Elismerésben részesítik azokat a rendőröket, akik elfogták pénteken a Fővárosi Törvényszékről fegyverrel megszökő rabot.

Elismerést kapnak azok a zsaruk, akik elfogták az Újpalotán lövöldöző szökött rabot

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy korábban megírtuk pénteken egy férfi fegyverrel a kezében szökött meg a Fővárosi Törvényszékről. A szökött rabra elfogása előtt a rendőrök többször rálőttek, a férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A férfi mindössze 36 percig „élvezte” ideiglenes szabadságát. 

Az Országos Rendőrfőkapitányság most elismerésben részesíti azokat a rendőröket, akik kiválóan helytálltak pénteken.

Az elismeréseket dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adja át. A rendezvényen – többek mellett – részt vesz Schmehl János bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese és dr. Terdik Tamás r. ezredes, rendőrségi tanácsos, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.