Pedig a felvételek szerint aktívan részt vett a rab elfogásában. 

A pénteki fogolyszökés után az országos rendőrfőkapitány hétfő délelőtt 12 rendőrt tüntetett ki. A rendőrség által kiadott videón ugyanakkor az is látható, hogy a rab feltartóztatásában komoly szerepe volt egy civil autósnak.

Nem tüntetik ki a szökött foglyot feltartóztató mercedeses férfit

Amikor a kezében pisztollyal menekülő fogvatartott át akart szállni a férfi Mercedesébe, a sofőr közelharcba bocsátkozott vele, legyűrte őt, így a rab kénytelen volt futva tovább menekülni. A rendőrök ezután tudták megállítani több lövéssel.

Az Index ezért megkérdezte a rendőrséget, hogy a férfi kap-e jutalmat. Egyszavas válasz érkezett:

Nem.

A rendőrség szűkszavú válaszából arra következtethetünk, hogy egy kitüntetéssel senkit nem akarnak arra biztatni, hogy szembeszálljon egy kezében fegyvert tartó emberrel.

A 32 éves, Zoltán nevű férfi a hétvégén több újságnak nyilatkozott. Azt mondta: a hátsó ülésen a lánytestvére ült, amikor a fegyverrel hadonászó rab feléjük szaladt, és be akart ülni a hátsó ülésre. Zoltán azonban kiszállt a kocsiból és dulakodni kezdett a férfival. Ráugrott, a vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, közben azt ordította a zsaruknak, hogy "lőjétek már le!". Átfordította magán, és ellökte, mire a rab elszaladt.

(Index)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Miért kellene kitüntetni? Nem elég, hogy nagyjából megoldotta a dolgot a pintyérek HELYETT, de most még ismerjék is be, hogy nagyvonalakban impotensek voltak?
Akkor kiderülhetne, hogy lesbőltraffipax nagyobb biztonsággal megy, mint az adódó éles helyzet. Abban mégiscsak nagyobb a rutin és kisebb a rizikó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Ki tudja mennyi felfegyverzett karhatalmi ember közül megszökött egy elítélt.
Egy fegyvertelen fickó talajra vitte az akkor már fegyveres szökevényt.
Mindaz akik markából megszökött az elítélt,s fegyveresen garmadával vették
üldözőbe,kitüntetést kapott. Aki civilként elvégezte a rendőrség munkáját,az nem.
Lehet ehhez mit hozzászólni? Nem hiszem.
1magyar
Pedig a szembeszálló nélkül nem sikerült volna a rendőröknek semmi, még kiabált is, hogy lőjetek már!
Egyedüli kitüntetés neki jár a rendőrök csak a munkájukat végezték.
Ez a pasas egy hős!
advocat
Sok marha! Senki nem volt ott, érték, csak a TESTVÉRE! Ha ez nektek senki? Akkor több mondanivalóm nincs! És a balfasz rendőrök csak néztek. Végül is egy azért akadt. Utána már a többi is marha bátor lett!
Eladott Ország
Az egy szegénységi bizonyítvány, hogy egyáltalán a rab megtudott szökni és elvette az őr fegyverét. Ezért nem kitüntetés, hanem büntetés, felelősségre vonás járna . Ez már kész röhej. Arra még gondolni sem merek, ha a bíróságon lövöldözött volna... Vagy már a bírósági dolgozóknak is jár veszélyességi pótlék, mert ilyen pancser a rendőrség?!
emerencia
Ennek az embernek egy pillanat alatt kellett eldönteni, hogy mit cselekedjen. Tette amit jónak látott. Tipikus orbánista megoldás kirekeszteni öt az elismerésből népnevelési szándékkal. Mindenki tudja, hogy hasonló helyzetben nem célszerű felvenni a harcot a rendőrök helyett de az vesse a követ rá, aki akkor és ott hagyta volna a testvérét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.