Az idegen nyelv nem tudása maga a röghöz kötés, márpedig Magyarországon az elvándorlás slágertéma. Így akár örülhetnénk is, hogy a magyarok 40 százaléka csak magyarul tud. Az arány folyamatosan javul, közben mindenki okkal szidja az iskolai nyelvoktatást, pedig az érettségiig a magyar diákok minimum 936 nyelvórát ülnek végig, márpedig a B1, vagyis az alapfokú nyelvtudás …

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Járni jár, de jut is?

Érdekes szódolgozat a párt központi napilapja vezető írása

Miközben ezerrel sorolja az okokat – na jó csak a felületet karcolja, mert a valódi kritika fájna -, amiért kicsiny hazánkban bár – talán már mostanra – tudjuk, hogy a nyelvtudás meghatározó, de érte tenni azt még nem.
Igen Őfenesége legújabb ötletét próbálja eladni a 2szer 2hetes nyelvtáborozást. Miközben valójában – igaz elítélő hangnemben – a kifogásokat sorolja, igazából a hit-el nyugtatgat.
S a vége az bizony egyenesen lenyűgöző: „Ha sikerül, minden fanyalgóba belefagy a szó.”! Nem mondom van benne valami, ha mégis sikerülne ….
Ennél fontosabb, s árulkodóbb azon gondolat, hogy: „A miniszterelnök által most bejelentett, a hetedik és tizenegyedik osztályosoknak megszervezett és fizetett kétszer kéthetes külföldi nyelvtanfolyam lehetősége a mélyszegénységben élő szabolcsi gyermekeknek is jár. ”.
Nos ehhez két megjegyzésem is van:
Egyfelől; az élet már csak ilyen a dolog úgy fog alakulni, hogy elsőbb az egyházi és a csókosok által rittyentet magániskolák kapnak rá pénzt, csökkentvén az erre a célra eddig is költők költségeit! =))
Másfelől, …. de hagyjuk; inkább a klasszikus vicc, mikor a brácsás reklamál, hogy neki is járna a jattból: Járni, jár, de nem jut! =))
Nessy
@RonaGyuri: Már elmondták, hogy miután minden gyermek nem utazhat, mert annyi pénz nincs, tudásszint felmérés alapján dől el ki megy.
Indoklás: aki nincs egy bizonyos szint felett, annak nincs értelme részt venni a programban.
Azaz, aki olyan iskolába, illetve magán órákra jár, annak jár, aki nem, annak vagy jut, vagy nem,
RonaGyuri
@Nessy: nekem a tudásszínt-felmérésről az ugrik be, mikor az első uralkodás idején le akarta vizsgáztatni angolból a vezérkari tiszteket, akik legtöbbje postgarduális képzésen vettek részt az USA hadseregének iskoláiban és hosszabb ideig szolgáltak NATO egységeknél! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.