Még pénteken kora délután is egyeztettek az ellenzéki pártok egymás között arról, hogy milyen látványos akcióval hívják fel magukra a figyelmet az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján.

Újabb látványos tiltakozó akcióval készül az ellenzék a Parlamentben a hétfőn kezdődő ülésszakra

Ellenzéki képviselők elállják a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én. Elöl Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (b-j).

Azt a Népszava több forrása is megerősítette, hogy a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az LMP, az MSZP és a Jobbik is része az együttműködésnek.

Részleteket egyik pártnál sem akartak elárulni, de mivel a nyitóülésen minden bizonnyal Orbán Viktor is részt vesz majd, így várhatóan ő lesz az egyik „alanya” a performansznak.

Az ellenzéki politikusok is csak rébuszokban válaszoltak arra, hogy pontosan mi várható a továbbiakban: egy képviselő azt mondta például, hogy „folyamatosan a házszabály határait feszegető magatartást tanúsítanak majd”. Ugyanakkor egy másik forrásunk úgy vélte:

nem lehet mindig tűzben égni, mert akkor egy idő után hiába lángolunk, már nem tűnik fel senkinek

. Szerinte egyébként az a legnagyobb kihívás az összes ellenzéki párt számára, hogy kitalálják, miképpen tudják folyamatosan fenntartani a figyelmet a parlamenti jelenlétük iránt úgy, hogy közben nem válik tevékenységük "ingyencirkusszá".

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
próbálkoznak hátha megüti a gutmann a viceházmestert ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Donáld Tramp
Kacc, kacc... És nem veszik észre, hogy csak magukból csinálnak hülyét... Van választójuk aki ezek után komolyan veszi őket !? :D :P
Nessy
@Donáld Tramp: Miért? A fidesz milyen remekül profitált a parlamenti kivonulásokból. Sőt, tólük még a fizetést sem vonták el. na, ők már nem ilyen nagyvonalúak.
Nessy
@justhpeter: Nekem is ez jutott eszembe! Hiszen úgyis mindegy, hogy mit mondanának, mert nem hagyja szóhoz jutni őket Kövér.
Jó, a fidesz nem olyan nagyvonalú, mint velük volt anno az akkori kormány, Kövér azonnal letiltaná a fizetésüket.
Ne vállalják a biodíszlet szerepet. Hiszen a számítógép már magától is ki tudja írni: Igen szavazat 134 fő. Mint legutóbb is.
moareka
Majd hülyék lesznek elárulni! Mikor a frászba tudja meg a nép, hogy mire készül a regnáló tolvaj társaság?...soha, mert ha valaki elárulná, halálnak halálával halna meg...úgyhogy jobb is ha nem szól az ellenzék semmit erről...legfeljebb a "nagy fehér főnök" pribékjei "hallgatóznak"...
papa.49
@kereső: Tulajdonképp nincs jó megoldás, és ez a legnagyobb baj, és már megint kezdődik a régi nóta ,,ki kivel nem,, !!!
Desischado
Mindent bele, egy perc nyugta se legyen orbánéknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.