A kisgyermekes édesanyák 98,6 százaléka egyetért a családvédelmi akciótervvel és 64 százalékuk tervezi legalább az egyik lehetőség igénybevételét – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) friss közvélemény-kutatásából, amelynek összefoglalóját kedden juttatták el az MTI-hez.

A Kincs ötszáz, öt év alatti gyereket nevelő édesanyát kérdezett meg reprezentatív közvélemény-kutatása során.

A kisgyerekes anyák átlagosan hétből hat intézkedéssel értenek egyet. Legtöbben, a válaszadók 95 százaléka, a bölcsődefejlesztésekkel, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítésével és a fiatal házasok gyermekvállalási kölcsönével ért egyet, ezt követi a lakáshitel-elengedés (86,5 százalék), a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása (80,7 százalék), a nagyszülői gyed (79 százalék) és a négygyermekes anyák szja-mentessége (78,5 százalék) – írták.

Arra a kérdésre, hogy az intézkedések közül melyiket tervezik igénybe venni, a megkérdezettek 64 százaléka válaszolt úgy, hogy legalább egy lehetőséggel szeretne élni, átlagosan 1,55 intézkedést vennének igénybe az édesanyák.

Az anyák 18,2 százaléka tervezi, hogy felveszi a fiatal házasok gyermekvállalási kölcsönét, 36,4 százalékuk a csokot, 21,8 százalékuk él a jelzáloghitel-elengedésével, 9,6 százalékuk a négygyermekesek szja-mentességével, 28,1 százalékuk igénybe veszi az autóvásárlási támogatást, 31 százalékuk használja majd a bölcsődéket, továbbá 11,3 százalékuk élne a nagyszülői gyed lehetőségével.

A megkérdezettek közül a gyermekvállalási kölcsön, a bölcsődefejlesztés és a nagyszülői gyed az egygyermekesek körében a legnépszerűbb, míg az autóvásárlási támogatás és a négygyermekes anyák szja-mentessége értelemszerűen a nagycsaládosok körében népszerű.

A csok minden csoportban népszerű, minden harmadik család szeretné azt igénybe venni gyermekszámtól függetlenül, a lakáshitel-elengedést pedig a négy-, majd az egygyermekesek tervezik legnagyobb arányban kihasználni.

A megkérdezettek fele (49,2 százalék) nyilatkozott úgy, hogy öt éven belül szeretne újabb gyereket.

Az egygyermekesek 71,5 százaléka, a kétgyermekesek 36 százaléka, a három gyerekesek 18 százaléka tervez újabb gyereket a következő öt évben.

A telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást február 14-15-én végezték, és ötszáz, legalább egy öt év alatti gyereket nevelő kisgyermekes édesanyát kérdeztek meg. Az országos, területileg reprezentatív mintában kétszáz egygyermekes, kétszáz kétgyermekes és száz három- vagy többgyermekes anya szerepelt.

