Az egyre fokozódó munkaerőhiány megoldása érdekében a kormány külön programot is indított azért, hogy ukrán vendégmunkásokkal tudják a munkaadók feltölteni a hiányszakmákat. A közel félmilliárdba kerülő programnak köszönhetően több mint 5000 ukrán helyezkedett el a magyar munkaerőpiacon. A munkavállalási céllal érkezők száma azonban ennél sokkal nagyobb, mint arról tavaly beszámoltunk. 2018 szeptember végéig a tartózkodási engedélyt kérők több mint felére volt igaz ez a megállapítás. 83 611 engedélykérő között 44 617-en érkeztek munkavállalási céllal. Valójában azonban ennél jóval több harmadik országból érkező számára engedélyezte a kormány a munkavállalást, idén pedig tovább bővítik a dolgozó külföldiek keretszámát. A Hivatalos Értesítőben jelent Varga Mihály közleménye. Eszerint idén egy időben munkavállalási engedéllyel foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb létszámát 57 ezer főben határozta meg Varga Mihály.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mocskos szemet fideSS lefekudt a multiknak. Rabszolgat akar csinalni a magyarokbol, akik inkabb elmigralnak mas orszagba. Ezert migransokat szabaditanak az orszagra, mikozben orverzesig sorosoznak.
Amig ennyi Farok el orszagban mint ezek a durbincs fajzatok, addig virulhatnak a gecik. De egyszer vegeszakad ennek a diktaturanak is, aztan mennek a levesbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Csak be kell engedniük valakiket, ha már innen "kiüldöztek" szűzezreket. Nincs arra idő, hogy megvárják a meghirdetett család-program gyerekeinek felnövekedését.
CsipkeRózsa
@durbincs: Na jó, hát a "kiüldöztek százezreket" is megfelel.
Yoda69
Mocskos szemet fideSS lefekudt a multiknak. Rabszolgat akar csinalni a magyarokbol, akik inkabb elmigralnak mas orszagba. Ezert migransokat szabaditanak az orszagra, mikozben orverzesig sorosoznak.
Amig ennyi Farok el orszagban mint ezek a durbincs fajzatok, addig virulhatnak a gecik. De egyszer vegeszakad ennek a diktaturanak is, aztan mennek a levesbe.
Eladott Ország
De nem baj, mert minden körülmények között az Európát elárasztó migránsok és Soros Györgyök ellen kell megvédeni a híveket, ezért egy kis csúsztatás, némi hazudozás simán belefér. Magam sem tudok mást javasolni mint azt, hogy amennyiben egy árkon-bokron át hazudozó, a saját hatalmán és a pereputtya gazdagodásán kívül semmi mással nem foglalkozó, hatalmi törekvései érdekében bármire képes figurára vágyik valaki az országa élén, feltétlenül támogassa a fideszt. De csak akkor. A fidesz összes problémája, statisztikája, felmérése a Nézőpont kérdése. fideszes szarháziak, börtönben rohadtok meg!
vacsi
" A közel félmilliárdba kerülő programnak köszönhetően több mint 5000 ukrán helyezkedett el a magyar munkaerőpiacon. "
Ennyi pénzért magyarokat is találnának!
lusta
Nem veheted el a magyarok munkáját. No meg hasonló milliárdos baaromságokért ugyan ki a felelős? A magyar gazdaság sz@r állapotára jellemző, hogy a lengyeleknek egy vasukba sem került, de 2 millió ukrán dolgozik náluk.
csipetke
Idáig tagadták,hogy szükség van vendégmunkásokra,most meg beismerik,hogy már többtízezren vannak itt.A mi magyar szakmunkásainkat meg elüldözték a sz@rt se érő alacsony bérekkel,az uszító,nyugtalanító légkörrel,amit a fidesz elmebeteg politikája generált.És most mi van?Ész nélkül rángatják a mézesmadzagot a nők előtt,szülésre buzdítva.Ha a nők neki is fognának most azonnal gyerekeket "potyogtatni",mire ezek a gyerekek felnőnek,és munkaképesek lesznek,a fidesz minden tagja járókerettel fog dzsesszelni,már amelyikük nem lesz már a makkosban,alulról szagolni az ibolyát.Legalábbis reméljük,hogy belátható időn belül a fidesz már csak egy rémálom lesz számunkra.Addig meg időpontot kérünk a villanyszerelőnél,vizesnél,gázosnál,mint az SZTK-ban,vagy hívunk egy ukrán vendégmunkást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.