Útközben megállnak az MTVA székházánál is. 

Ahogy arról beszámoltunk, a napirend előtti felszólalások alatt kivonult a teljes ellenzék a Parlament üléséről.  

Az ellenzéki képviselők a kivonulás után rögtön sajtótájékoztatót tartottak. Azt mondták, nem fogják hagyni, hogy a Fidesz és a propagandája megbontsa a túlóratörvény ellen összeállt ellenzéki egységet. A parlamenti ülésen nem vesznek részt, a Kunigunda útjához mennek, és onnan a Suzuki-gyárhoz, Esztergomba.

Az esztergomi Suzuki-gyárhoz vonul az ellenzék, a rabszolgatörvény ellen tiltakoznak

Fotó: Facebook

Az ellenzéki sajtótájékoztatón Varju László DK-s képviselő azt mondta, az ellenzék a kivonulással a "rabszolgatörvény ellen tiltakozik. "Szembemegyünk mindazzal, amit Orbán Viktor tesz".

Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint a Fidesz ma "propagandanapot tervezett". Márpedig az ellenzék szerint arról kéne beszélni, hogy "a munkást koncként dobják a őke elé", ezt nem szabad hagyni, hogy lekerüljön a napirendről.

Azért vonulnak az ellenzékiek a Suzuki-gyárhoz, mert egyrészt be akarják vezetni a 400 túlórát, másrészt sárba tiporja a törvényeket, a szakszervezeteket (rögtön megváltak egy dolgozótól, amikor szakszervezetet kívánt alakítani).

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, nem hajlandóak hallgatni órákig "azt a sok hazugságot, amellyel Orbán Viktor és a Fidesz traktálja a magyarok millióit". Az ellenzék továbbra is egységesen lép fel a "rabszolgatörvény" ellen, nem tduja senki szétverni az egységet.

Minden ellenzéki képviselő ezután autóba ül, az MTVA elől indulnak.

Az LMP-s Csárdi Antal szintén azt kifogásolta, hogy a Suzuki-gyárban nem jöhet létre a szakszervezet.

A jobbikos Jakab Péter pedig úgy fogalmazott:

gyáva miniszterelnöknek nincs hazája.

Szerinte Orbánnak december 12-én még volt bátorsága "testőrök gyűrűjében" bemenni, most viszont elhagyta az országot. "Orbán repülni fog a közéletből, a nemzeti ellenállást folytatjuk."

A független Hadházy Ákos azt mondta: nem fogják tovább feltételek nélkül elfogadni az egyre megalázóbb parlamenti játékszabályokat. Ennek jelképeként a Kunigunda utcai MTVA-székháztól indul majd a konvoj Esztergomba.

A szintén független Szél Bernadett szerint nem a "propagandahétfőn" van dolguk, hanem a Házon kívül, ahol a munkavállalókat támadják.

Aki szerint ott lenne a helyünk a Parlamentben, annak azt üzenem, hogy Orbán Viktornak is ott lenne a helye, de ő nincs itt, nem figyel a magyarokra, és a figyelmet propagandával próbálja pótolni.