Forrás: MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@Shikari:" A kormány szerint Brüsszel továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást, amiről a magyar embereknek tudniuk kell, ezért indítottak újabb tájékoztató kampányt"
Én tagadom a miniszterelnök úr magyarkodását,állkeresztény beszédét,és magatartását.
A libisek úgy vannak 2-3,3 millióan ha mind eltakarodna mi a faszt zabálnál?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Elméletben kihasználná, de gyakorlatban a töredéke sem fogja.
eszegfu
Belátható, hogy fontos: M.o. lakossága növekedjen. Továbbá az is, hogy ha én mondjuk ki szeretném festetni a lakásomat, akkor megnézem a saját "költségvetésemet": hogyan is tudom kifizetni... nyilván a központi költségvetés kiadási oldalán is van ennek az intézkedésnek egy pár sora. Nekem ugy tünik, hogy a bevételi oldalra nem igazán terveztek plusz bevételeket, hiszen -- tudomásom szerint -- csak néhány adó emelkedett csekély mértékben (pl. eg.szolg. jár. 7320 Ft-ról 7500 Ft-ra, vagy a különböző juttatások után már nincs 14 % EHO, hanem 19,5 % Szocho). Vagyis marad az a "jólbevált" dolog, hogy kevesebb jut az egészségügyre, az oktatásra, stb.-re. Szóval valóban szép kilátások ezek a gyermekes családoknak, csak éppen gond lesz majd a bölcsödék, óvodák, iskolák állapota, ennél fogva a fenntarthatósága. Minden tiszteletem azoké a cégeké, akik különböző pályázatokat irnak ki... pl. most zajlik a Domestos gyártójának a pályázata: "legyen uj illemhely az iskolában" ... - lehet, hogy nem pontosan idéztem -- hogy felujithassa egyetlen iskola a mellékhelységeit. Nem hiszem, hogy ilyen alapvető dolgokra kellene felhasználni a cégek pénzét, mert ezek az intézmények látják el a "közoktatást", tehát közpénzből kellene gondoskodni róluk. És ez csak egy a sok közül...
vacsi
Na, szóval az "ellenzék" elmehet a sunyiba! Ez a Fidesz egyik legéppeszűbb terve - és nem csak a fiatalok díjazzák!
nezelodo
Buktával dicsérd a napot! Megértem már néhány intézkedést az átkosban is, és a gengszterváltás után is, amikor szólt a duda, hogy milyen jó lesz nekem (is). A végrehajtás aztán köszönő viszonyban sem volt az elharsogott ígérettekkel, és nem csak a családpolitikában. Szóval hagyjunk időt mindkét félnek, hogy átgondolja, a kormánynak pedig arra, hogy tovább barkácsolja a gránitba öntött ígéreteit. Legfontosabb pedig, hogy kivárjuk Orbánnak az életbevágó, reményt adó EP választást, attól sok minden függhet.
RonaGyuri
legalább is a fityesz-tudomány állásai szerint! =))
namihami
Tehát egy állami (Orbán) pénzen tartott "" kutatórészleg"" igazolja az állam (Orbán) által kitalált ötletcunamit. Ki gondolta volna?
Az, hogy kinek a kontójára (ki fizeti be adóba a rávalót), arról már szó se essék. És az még hagyján lenne, hogy határonbelül osztogatják. A hab a tortán, hogy a határontúli "" magyarok"" is szaggatják ki a részüket a mi adónkból.
Mert itt már annyi a pénz...
justhpeter
@vacsi: Szép dolog a hit és talán nem is idevaló, de templomban helye van. Templomba nem járok, itt pedig nem hiszem a tömeges igényt erre a "választási" csomagra.
Eladott Ország
Elolvasva ezt a 7 pontot egy dolog jutott eszembe: a kisgömböc mostanra olyan szintre jutott a rettegésben, hogy teljesen leállt az agya. Csak jönnek ki a szavak a száján, bár arról fogalma sincs, miket hord össze. Most tekintsünk el attól, hogy parancsszóra maximum a pornófilmekben szoktak dugni (bár ott meg nem szaporodás céljából teszik), innen üzenném ennek az észlénynek: azok az öreg mamókák, akik még ájtatosan kezet csókolnak neked és tapsikolnak minden alkalommal, ha meglátnak, na ugye ők már nem tudnak szülni. Azok a fiatalok, akik viszont életkorukból adódóan alkalmasak lennének benépesíteni Magyarországot - hála neked - már külföldön élnek, vagy ha még nem, hamarosan ott fognak élni. Képzeld csak el, milyen szép is lesz, teleszülik aranyos magyar bébikkel Angliát, Németországot, Skandináviát és a világ többi, sokkal élhetőbb országát. Olyan helyzetet kellene teremteni, hogy az állam is és a vállalkozók is tisztességes fizetést tudjanak nyújtani az alkalmazottaiknak, munkavállalóknak. Ha van elég fizetés, akkor nem kényszerülnek az emberek annyi hitelt felvenni, mint amivel most kedvet akar csinálni a magyar kormány a családkibővítéshez. Aki élhető országba vágyik, az nem hiszi el ezeket az ígéreteket, melyre abszolút semmi anyagi fedezet nincs - hanem fogja magát és elhúz Európába.
tulipan
Namámost, a fekete lepel mögül, kióvöltözött témáról, bármilyen fizetettt "kutatásnak" ezt kwll kihozni, máskülöben a dagadék narancsos főnök hisztirohamot kak!!!
CsipkeRózsa
Állami intézmény, vagy igaz, vagy nem, amit megállapított.
CsipkeRózsa
@Shikari: Azt írod: "Mikor takarodnak már ezek a libsik el innen? Nem kéne a magyarok türelmével ilyen aljasul visszaélniük!"

A libsik is magyarok.

Mihez kezdenél a libsik nélkül, nekik köszönheted, hogy megvan a napi témád.
arcmás
Kihasználni?
Az jó?
Néha rossz kihasználni a "jót".

