A rendszerváltozás óta megduplázódott a halfogyasztás Magyarországon - közölte az InfoRádióban a MA-Hal szóvivője. Lévai Ferenc a Kapj rá! fogyasztásösztönző kampányról szólva arról is beszélt, hogy az EU-s és a világátlagtól is elmaradunk még, de szerinte volna megoldás. "Akármennyire is lassan, és akármennyire is le vagyunk maradva az uniós vagy a világátlagtól, azt látjuk, hogy pár százalékkal, de minden évben nő Magyarországon a halfogyasztás. ". A rendszerváltozáskor 2 kiló 70 deka halat fogyasztott egy magyar, ma már ez a szám 6 kiló, ami még bár mindig nem sok, de duplázódást jelent. Lévai Ferenc nagyon örülne neki, ha bevezetnék Magyarországon a "halpénteket",aminek egyébként vallási gyökerei is vannak, a péntek ugyanis hagyományosan böjti nap - hústilalommal -, de halat mindig is szabad volt fogyasztani ekkor. "Ha lehet, akkor egy héten egyszer együnk halat. Ha valami passzol a XXI. századi ember étrendjéhez, akkor az a fehérjék közül a hal" - mondta a MA-HAL szóvivője.

Forrás: infostart.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Bele kell venni a tákolmányba, oszt jónapot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Maradok a pénteki tésztanapnál. nem szeretem a halat! Ha az nem esz meg engem, én őt nem!
Valóban a böjti időszakban halat mindig lehetett fogyasztani.
Azért az árakat megnézte, Lévai uram?
Dr plágium
@Nessy: Az árakat? Miért nézné meg, mikor neki mindegy...
Láttunk mindenfélét tegnap szalámit, kolbászt is. Tulajdonképpen egységes árak voltak 10 dkg akármi 1000 ft, egy adag sült krumpli 900 ft... Ha nyersen vesszük meg akkor is drága, ráadásul rohadt büdös lesz a lakás...Az olaj és halszag együtt elviselhetetlen.
Nessy
@Dr plágium: Szerencsére több generáció óta nem halas a család. Szerencsémre életempárja sem szerette.
Amit meg halrudacskának árulnak, az darált, panírozott valami a barátnőm szerint. Pedig ő tényleg halász családból származik, Bajáról.
CsipkeRózsa
"Ez a bab szerda:

Bújj, bújj, zöld ág, zöld levelecske,
nyitva van az aranykapu, hadd bújjatok rajta.
Nyisd ki, rózsám, kapudat, kapudat,
hadd kerüljem házadat, házadat.
Szita, szita péntek, szerelemcsütörtök, bab szerda!"

A "Szita, szita péntek" megváltozik, "Hal és hal a péntek" -re
papa.49
Utálom a halat amelyik itt nyervákol azt pláne )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.