Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben.

Orbán: külgazdasági képviseletet nyit Magyarország Jeruzsálemben

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben, a Gecsemáné kertben 2019. február 19-én reggel. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő megbeszélést folytatott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, majd az azt követő közös sajtónyilatkozatban kiemelte:

tájékoztatta izraeli kollégáját a közelgő európai parlamenti választásokról, amelynek egyik fontos célja lesz az antiszemitizmus visszaszorítása Európában.

Közölte:

arra törekszenek, hogy a választás után olyan új vezetők legyenek az EU-ban, akik nem finanszíroznak olyan NGO-kat, amelyek beleavatkoznak a politikai ügyekbe és Izrael-ellenes álláspontot képviselnek.

Az volt a terv, hogy a visegrádi miniszterelnökök együtt érkeznek Jeruzsálembe, ez "majdnem sikerült", és "az első kísérlet biztató volt", de most elhalasztják a V4-ek és Izrael találkozóját – mondta a kormányfő, a program megváltoztatását okozó lengyel-izraeli vitára utalva.

Azt mondta, jobb lett volna, ha mindenki eljött volna, hiszen mindig jobb együtt lenni, mint nélkülözni valakit.

Magyarországot jó barátság fűzi Lengyelországhoz, szorosan együttműködnek az EU-ban is, és remélhetőleg Lengyelország és Izrael közvetlenül megbeszéli és megoldja a kialakult helyzetet – fogalmazott.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy Magyarország és Izrael közösen lép fel több nemzetközi szervezetben, így az ENSZ-ben is.

Magyarország támogatja a helyi zsidó közösségeket, és remélhetőleg az eddigi legjobb Maccabi Játékokat rendezik meg hamarosan Budapesten – mondta.

A gazdasági együttműködésről szólva a miniszterelnök kiemelte, hogy a 210 Magyarországon tevékenykedő izraeli cég komoly jelenlétet bizonyít, és fokozni szeretnék a két ország együttműködését az innovatív technológiák tekintetében.

A miniszterelnök elmondta: most ünnepelik a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulóját. Benjámin Netanjahu nélkülözhetetlen szerepet töltött be az Izrael és Közép-Európa közötti együttműködés újraindításában – tette hozzá.

Benjámin Netanjahu hangsúlyozta: sok közös van a két ország múltjában, olyan kis népekről, kis demokratikus országokról van szó, amelyek a jövőt a békére, a szabadságra és a jólétre alapozva építik, ami erős köteléket jelent közöttük.

Kiemelte az együttműködés jelentőségét a terrorellenes erőfeszítésekben, mint mondta, együtt szállnak szembe azokkal, akik az emberi civilizációt vették célba, az iszlám szélsőségesekkel, a terroristákkal.

Az izraeli kormányfő arról is beszélt, hogy a két ország együttműködik a védelem, a kutatás, a tudomány és a környezetvédelem területén is.

A Budapesten megrendezendő Maccabi Játékok rendezvénye pedig mutatja, hogy mennyire fontosnak tartja Magyarország a kapcsolatait Izraellel – közölte.

Felidézte: Orbán Viktor tavaly is járt Jeruzsálemben, rendszeresen találkoznak, és minden alkalommal tovább erősítik a kétoldalú politikai, gazdasági és diplomáciai kapcsolatokat.

Benjámin Netanjahu köszönetet mondott, amiért Magyarország kiáll Izrael mellett a nemzetközi szervezetekben, így az ENSZ-ben is. Végül azért is háláját fejezte ki, hogy Magyarország külgazdasági képviseletet nyit Jeruzsálemben, ezt fontos gesztusként értékelte.

Eredetileg a visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) vezetőinek és az izraeli kormányfőnek a csúcstalálkozóját tartották volna Jeruzsálemben. Ez lett volna az első olyan tanácskozás, amelyet a visegrádi csoport vezetői Európán kívül tartanak.

