Több településen ismét romlott a levegőminőség az elmúlt napokban – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-t.

Miskolcon és Nyíregyházán kifejezetten egészségtelen a levegő

Miskolcon és Nyíregyházán egészségtelennek minősítették a levegőt. További tíz településen – Budapesten, Debrecenben, Kecskeméten, Putnokon, Sajószentpéteren, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon és Várpalotán kifogásolt a levegőminőség.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kiemelte: az érintett településeken a kisméretű aeroszol részecskék magas koncentrációja légzőszervi tüneteket (köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés) okozhatnak. A légúti betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Rajtuk kívül elsősorban a gyermekek, a várandós nők és az idősek vannak különösen veszélyben – tették hozzá.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A helyzet az, hogy erre a fűtéses dologra a megoldás napelemes vagy valamilyen elektromos fűtés lenne , például egy elektromos fűtőpanel. Az még annyi káros-anyagot sem adna ki, mint egy kondenzációs gázkazán. Csak hát az államnak ez nem érdeke - hiszen adhatná a fűtési célra olcsóbban az áramot - ahogy ad most bemondásra 12 ezer forintot (vizes fára) mindenkinek. A hőszivattyús, talajhőcserélős fűtésről nem is beszélve. Egy csomó városnak van nagy folyója, meg lehetne oldani a távfűtést-hűtést a folyóra épített hatalmas hőcserélőkkel, a távhővezeték-hálózat is megvan hozzá, talán a hűtésre kellene házanként kiépíteni egy rendszert. Legalább az újakba. Addig marad a Paks 2, heló röfik, majd emelek (én) úgyis, ha a számok úgy alakulnak, hogy vakuljon a paraszt.
Borsodi
Putnokon életveszélyes nem kifogásolt,olyan a levegő mintha szándékosan pusztítanák a városnak nevezett putris falut.Szerencsétlen emberek már lassan levegőt se vehetnek Borsodban.
Ide nem igen kell család barát program.Inkább munkahely és tiszta levegő!
Eladott Ország
@Borsodi: Idézet Putnok - ez a falu város-fideszes polgármesterétől: „Gyurcsányt a seggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat.” Tamás Barnabás intelligens, tanult embernek tűnik, remélem a közoktatás csődje után a hamarosan az egészségügyet is megtapasztalja, a seggén keresztül. Ideteszem ennek a fideszes hólyagnak/szellemi toprongynak a pofáját, fanfár, Tamás Barnabás:
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--YElTS6I0--/w_1160/77ilKBZziXmtAL73s.png
Eladott Ország
@Shikari: A deviánsok azért rongálják a környezetet, mert nem telik tüzelőre és azért nem telik rá, mert ez a szarházi bűnöző kormány saját népét lopja meg. Te rohadt fideszes mocsokláda!
Eladott Ország
@Shikari: Sajnos az állampárt küzdötte le az ország életminőségét a balkáni szintre a rendszerváltás óta. Hiszen Európa második legszegényebb országa lettünk. Egyébként tájékoztatlak, a falopás után a rendőrség elsikálta Tiborczék Elios ügyét is. Tiborcz még mindig a csúcson, pedig nem csak pár gallyat lopott, hanem védett erdőt, de sok milliárd közpénzt tőlünk. olkt.hu/wp-content/uploads/2018/01/traktor11-990x648.jpg
olkt.hu/wp-content/uploads/2018/01/orban20tukrospuszta1.jpg
Tiborcz István ellopta, kivágatta, elhordatta egy másik ember erdejét. Nem lőtték fejbe. Neki biztosan nem azért kellett a fa, hogy a gyereke ne fázzon. Bizonyára nem a masinába kellett neki az az erdő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.