Áprilistól Fodor Gergely kormánybiztosként felel a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Áprilistól kormánybiztos felel a Budai Várnegyed kormányzati beruházásaiért
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A kormánybiztos a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokkal kapcsolatban figyelemmel kíséri és felügyeli a kormány döntéseinek végrehajtását és a beruházások megvalósítását, emellett részt vesz a beruházás szereplői által szervezett egyeztetéseken, továbbá betekinthet a keletkezett iratokba, pénzügyi és műszaki dokumentációkba.

Feladata, hogy

előkészítse a további megvalósításhoz szükséges döntéseket, stratégiai dokumentumokat, beruházási programokat, a beruházások időbeli ütemtervét és a szükséges kormány-előterjesztéseket, szervezze a kapcsolódó közigazgatási egyeztetést, javaslatot tegyen az esetleges kapcsolódó jogalkotási feladatokra vonatkozóan.

A határozat rögzíti azt is, hogy a kormánybiztos az előkészítésben, tervezésben, lebonyolításban és kivitelezésben együttműködik a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal és az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, valamint munkáját ezen társaságok szakmailag segítik és támogatják.

Fodor Gergely a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások tekintetében együttműködik az érintett polgármesterekkel, biztosítja a kormányzati beruházások összhangját, továbbá kapcsolatot tart és egyeztetéseket szervez az érintett intézmények képviselőinek részvételével és rendszeresen tájékoztatja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, valamint félévente írásbeli beszámolót készít

- olvasható a határozatban.

Fodor Gergely feladatait jelenleg a Miniszterelnökség miniszteri biztosaként látja el. Kormánybiztosi kinevezése 2019. április 1-től 2021. március 31-ig szól.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Nessy: A Balatonról is szépen, fokozatosan kiszorítják a melósokat.
Nessy
@human: Tudod, valahol meg is érdemeljük. Birkamód tűrjük, hogy már nem csak a gyapjút nyírják le rólunk, hanem a bőrünket is lenyúzzák!
Értelmetlen, látszat beruházások itthon és a határon túl, nagyzási hóbort, pár kegyenc mérhetetlen gazdagodása, minden és mindenki alárendelve O.V. agymacskáinak. Miközben egy szűk réteget kivéve minden romlik, széthullik, elnyomorodik, naponta hallgatjuk a győzelmi jelentéseket. A jó nép meg reszket a migrációtól, bár közben ezreket "fogadnak be", kit jó pénzért, kit barátságból, kit meg csak!
human
@Nessy: Orbán mondta egyszer, hogy a magyar hátán akár fát is lehet vágni. És ő meg is teszi.
arcmás
Hazudni, csalni, lopni, sikkasztani, rabolni, zsarolni, uzsorázni kormányszinten...
EZ Magyarország kormánya !!!
Majdnem azt írtam, hogy "Szégyeneljétek magatokat.", de ezek képtelenek erre.
Rideg, hideg nemzetgyilkosoknak nincs kiiskolázott lelkiismeretük.
Ezek mindenre képesek.
2010 óta hány ember halt meg miattuk?
Már megszámlálhatatlan, hogy Orbánék hány magyar ember haláláért felelősek potom 9 év alatt.
A régi háborúkban összesen nem hallt meg annyi ember, mint amennyi magyar meghalt Orbán diktátor miatt !!!

Ugye nem baj, hogy ezek után, undorodom ettől a mocsoktól, és NINCS AZ AZ ISTEN, hogy erre az embernek látszó tárgyra szavazzak!
arcmás
Már megírtam: Ha Orbán a közelembe kerül 3 méterre, eldobom az agyam, és megteszem, amit megkövetel a haza.
Ha 1: 1 000 000 000 az esélyem, akkor is megteszem, hogy megmentsem a hazát - én az állítólag sorosista hazaáruló. Nyilván nem szeretem a hazám, mert nem szeretem a hazug tolvaj getszi Orbánt.

Ha nem lenne Soros, akkor szeretném a hazug, tolvaj, nemzetgyilkos Orbánt?
Nem, akkor sem szeretném.
Akkor most ez Soros-függő?
Nézd má', köcsög fideszes, ez nem addig a' !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.