A Magyarország és Szlovákia között épülő, Dunakilitit és Doborgazt (Dobrohost) összekötő kerékpáros és gyalogos, valamint az Őrhalmot és Ipolyvarbót (Vrbovka) összekapcsoló közúti híd megépítéséről szóló megállapodások kihirdetésének vitájával folytatta munkáját a parlament.

Mosóczi László Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy Magyarország és Szlovákia az elmúlt években ezekhez hasonló szerződések sorát kötötte meg.

Kiemelte, hogy az építkezések költségeit a két fél egyenlő arányban viseli, de a szükség források jelentős részét uniós forrásokból fogják fedezni.

Dunai Mónika, a Fidesz vezérszónoka azt mondta, hogy Nyugat-Európában átlagosan 2,5-3 kilométerre vannak egymástól a határátkelőhelyek, nálunk azonban negyvenre. Ez óriási versenyhátrányt jelent, mert a határátlépőknek hatalmas kitérőket kell tenniük. Amennyiben komolyan gondoljuk a közép-európai szövetséget, ezen belül a V4-eket, akkor mindent meg kell tenni a hátrány leküzdéséért – jelentette ki.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.