Egy olyan rendszerben, ahol nem lehet szabadon gondolkodni, nem jó élni - mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke. A 2018 nyaráig a kutatás-fejlesztési források elosztását felügyelő Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatalt is vezető fizikusprofesszor arról is beszélt, hogy miért nem jó stratégia az akadémiai alapkutatások beszántása és hogy mi különbözteti meg a tudományt a propagandától. A tíz évig a Fideszben politizáló volt MTA-elnök szerint ma már biztosan nem kérné felvételét a mai Fideszbe, Orbán Viktor pedig hiába nyert egymás után három választást, ez nem jogosítja fel az arrogáns döntésekre.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Tényleg tönkreteszi ez náci gyógyszerfüggő az országunkat!
csipetke
Nem értem.Pálinkás miért csodálkozik azon,hogy a kormány nem érti,hogyan működik a kutatás.Meg kell nézni,kikből áll a kormány.Egy szatyor papagájból,akik az elmebeteg által betanított rizsát fújják.Egy ilyen hadarógép,mint palkovics,aki 800 ezret felvesz a nemkevés fizetése mellé a semmiért?Bolond lenne ellenkezni a bolonddalÉs sajnos így működik az egész rendszar.A pénzéért egyik se mond ellent a láthatólag nagyon beteg dolgoknak,amiket orbán kiagyal.Ha csak a stadionokat veszem alapul,már ebből látható,hogy orbánnál igen nagy a baj,és akkor még nem beszéltünk a külhoniaknak szórt milliárdokról.Ennek a bagázsnak baromira nem fontosa kutatás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.