Ez csak pénz. Könnyen jön könnyen megy.
Utána ki segít - család?
arcmás
A házasságok fele vállával végződik.
Utána ki segít... miután elköltöttétek a pénzt (szarért hugyot vásárolva) és elváltok, utána ki segít?
kereső
Komolyan mondom, ha hitelképes a fiatal anya ( min.220.000 nettó a fizetés), akkor a bolondnak is megéri.
Felveszi a 10 millát-és mivel szabadfelhasználású- befekteti,( nem bankszámla pénzbe)-közben esetleg még szül is egy gyermeket,mert egyébként is akartak- akkor az öt év,máris nyolc kamatmentesen. A nyolc év alatt nyer annyit, hogy röhögve visszafizeti a tőkét + piaci kamatokat.
magyarbakancs
@Shikari:" A kormány szerint Brüsszel továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást, amiről a magyar embereknek tudniuk kell, ezért indítottak újabb tájékoztató kampányt"
Én tagadom a miniszterelnök úr magyarkodását,állkeresztény beszédét,és magatartását.
A libisek úgy vannak 2-3,3 millióan ha mind eltakarodna mi a faszt zabálnál?
tulipan
@arcmás: Amig ki nem fut az idejéből, addig suumákbsn, ki fogják hsználmi, még többszöri orbáni összegeket is elherdálhathatnak, többszörösen elválva, mad csak akkor lesz baj (velük), ha (valamelyik) pár NŐtagja kifut a 46. évéből, mert onnan már beültgetni sem lehet!!! :)
papa.49
Egyet tudok a lányom kisgyermekes anya, és átlát a szitán NEM FOGNAK BEUGRANI A CSOKBA, inkább a két diplomás szülő, a gyermekükkel kiköltöznek a németekhez !!!
Nekünk persze ez rossz lesz, de vigasztal a tudat, hogy nekik sokkalta könnyebb lesz az életük !!!
magyarbakancs
@papa.49: A volt házam udvarán van egy nagy fa, úgy 25 méter magas vastag az ágai.
Nagy apám kötélverő volt.
A többit a fantáziádra bízom mire lehetne használni a fát.
Kiket preferálok a fa feldíszítésévél.
magyarbakancs
@Shikari: Magyar vagyok.
itt születtem ,liberális, keresztény, szociális gondolkodású
papa.49
@magyarbakancs: Tudom kikre gondoltál és én is azokra gondoltam ...
Csak már kezdenénk hozzá...
magyarbakancs
@papa.49: Hajrá.
Kvótát is vállalok 15-35 között.
papa.49
@magyarbakancs: A ,,csúcsdíszre,, is lenne javaslatom, és igen gazdagon feldiszített fa lenne, mert diszekből túlkínálat van )))))))))))))))
arcmás
A gazdag fideszes kurva anyák, kihasználnák a lehetőséget, ahogy a magyar paraszt buta fideszes kurva anyák mindig kihasználják a lehetőséget.

A kurva anyátok, fideszes kurva anyák!