(Index)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: Teljes a Fidesz–KDNP-s bojkott: senki nem ment el a parlamentbe. Rekordgyorsan, fél óra alatt véget ért a parlament rendkívüli ülése, amelyet a Jobbik, az LMP és a DK képviselői kezdeményeztek függetlenekkel kiegészülve. Az ülés két témája a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozása és az ápolási díjak emelése lett volna.
index.hu/belfold/2018/08/17/teljes_a_fidesz-kdnp-s_bojkott_senki_nem_ment_el_a_parlamentbe/
uploads.disquscdn.com/images/9cba0e889f149bf44f8482a68ad2efdef8e85eb9ca1db023ac4b791ae2f17773.jpg?w=600&h=422
Nem nemmel szavazta, mielőtt valaki félreolvassa - ott sem voltak! A két féreg...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Shikari: Ejnye! Anno, amikor a fidesz frakció nem járt be az ülésekre, hosszú időn keresztül, akkor is ilyen szigorú méltóztatott lenni? Vagy az "jogszerű volt, ha nem is etikus"?
A törvényhozáshoz találjanak már legalább egy értelmes jogászt, aki tud kodifikálni! Mert a törvények nem kis része ha akarom vemhes, ha akarom, nem vemhes! Magyarán: nem egyértelmű!
kereső
Nem a "rabszolgatörvény" ellen kéne egységesen fellépni, hanem a NER ellen! Orbán ki fog csinálni benneteket egyenként! "
Egyenként fogunk levadászni benneteket! A jeges leheletünket fogjátok állandóan érezni a tarkótokon"!-/mondta kövér 2002-ben,vagy 2006-ban?/. És a tavaly március 15-én beigért "elégtétel" még el sem kezdődött!
Eladott Ország
@Shikari: Teljes a Fidesz–KDNP-s bojkott: senki nem ment el a parlamentbe. Rekordgyorsan, fél óra alatt véget ért a parlament rendkívüli ülése, amelyet a Jobbik, az LMP és a DK képviselői kezdeményeztek függetlenekkel kiegészülve. Az ülés két témája a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozása és az ápolási díjak emelése lett volna.
index.hu/belfold/2018/08/17/teljes_a_fidesz-kdnp-s_bojkott_senki_nem_ment_el_a_parlamentbe/
uploads.disquscdn.com/images/9cba0e889f149bf44f8482a68ad2efdef8e85eb9ca1db023ac4b791ae2f17773.jpg?w=600&h=422
Nem nemmel szavazta, mielőtt valaki félreolvassa - ott sem voltak! A két féreg...
Aki Én
@Shikari: Legutóbb az otthonápolásról döntöttek volna, de a fidesz igazkeresztény tagozata baszott elmenni. Úgy látod nem kapnak fizetést?
Eladott Ország
@Shikari: Sokszor napi 24 órás ellátásra szorulók szülei, rokonai, akik folyamatos ellátásukról gondoskodnak, az államtól a mai napig nem kapnak teljes fizetést, mert szerintük az otthonápolás nem minősül munkának. Nos, hogy ez mekkora pofátlanság, azt nem hiszem, hogy bárkinek is el kellene magyarázni. Az otthonápolás bizony egy minden erőt és energiát igénybe vevő, kegyetlen munka. Magyarországon maximálisan 58.200 forintot kaphat egy hozzátartozóját otthon ápoló rokon. Csak összehasonlításképpen, szinte minden környező országban magasabb ez az összeg. Romániában 85 ezer, míg mondjuk Csehországban 180 ezer forintot kap az, aki otthon ápolja valamely rokonát. Többször tüntettek már a Parlament előtt azok, akik nem értenek egyet ezzel az egyébként felháborító döntéssel, miközben a képviselők több százezres fizetésemelést szavaztak meg maguknak, az otthonápolás támogatására mégsem volt pénz. Már az összes régiótársak is jobban teljesítenek! Tüntetés az országház előtt, az otthonápolás is munka!:
24.p3k.hu/app/uploads/2018/06/f659e12c-fbbc-4814-ab09-e8a5962babaa-e1530082956916-1024x576.jpeg
Eladott Ország
@Shikari: Hát ez az és van még bőr a pofátokon b@zmeg! Saját hatáskörben emelték meg a miniszterek az államtitkárok alapilletményét, így valamennyien megkapták a maximális 30 százalékos többletet – írja a Magyar Hang nyilvános adatokra hivatkozva. Ez azt jelenti, hogy míg az előző ciklusban havi bruttó 997 ezer forintot kerestek az államtitkárok, május óta 1,296 milliót kapnak. Cselesen, csak úgy 30 százalékkal emelte az államtitkárok fizetését a kormány. Börtönben rohadtok meg!
Nessy
@Shikari: nem tudom, mennyire figyelted 2010 előtt a parlamenti életet. Bár akkor még élő közvetítések is voltak. Akkoriban a fidesz frakció hónapokig be sem járt a plenáris ülésekre. A fizetésüket magkapták. Igaz, akkor sem volt helyes!
Az akkor ellenzékben lévő fidesz népszavazást tartott a vizitdíjról, meg a tandíjról, amit mára elfelejtett. Ők is hívtak össze rendkívüli ülést, ami létre is jött.
Ma viszont, ha egy bizottsági téma nem tetszik nem mennek el.
Ellenzéki vitanap? Na ne tessenek viccelni!
Értelmes vita, érvek ütköztetése, a másik fél meghallgatása?
Na, a lehetetlenre ne is számítsunk! Csodákra meg pláne!
tudode
Nem csoda, hogy az ELLENZÉK BESOKALLT a NER-re, az összegányolóKÁJÁVAL együtt!
.
Ami sok az soKK!
.
Az, aki a RENDSZERVÁLTÁS REMÉNYSÉGE "volt" nem becsülte meg magát, NEM JÖTT/JÖN rá a mai napig sem, hogy nem lehet EGY ETETŐBŐL egyszerre .. h i d e g e t , és .. m e l e g e t .. fújKÁLNI!
.
Már eddig is akkora KÁR ÉRTE AZ ORSZÁGOT, amely felbecsülhetetlen, amelyet MESTERMŰVÉRŐL az ÖSSZEVÁGOTT videón .. r e g é l i .. el, milyen módon vesztette el fokozatosan a KÖZJOGI TISZTESSÉGÉT, amely mögött az EMBERI KAPZSISÁGA eltörpül még eszerint a 2014-es videdó szerint is. (Az óta Simicska SICC lett, az új husiKA váltotta fel, stb. stb.)
adrenalink
@Nessy: 15:13-ra Nyóc évig ellenzékben volt Orbán. Nem járt be a parlamentbe, kordon is bontott, összesz@ratta a Kossuth teret. De! Létrehozta a polgári köröket, csinált egy Hírtv-t, aztán OK, hogy Gyurcsány balfaszsága miatt sikerült hatalomra, aztán uralomra kerülni, kérdem mit csinál 9. éve az ellenzék? Többször feltettem már ezt a kérdést, de eddig, ha egyáltalán válaszra méltatott valaki, csak Orbánt szidta. Úgy szeretnék már valami épkézláb ötletet olvasni, mert csak 1helyben toporognak a fityiszen kivüliek, és csak Godot-ra várnak...
tudode
@tudode: .
Elnézést!
.
Lemaradt a 16.20-es hsz-emben említett videó!
.
Közzététel: 2014. júl. 27.