A csúcsértekezlet amiatt hiúsult meg, hogy lengyel és izraeli politikai vezetők között az elmúlt napokban nyilatkozatháború bontakozott ki arról, hogy milyen szerepük volt a lengyeleknek a holokausztban. Emiatt Lengyelország lemondta részvételét a találkozón.

Lengyelország távolmaradása miatt kétoldalú tárgyalásokat tartottak a kormányfők.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polar450
Ismét mesél a gagyi!
Az összes külföldön nyitott kereskedőház befuccsolt!, mert ostoba amatőrök vsak a személyes hasznukat látták bennük!
Ez nem elélg intő jel a genyóházinak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Hogy Orbán mi mindent tud összehazudni! Pl.:

"tájékoztatta izraeli kollégáját a közelgő európai parlamenti választásokról, amelynek egyik fontos célja lesz az antiszemitizmus visszaszorítása Európában."

Kár, hogy ezt eddig nem tudta senki, talán a repülő-úton ,bóbiskálás közben, találta ki.
Jozefina
Úgy gondolom, hogy Izraelben és szerte a nagy világban tudják már, hogy amit mond és amit tesz az nem ugyanaz.
Aki Én
@CsipkeRózsa: ...és ne hagyjuk, hogy a (zsidó) Soros nevessen végén...
Nem tartom az országot antiszemitának, de ez a Sorosozás és libsizés egyértelmű zsidózás.
Ez a lételemük, az a hatalmon maradásuk aduásza. Erre kiáll ezzel a süket dumával.
papa.49
Úristen mint egy ,,cigányvajda,, ))))))))))))))))))
polar450
Ismét mesél a gagyi!
Az összes külföldön nyitott kereskedőház befuccsolt!, mert ostoba amatőrök vsak a személyes hasznukat látták bennük!
Ez nem elélg intő jel a genyóházinak!
Commenter
@papa.49: miért, nem az, amúgy? Teljesen a boldogult állampártot másolja ezekkel a külkereskedelmi képviseletekkel. Itt egy fura példa:
www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/afrika-uzent-nogradnak-uj-lehetosegek-a-fekete-kontinensen-2287790/
papa.49
Csuti ott nem fogtok tudni lopni ez biztos !!!
Eladott Ország
Volt egyszer egy Cider Alma nevű cégcsoport, amely Orbán Viktor – Matolcsy Györgyénél valamivel kevésbé népes – pereputtyához kötődik néhány szálon. Úgy értem, hogy a rokonság ott tobzódik benne: a Viktor nevű sógora és Anikó asszony unokaöccse is pozíciókat töltenek be a módfelett sikeres vállalkozásban. Amely vállalkozásnak sikerült ama kivételesen hatalmas bravúr, hogy összegereblyézett 3,2 milliárd forint tartozást a Szijjártoporzékolásügyi Péter segge alá tartozó, nem elhanyagolható veszteséggel működő Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) felé.Arról tudniillik, hogy a kifizetőház kereskedőház, vagyis az állami cég jó bizniszt vélt felfedezni a konzervek/befőttek exportjában, ezért „meghitelezett” egy csomó almát az Orbán-pereputty cégcsoportjának, hogy majd azok jól feldolgozzák, és eladják külföldön. A nagyszerűnek tűnő üzlet nem jött össze, ezért az Orbán-pereputty cége elzálogosított ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzervet és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzervet, hogy fulladjon is bele szépen a külügy. Ha már volt bátorságuk és bőr a pofájukon, hogy az adófizetők pénzén a tehetségtelen Orbán-rokonok vállalkozásait hitelezik. A 3,2 milliárdos tartozást Orbánék idióta rokonainak csak felhalmozni nem volt nehéz, visszafizetni annál inkább. Amikor már azt sem szégyellik, hogy a jellegét elveszített közpénzből rendezik a földönfutó csóringer miniszterelnök rokonságának tartozásait, arra mit lehet mondani? Meg lehet próbálkozni azzal a penetráns érveléssel, hogy de hát ezt mindenki tudja, de ha mindenki tudja, akkor miért nem b*ssza meg a fényességes telihold ezt az egészet? Ki az, aki azért szavazott a Fideszre, hogy az a közpénzből működő állami intézményeket arra használja, hogy a miniszterelnök családtagjainak debilkretén vállalkozásait hitelezzék? Ki az a vadbarom egyáltalán, aki tonnányi kukoricát és magozott meggyet hitelfedezetnek képes minősíteni?
papa.49
Ez a tökgyalu még azt se tudja mit mondott a rabbi a zsidónak, mikor bejeltette hogy hiányos a kassza ,,tedd vissza fiam,, na ott nem fog ,,babér,, teremni a lopósoknak az biztos !!!
arcmás
A zsidókkal alapvetően, és elsősorban Istennek van baja.
Qrvára elhagyta őket qrva sok évvel ezelőtt.
Istentelen zsidók...