Tudnék komolyan is beszélni, de nem akarok.
Csak várom Orbán és a magyar nemzet halálát.
Utána mi lesz?
Valami - mert valami mindig van. nem az igazi cakk-cakk, de valami másik mindig van.
magyarbakancs
@Shikari: nincs elvtársam mondtam liberális,keresztény,szociális gondolkodású,érzelmű vagyok.
Szeretem a hazámat elfogadok minden ember véleményét ,identitását,világ nézetét.
Elfogadom de nem teszem magamévá sem a liberális,sem a keresztény ,sem a szocialista ideológiát.
vacsi
@justhpeter: Az én környezetemben mindenki nagyon örül neki. De valóban, nyugtával dícsérjük a napot!
papa.49
@magyarbakancs: Megyek segíteni akkor felvihetjük akár 50 re is ))))))))))))
Dr plágium
Még nincsenek képben, a mézesmadzagot elhúzták előttük de a valóság egészen más...
magyarbakancs
@papa.49: Csak nehogy tulválaljuk magunkat és a túlórát 3 év múlva fizessék ki.
vacsi
@justhpeter: Ebben, sajnos igazad van! A gyerekem is fel akarta venni a CSOK 10 milliós támogatást, de mivel volt pénzük az önrész kifizetésére, nem lett volna szükségük a támogatott hitelre. De úgy nem lehetett, így lemondtak róla, adósságba nem verték magukat. Megfelelő választ kaptál?
Eladott Ország
Családbarát kormány márpedig csak egy van.Két tüntetés között üdítő élmény Novák Katalint és a Fidesz-kormány által létrehozott Kopp Mária Intézetet olvasgatni. Az ünnepi beszédből sajnálatosan kimaradt Soros György és a migránsok, de így is rendkívül színvonalasra sikerült. Novák Katalin:" Az elmúlt húsz évből 12 év telt el családbarát és 8 év családellenes kormányzással Magyarországon – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára kedden, a családtámogatási törvény megszületésének 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián." Az elmúlt 20 évből 8 telt el, mikor is korrupt politikusok kisebb-nagyobb összegeket síboltak el. A maradék 12 viszont azzal telt, hogy profi bűnözők szinte az utolsó szögig elloptak mindent amit értek. Eközben olyan törvényeket hoztak, amik ellehetetlenítik a számonkérhetőségüket. A vallást kihasználva tévesztik meg folyamatosan emberek tömegeit. Tönkretették az egészségügyet, az oktatást. Elcsaltak minimum egy választást. Jelenleg pedig fenyegetik azokat akik felemelik a szavukat mindezek ellen. Ezen tények megerősítéséhez nincs szükség nemzeti inzultációra sem.Nekik a kormányon maradás élet, vagy halál. Mert annyit loptak, amennyivel mi elszegényedtünk Bulgária szintjére. (Lejjebb). Nekünk is élet, vagy halál kérdése a soha többé viszont nem látás. Nem mellesleg irritál Novák pofájának a látványa.
magyarbakancs
@Shikari: Liberalizmus az elfogadást jelent.
Lisztet a, tisztel ne keverd.
Deák Ferenc is liberális volt
papa.49
@magyarbakancs: Ezt a ,,MELÓT,, még ingyen is elvégzem )))))))))))))))))
magyarbakancs
@Shikari: A Nácizmus csak nevében szocialista.
Ne keverd szándékosan.
Nácinak tekintsz engem?
magyarbakancs
@Shikari: Nácinak tartasz engem erre válaszoljál!
polar450
@Shikari:
Lásd az USA! Te idétlen stupid!
csak úgy....
@Shikari:" Pusztán összehasonlítottam a két elnevezést, ami nem azt takarja, amit egy normális ember gondolna!" :)
látod tibim! púsztán csak ezért szeretlek,mert ennyire okosan vagy 1 ügyü ! :)
polar450
@Shikari: mi az a "globalofasiszta"? A csorda új neve?
csak úgy....
@Shikari: a viktor küldött,hogy koppintsak az órrodra! üzeni,hogy kezdesz túl lövöldözni a célon!
ö és a lörinc,békességben akarnak gazdagodni és megöregedni ,nincs szükségüg a talpnyaló polyácákra!
csak úgy....
@polar450: ne kérdezz nehezet a gyerektöl,képes és megmagyarázza...
csak úgy....
@Shikari: te tudtad azt tibim,hogy Darwin a hozzád hasonlókból következtetett arra,hogy az ember a majomtól származik? ;)
justhpeter
@vacsi: Igen, megfelelő választ kaptam és örülök, hogy a családban mind tudjátok hogy mennyibe kerül 1 kg kenyér", azaz reálisan, két lábbal éltek az országban. A nyugtával a napot elvvel is egyetértek. Azt gondolom az a normális.
kereső
@tulipan: 40 az a 46!, a férfinál viszont nincs korhatár!
kereső
@papa.49: Ne búsulj Papa.Legalább Te is világot látsz a nejeddel együtt, amikor meglátogatod Őket! Az én gyermekem kutató(Phd-val)-hivták a lendület programba haza.Megrágta-megforgatta,és nemet mondott. Milyen jól tette! Azért messziről dühöng,hogy mit művelnek!
Nagyon hiányoznak, de az egyik szemem sir, a másik meg nevet! Ja ,és nagyon élvezem az utazásokat.
papa.49
@kereső: Valahogy én is így gondolom.
kereső
@vacsi: 15:50 Majd,ha a kisbötűs rész is ismert lesz a megszülető törvényből, majd akkor örüljön neki mindenki, aki jogosult lesz,és a feltételeknek megfelel.Ma még csak az ötletelés van-a végén szokott kiderülni,hogy nem minden úgy van,ahogyan beharangozták.Lásd-volt az első orbán kormány idején a kamattámogatott hitelt, mire megjelent a Tv.kiderült,hogy pontosan azoknak nem segit-akiknek kellene.
arcmás
@Shikari: Buta náci paraszt, ott fogsz majd sírni, ahol senki sem lát.
Te túl egyszerű vagy ahhoz, hogy bármit is megpróbáljon bárki is megmagyarázni neked.
Még a jó kérdést sem tudod feltenni, így milyen válaszra vársz?

