A férfi pénteken fegyverrel a kezében szökött meg a Fővárosi Törvényszékről. A szökött rabra elfogása előtt a rendőrök többször rálőttek, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A Blikk vasárnap délután arról értesült, hogy a kórházban magához tért a rab.

Ahogy azt korábban megírtuk pénteken ítélethirdetést követően szökött meg a rab, aki fegyvert is szerzett. A férfi 36 percig „élvezte” ideiglenes szabadságát. 

A rendőrség péntek délután közlemény adott ki a történtekről. Ebben azt írták:

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2019. február 15-én 11 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Budapest V., Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly a Budapest V., Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse.

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására.

A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.

A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Budapest XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a 35 éves férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá.

Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.

Magához tért a kórházban az Újpalotán lövöldöző szökött rab, aki 7 golyót kapott

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Blikk vasárnap délután arról értesült, hogy a kórházban magához tért a rab.

A lövöldöző 7 golyót kapott a tűzharc során pénteken, melynek következtében életveszélyes állapotban vitték a kórházba.

A lap úgy tudja, hogy a férfi magához tért.

Forrás: Blikk

Videók: Index (a portál olvasói készítették a felvételeket)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mint a locsolókanna rózsája. Utoljára Mormogit lukasztották így ki. Az se halt bele.
Donáld Tramp
Egyet a fejbe, utána egyet a levegőbe 'figyelmeztetésként'... anno a határőrségnél így tanították !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.