Én értve vagyok antiszemita, nem idegből, csak úgy.
Egyébként a legnagyobb antiszemiták a zsidók.
Szóval qrvára nem kéne csodálkozniuk az antiszemitizmuson.

Aki tagadja Isten fiát, az az Antikrisztus. (az egyes szám nem egy valakit jelöl, hanem mindenkit a csoporton belül - az értelmezés szerint)
Akarsz beszélni róla, zsidó?
arcmás
Képaláírás: Orbán-Júdás az Olajfák hegyén.

Ne dőlj hátra jó dolgodban, geccci!
Jön még kutyára dér.
tudode
Dől a lóvé nem csak amerre járKÁLNAK ezek, a lélekbúVÁRKÁKHOZ is:
.
---- A FELHÁZ KAPJA A MILLIÁRDOS “VALLÁSOS KÖNNYŰZENE” TÁMOGATÁST VAGY A HIT GYÜLEKEZETE?
.
nepszava.us/a-felhaz-kapja-a-milliardos-vallasos-konnyuzene-tamogatast-vagy-a-hit-gyulekezete/
.
SOKKba vannak EZEK a kirakatpolitikusok az adófizetőknek!
Eladott Ország
Még nem sikerült eladni a több tonna magozott megy - és kukoricakonzervet, ami több milliárd közpénzbe került, korábbi kereskedőházaknak?
youtu.be/6yx2j2KvVUk
papa.49
@Eladott Ország: a 06.51. re Soha nem fog visszatanni semmit, azt majd úgy kell kiverni belőle !!!
arcmás
@CsipkeRózsa: Ha nem, hát nem. Ez egyénii szocprobléma.
Minden eljön erre a világra,az ígéret szerint - ha akarod, ha nem, ha hiszel benne, ha nem.
Azért, mert te hiszel valamiben, attól az még nem úgy van, nem lesz valóságos - nem tudsz teremteni a hiteddel.

A zsidók azért nem akarnak beszélni róla, mert összedőlne egyből az egész világ-istenképük (amiben eddig hittek - ROSSZUL !!!).

Mikor hagyta el isten a zsidókat?
Malakiás könyve az utolsó az Ószövetségben, az pedig i.e. 440 körül íródott.
Aztán megölték Isten fiát - amit azóta sem bánnak.
Vagyis a zsidókat kb. 2680 éve elhagyta isten. Ez nagyon hosszú idő.

A zsidókkal csak a baj van és nem 2680 év óta!
CsipkeRózsa
@arcmás: Azt írod:
"Aztán megölték Isten fiát"
"A zsidókkal csak a baj van és nem 2680 év óta!"

A saját mondatod megadta a választ neked is:

"Azért, mert te hiszel valamiben, attól az még nem úgy van, nem lesz valóságos."

Az én válaszom:

Pilátus kénytelen volt engedni a helytartói palota előtt összegyűlt tömeg követelésének, és Jézus helyett Barabbást engedte szabadon.

A te mondatod megadta a választ neked is:

"Azért, mert te hiszel valamiben, attól az még nem úgy van, nem lesz valóságos."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.