Orbán magyar embereket gyilkol.
Én rosszul írom le, hogy "gyilkol", ki a bűnös, ki a gyilkos, te szarházi trpll?
papa.49
@arcmás: Ez sírni megkeresi az új segget és azut fogja bújni )))))))))))))
juttka
@vacsi: Várd ki a végét, kik vehetik majd ígénybe. Nem a legrászorultabbak.
tulipan
@Shikari: Tévedsz, te narancsos seggnyaló! A liberalizmus, a hozzád hasonló, náci, kirekesztő, gyűlölet-imádók TAGADÁSA és és minden normálksan gondolkodó elme elfogadása!!
tulipan
@Shikari: A ti narancsos, gyülőlködő NÁCI RENDSZERETEK = RAGACSOS, GYILKOS MOCSKOS SZUROK !!!
vacsi
@juttka: Minden szentnek maga felé hajlik a keze...
tulipan
@Shikari: : Minden NARANCSOS SEGGNYALÓ, tényleges gyilkos és hazaáruló!
tulipan
@Shikari: A ti narancsos, gyülőlködő NÁCI RENDSZERETEK = RAGACSOS, GYILKOS MOCSKOS SZUROK !!!
juttka
@Shikari: Mire kellenének érvek? Nem tudom, melyik hsz-emre írod, de ha arra gondolsz, hogy buta vagy, mert nem tudod mit jelent a liberális, arra már többen válaszoltak neked
papa.49
@juttka: Csak a ,,szótag,, szám számít ))))))))))))))
Eladott Ország
A marha nagy családi akcióterv vége pedig az lesz, hogy elveszti a lakását/házát és még az adóssága is megmarad. Európa egyik legkisebb vásárlóerővel és természetesen a fizetéssel együtt, más nem is várható.
tulipan
@Shikari: A ti narancsos, gyülőlködő NÁCI RENDSZERETEK = RAGACSOS, GYILKOS MOCSKOS SZUROK !!!
Egyébként: Minden NARANCSOS SEGGNYALÓ, tényleges gyilkos és hazaáruló!
juttka
@Shikari: Akárhányszor leírhatod, akkor sincs igazad. A liberális nem fasisztát jelent, nézd meg az értelmező szótárban, ha nekünk nem hiszel. A mocskot a fideSS támogatja, olvasgasd kicsit többet a híreket, de ne azt, amit a kormánypárti média hazudik. Épp a napokban ismerték el, hogy az Elios ügyben is csaltak, 13 Milliárdos számlát nem nyújtanak be az UNIO-s elszámolásnál, azt mi fizetjük, ill. az adózók, mert én már nem fizetek adót. Polt Petike nem mert elmenni Strasbourgba, v. Brüsszelbe, nem emlékszem most hirtelen, nehogy kényes kérdéseket tegyenek fel neki.Támadják Junkckert, Brüsszelt, az UNIO-t, az Enszt, Sargentinit, a svédeket, stb., akik csak az igazat mondják meg a qurmányunkról. A saját mocskukat kenik másra. Akkor most kik is támogatják a mocskot? Kicsit gondolkodni kéne a fideszhívőknek.
juttka
@Shikari: Ha nem látod az összefüggést, rád nézve szomorú. Azért soroltam fel ennyi mindent, hogy lásd imádott fideSS-ed mocskos dolgainak egy részét, mert a lista nem teljes. Egyedül az indiánok tüzes vize nem passzol ide szerintem. Olyan fogalom pedig, hogy liberálfasiszta, nem létezik, bár neked hiába magyarázom, olyan vagy, mint a többi fityiszes, hogy csak a bejáratott szöveget tudjátok ismételni, biztos,éjjel is gyakoroljátok.
juttka
@Shikari: Hát igen, éreztem, hogy nem tudatosul benned, amit írtam. A liberális nem = a fasisztával, a fasisztákra leginkább a fideSS-esek hajaznak.
juttka
@Shikari: @Shikari: Én nem beszélek mellé, többen megírták, hogy mi a liberalizmus, nem akarom ismételni, keresd meg, de te meg most a fideSS-ről beszélsz, aminek köze sincs a liberálishoz. Erőszakos,, diktatórikus, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.