---- Orbán Viktor 2007-ben és most
.
www.youtube.com/watch?v=6urBZMxCAEQ
Nessy
@Shikari: Kormánypárttal vitatkozni? Szeretem a sci-fit, de ilyen lehetetlen dolgot még ott sem olvastam!
Mindenre kész a válasz: Soros kampány, Soros bérenc, bevándorláspárti. A kérdéses témával ( üzleti dolgok, családon belüli erőszak, stb) a kormány nem foglalkozik.
Ezzel az erővel egy csekély értelmű papagájjal is vitázhatnék.
Eladott Ország
@Shikari: ma 15:07; És? Elmész a retkes halál f@szára, te fideszes elmeroggyant! Nem lesz aki dolgozzon ennek a kurva bűnöző bandának. És? Nem lesz mit lopni!
Eladott Ország
@Pegero: Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják.
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
Nessy
@Shikari: Ad.1. Az ellenzéki javaslatokat napirendre sem tűzi a t. ház.
Ad.2. A királyi média holding ellenzéki javaslatokkal nem foglalkozik.
Királyi tv még tévedésből sem hív meg ellenzéki képviselőt.
Ugyanis azok mind Soros emberei, és egyetlen céljuk van, a
migránsok be, ill. letelepedése. ( Bocs. a Letelepedés nem
hozzájuk tartozik.)
Akiknek más a véleményük, arról olyan stílusban beszélnek, ami
minősíthetetlen. Viszont nagyon sokan csak ezzel találkoznak.
Nessy
@Shikari: A jelenlegi választási törvény, a határon túlról milliárdokért vásárolt szavazatok, az idomított szavazat számláló program fényében, a királyi média túlsúlyát tekintve irreális várakozás.
Egyébként is még lehet egy "képviselői inditvány" és megalakul a "keresztény - nemzeti -hazafias népfront." , mint egyetlen induló.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 09:52; 216 561 fő határon túli szavazó volt. Így lett a 47,36 %-ból , 49,27 % a fidesz szavazat ( ez nem kétharmad!) az csak a fidesz algoritmusa szerint jött ki! Alkotmánysértő!!
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 10.43; És azután a 49 % tömegből lett a fidesz kétharmada! Alkotmánysértő!
Eladott Ország
@Shikari: Nemzetközi ( amerikai, német) jogászok szerint, alkotmánysértő a választási törvény. A fidesz nem párt, hanem bűnszervezet, mely telibeszarta a demokráciát és ezért felelni kell! Börtönben a helyük!
i.pinimg.com/originals/47/bb/b4/47bbb4a6df7a9cded446f288769aca80.jpg
Sámannus
Nemsokára húztok el ti is ha kilépnek a pohosék az unióból. Jönnek majd a nagy hosszú Volgák lehúzott firhanggal.
kokopelli
@Eladott Ország: Ez olyan mint a Kohn fia a matekórán!
-Na kisfiam 2 x 2 az mennyi?
-Ha veszem 3,ha eladom 5! tanárbácsi!
Eladott Ország
@Shikari: február 18., 15:07; Matekórán a törteket tanulják a diákok. A tanárnő egy adott pillanatban megkérdezi Mórickát:
- Móricka! Mit csinál nagymamád ha 4 almát 7 fele kell osztania?
- Befőttet.
desiro
@Nessy: @Eladott Ország: @kokopelli: Kedves barátaim NE VITATKOZZATOK EZEKKEL A BETEG EMBEREKKEL ANNYIRA SÖTÉTEK, ÚGY SEM ÉRTIK A LÉNYEGET.
Elnézést a kiabálásért!
Kordon bontás jogos, szerintük, o1g hónapokon át nem járt be az ülésekre, a fitymasz állandóan kivonult.
A birkákat nem lehet meggyőzni, csak bégetnek! NEM KELL REAGÁLNI A HÜLYESÉGEIKRE!
Tudom nehéz ezt megállni, de próbáljuk meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.