Ideje volt a magyar gazdaság régóta fennálló tendenciáit, eredményeit figyelembe venni, elfogadni a piac értékítéletét – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón szombaton Budapesten abból az alkalomból, hogy az S&P egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű magyar államadósság besorolását.

A pénzügyminiszter szerint a hitelminősítő döntése elismeri egyrészt azt, hogy a magyar gazdasági növekedés tartós, másrészt azt, hogy az ország külső sérülékenysége csökkent.

Varga Mihály is reagált Magyarország felminősítésére

Varga Mihály pénzügyminiszter 2019. február 16-án a minisztériumban sajtótájékoztatót tart abból az alkalomból, hogy az S&P egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű magyar államadósság besorolását. MTI/Soós Lajos

Varga Mihály rámutatott, a piaci megítélés alapján legalább két fokozattal kellett volna javítani az ország minősítését.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nagyon szép teljesítmény ez EU-s pénzből, amiből a felét ellopták tőlünk! :) Ilyen esetben, amikor egy közösség támogatásból növekszik, akkor érdemes megnézni a közösség többi hasonló országának is megnézni az adatait.
Az S&P nem ezt vizsgálja, csak önmagában az ország állapotát az elmúlt évekhez képest. Ez is fontos, de a korrupció felderítésével szerintem százalékok mentek volna még a GDP-hez..) Ünnepeljünk, hogy csak a pénz felét lopta el ez a koszod csürhe!!! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Én is reagálok. Mihály mesélj arról az évi 1300 milliárdról ( gdp 1-1,3%a), amit a külföldön dolgozók hoznak-utalnak haza.Tudod, azok akik olyan széppé teszik a munkanélküli statisztikát.(is)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.