompulnak a zajok. Lassan, de biztosan megsüketül és megvakul az ország.Arról sem hallunk – mert nem akarunk hallani és hamarosan nem is fogunk hallani -, hogy a naponta megénekelt gazdasági csoda nem létezik, a régió országaitól messze elmaradtunk, Románia, ami pedig sokkal mélyebbről indult, mint mi, már minden tekintetben megelőzött minket és sajnos nem csupán gazdaságilag, nem csak az életszínvonal tekintetében, hanem a demokrácia szintjén is. Orbán és bűntársai lassan, módszeresen megvakítja és megsüketíti az országot. Ez történik minden alkalommal, amikor elveszik a forrásokat a médiától, amikor a hirdetési bevételeket a saját propagandamédiájukhoz irányítják, amikor hosszú és költséges pereskedés útján lehet csak közérdekű adatokhoz jutni, amikor a saját médiakurváik sorra gyilkolják le a kritikus hangon megszólalni merészelőket.
Hol van már azaz idő, amikor még Csehország mögött álltunk. Úgyhogy lehúzhatjuk a WC-én az elmúlt éveket.
verőce21
@Eladott Ország: (15:09) A rendszer működik. A rendszer jól működik.

A bugris, különösen a demokratikus bugris, semmitől nem retteg úgy, mint a vagyonvesztéstől, az életszínvonal leszállításától. Mi "arisztokraták", tudunk minden nap belső lázongás nélkül "veszteni".
1magyar
@Nessy: Nagyon nem mindegy, hogy azt a gyereket azért szülik, hogy teljen nekik piára,kártyára és a gyereket meg majd segélyezik akik akarják, vagy sínylődnek a nyomorban ütve-verve, vagy azt támogatják akik rendes korülmények között szeretnék felnevelni szeretetben.
Hozzáteszem magasnak tartom a mércét én is, a minimálbéresekre is gondolniuk kellett volna.
1magyar
@evacica: Abban igazad van,hogy a meglévőknek is biztosítani kell a normális életet. De az a baj, hogy olyan hülyék is szülnek akik még arra sem képesek, hogy ha nincs cipője a gyereknek elmenjen egy segélyszervezethez kérni.
Az ilyeneket meg lekötném a petefészkét a pasikat meg ivartalanítani.
csak úgy....
@1magyar: "Riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen - ennek az ellenkezőjét szeretné a svéd?" (1magyar)
te ,valóban ennyire stubid vagy segített valaki fogalmazni?
1magyar
@csak úgy...: Ebből egyenesen azt a következtetést lehet levonni.Te hogyan gondoltad tovább?
csak úgy....
@1magyar: ha, az IQ szerint kötnék le,a petevezetéket,vagy heréltetnének,...szarban lennél a csöpp eszöddel...
csak úgy....
@1magyar: csak nem a svédek miatt agódsz,mint multkor a németek miatt,a 30,000ft,rozoga nyögdijadból?
nyugi,nincs az az idióta migráncs,aki eselleg a te és szeretteid jólétét ;) jövöjét fenyegetné!
1magyar
@csak úgy...: Valami értelmes választ nem tudsz semmire kinyögni?
csak úgy....
@1magyar: 1-2 hónapja,még azzal " dicsekedtél" ,hogy havi 30,000 ft/ hó a nyugdijad és,ha ezek etán,ha a svédek vagy a németek miatt aggódsz,akkor nem vagy teljesen normális!
muszály mindent bepapizni,amit ma magyar királyi TV regél néked ?
polar450
Nézd már, milyen sértődékenyek koszosék?

- Duzzognak a Sargentini jelentés tartalma miatt,
- az OLAF jelenés megállaptásai miatt,
- a svéd kritika miatt,
- Timmermans mondatai miatt,
- Weber mondatai miatt,
- a holland parlament vizsgálati szándéka miatt,
hát mi a nagy bánatos lóf***t akartok csicskák, nincs egy rohadt tükör az összelopott vagyonok között?
Undormányok!
1magyar
@csak úgy...: Tévedsz, én nem aggódom a svédek miatt, ha ilyen annikák a vezetők a sorsuk meg van egyébként is pecsételve. Értük nem is kár, lehet, hogy a muszlim miniszter okosabb lenne ennél.
csak úgy....
@1magyar: igazad van! ,valami értelmeset köne mondanom neked a világru...,hogy is mondjam,hogy ne sértselek meg!?
az kertek aluru nézve ,mennyire messze vótá má távol otthonru? gondolom csak a patakig...
mitü és hunnan vagy járatos az politikába,hun tanútad,vagy csak úgy gyütt magátu?
csak úgy....
@1magyar: má miért tévednék! naponta kapod a hisztériás rohamot,ha nyugaton nem úgy müködik valami,mint azt te elképzelted a 30.000ft,havi betevödböl...
desiro
@Pegero: "Sajnálom, hogy ilyen emberek élve születnek!" HÁT ÉDES ANYÁD IS RAKOTT VOLNA INKÁBB 1 8-AS HÚSDARÁLÓBA.
csak úgy....
