Már rég a családjáé a terület, most megtízszereződhet az értéke, ráadásul vevő is lett rá. 

A meglévő kettő mellé egy harmadik ipari park is lesz Szigetszentmiklóson, annak Sáméhegyként ismert részén. A fideszes polgármester biztosan jól jár. Százmillió forintos nagyságrendben.

Szabó Józsefnek és közeli hozzátartozóinak, feleségének és nővérének ugyanis épp ott vannak földjei, ahol az ipari park és a felhajtó lesz. Ezek a földek eddig szántóföldek voltak, de átminősítik őket, belterületbe vonják, ehhez az önkormányzat már megadta az engedélyt. Így pedig már a többszörösüket érik.

Helyi forgalmi adatok alapján 1 négyzetméternyi termőföld ára 1000-2000 forint, tehát 1 hektár 10-20 millió forint körül alakul, míg a belterületek, fejleszthető ingatlanok ára ennek a 10-15 szeresét is elérheti. De ha az ügyről pénteken beszámoló Magyar Narancs becslését vesszük alapul, akkor is 4-10-szeres a szorzó.

Az új ipari park kialakítását és az új felhajtót magába foglaló projekt összesen 50 hektárt érint, ebből 16 hektár az Auchan melletti, egyelőre beépítetlen terület, de ez az áruházlánc ingatlanfejlesztő és -hasznosító cégéé. Hogy a fennmaradó 34 hektárból pontosan mennyi a polgármester és közeli hozzátartozóinak érdekeltsége, azt Szabó József nem árulta el kérdésünkre, válasza arra szorítkozott, hogy közhiteles nyilvántartásokból ez kiderül.

Az általunk lekért földhivatali tulajdoni lapok alapján mindenesetre jelentősnek tűnik az érintettség, amelyet maga a polgármester is elismert egy tavalyi képviselő-testületi ülésen, ezért ki is vonta magát a szavazás alól. Véletlenszerűen lekérdeztünk 10 telket abból a 36-ból, amelyekre kiterjed az önkormányzat és a fejlesztő cégek közötti szerződés. Minden második teleknél kizárólagos vagy résztulajdonosként találtuk Szabó Józsefet, feleségét, Szabó Józsefnét, illetve nővérét, Szabó Esztert. Ezek összesen 10 hektárt adnak ki, a résztulajdonok alapján a polgármester nevén ebből 5 hektár van.

Százmilliókat kaszálhat Szigetszentmiklós fideszes polgármestere, mert a földjein épül új ipari park

Fotó: Facebook

Ezekért a már említett forgalmi árak alapján pár száz millió forint is ütheti Szabó József polgármester markát. Felesége és nővére révén a Szabó családhoz álló összeg ennek a duplájára rúghat. Vannak még olyan területek, amelyeket nem néztünk át, az átnézettekből kirajzolódó minta alapján elképzelhető, hogy azok között is van érdekeltségük Szabóéknak, tovább növelve az elért hasznot.

Annak is van már nyoma, hogy Szabóék elkezdték eladni telkeiket az ipari parkot kialakító társaságnak. Az egyik lekért ingatlannál a tulajdoni lapon megjelent széljegyként az egyik fejlesztő társaság tulajdonjogbejegyzés iránti kérelme, 2019. január 23-i dátummal.

(24.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Mért hír ez az lett volna a hír ha nem az ö telkén épülne a gyár.
namihami
Bravó, a helybeliek tudták kit kell polginak választani. Vajon akkor is ide épülne az új ipari park, ha nem az ő földjei azok vagy nem ő a polgi?
Persze, ez csak véletlen, a dolog (miként a szocializmusból eredő mondás tartja) pusztán így alakult történelmileg.
Jozefina
Szabó úr egy aljas senkiházi, aki nem tűr meg magakörül senkit, aki ellent mondana neki.!!! Ő csepel-sziget egyik kiskirálya!!! (Mert azért ott van a kicsi szilárd is és kővérebbik úr is) Az ő almástelkén épült a Düjmó Lakópark is. Azon is kaszálhatott szépen. Talán ha környezetvédők, vagy más civilek megnéznék a telkei tele vannak parlagfűvel és esze ágában sincs kiírtani!!! Szóval szar szar hátán!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.