@durbincs: rólad jut eszembe mukim ! mi lesz azzal a családdal,kik csak 4db. hozzád hasonló,szellemileg elvetemült , író deákot bírnak majd fölmutatni ?
csak úgy....
@durbincs: már féltem,hogy a hadügyes sziárd ,bele fözött a pacalos hallevesbe...,mint hadititok?
csak úgy....
@durbincs: oszt szép napod vót? arra tologatott a növérke,merre te akartad ?
csak úgy....
@durbincs: látom fáradt vagy,már csak CDröl müködsz ? kaki-pisi vót? ugye,nem megint a pelusba?
csak úgy....
@durbincs: csak nem doppingoltál,te kis huncut? bírsz te változatos is lenni ?ha akarsz? uncsi nyüves?
csak úgy....
@durbincs: figyusz muki! ez a fura kölök a @Pegero ,nem a te zabi gyerököd?
na jóóó,ha szégyünlöd,nem köll bé vallanod ...
van neked elég gondod a tibivel is.
Desischado
@csak úgy...: Figyi, te érted ezt a sok zagyvaságot, amit durbincs leír? Mert én nem. Szerinted hülye vagyok?
Amúgy köszi, mindig megnevettetsz a válaszaiddal, amiket neki írsz!
verőce21
A BBC World Service hétfő reggeli hírműsorában egy professzor asszony azt bizonygatta, hogy Nagy-Britannia is meg tudja oldani a demográfiai problémáit ilyen intézkedések nélkül,... méghozzá azáltal, hogy a migráns családok gyermekszáma jóval magasabb, mint az őshonos briteké. :)
verőce21
@Horizont: Teljesen nem oldódik meg a népességpótlás, mert már annyira alacsony a szülési ráta - jelenleg 1,46 - Magyarországon, hogy legalább 4 gyereket kellene szülni egy-egy nőnek az elkövetkező években ahhoz, hogy elmozduljon ~1,9 körülire, ami még mindig nem elegendő. A népesség szinten tartásához is legalább ~2,1 körüli átlagos gyermekáldás szükséges.
csak úgy....
@Desischado: Nyugi-nyugi! @durbincs: al kapcsolatban,nem a Te készülékedben van a hiba! ;)
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?
Eladott Ország
@Pegero: február 16. 21:10; Svédektől lehetne leckét venni a kormány felfuvalkodott hólyagjainak, hogy milyen is egy európai demokrácia és törvényesség, sajnos ilyen száz év múlva sem lesz kis hazánkban, ha ilyen bűnöző tróger kormány lesz továbbra is. Matyi huszonéves, Angliában él, szeretne családot, de a csomag nem csábítja vissza Magyarországra."Nem a családtámogatás kevés, hanem a fizetés. Oké, hogy segítenek lakást venni, de akik jól keresnek, azoknak nem oszt, nem szoroz, akik meg rosszul, azoknak nem segítség, hogy élnének jól három-négy gyerekkel, hitel mellett, feltéve ha fel tudják venni?!" És akkor arról még nem is beszéltünk (Orbán sem törekedett világossá tenni), hogy mi történik, ha mégsem születik meg öt éven belül az ígért gyerek. Semmi nem történik. Piaci kamatozásúvá válik a hitel, és vissza kell fizetni az első öt év kamattámogatását is. Ez több millió forintra rúghat, a piaci kamatozás mértéke pedig nem ismert, hiszen a hitel típusáról sincs információ. A kamatmentes hitel felvételéhez szükséges három éves munkaviszony pedig már tényleg szóra sem érdemes. Hát így mennek a dolgok Csodaországban, mire minden részletet kiagyalnak az elvtársak, ki fog derülni, hogy egy szűk, vállalkozó kedvű rétegen kívül senki más nem felel meg a feltételeknek. Szakértők szerint ez már most is borítékolható: az Orbán által beharangozott kedvezményesen felvehető 10 millió forintos hitel a lakosság mindössze 0,5-1 százalékát érintheti. A szemfényvesztés megvolt, a valóságot meg majd addig hajlítják, ameddig kettétörik.
Eladott Ország
@Pegero: Önnek is joga van megtudni mi a tény és mi a fikció:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/52886964_1898822943560810_4566437459927236608_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=3acdbe08708a61625de549eb2af72ef6&oe=5CE78DB8
A nagybüdös helyzet továbbra is az, hogy ide senki nem akar jönni, viszont az aktív munkaerő - már nem csak a fiatalok- egyre növekvő számban hagyják itt ezt a földi paradicsomot és nem lesz aki eltartsa az ingyenélő/parazita, és nagy pénzen eltartott szarházi bűnöző fidesz bandát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.