Az Európai Bizottság szerint álhírek szerepelnek a magyar kormány újabb tájékoztató kampányában. Az új plakátokon Soros György mellett Jean-Claude Juncker, a bizottság elnöke is szerepel.

Álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány újabb tájékoztató kampányának megállapításait kedden az Európai Bizottság.

Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője kijelentette, hogy az előző nap bejelentett kampány "minden képzeleten túltesz", illetve sokkolónak nevezte, hogy "egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet" ekkora teret nyert.

"Nem igaz, hogy az Európai Unió aláássa a nemzeti határvédelmet, éppen ellenkezőleg. Nincsen terv az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetésére, a tagországok maguk döntenek arról, milyen mértékű legális bevándorlást fogadnak el" – hangsúlyozta.

"Nincs összeesküvés. A magyarok tényeket érdemelnek, nem valótlanságokat" – szögezte le.

Szkínász hangsúlyozta, a tervezett plakátokkal szemben nem létezik olyan, hogy "ők", csak az EU van, amelynek Magyarország is a tagja.

A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság kötelezettséget vállalt a dezinformációkkal és álhírekkel szembeni küzdelemre, és ez az ügy sem kivétel ez alól – emelte ki.

A vádakra az Európai Bizottság szóvivője is reagált a HVG-nek.

Natasha Bertaud álhírnek nevezte a kormány támadását. A lapnak elmondta: 

semmilyen konspiráció nem létezik, a magyarok pedig a tényeket érdemlik meg, nem pedig a valótlanságokat.

Az új kormányzati tájékoztató kampány anyagain Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel:

Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.

Kovács elmondta, hogy miért indított újabb tájékoztató kampányt a kormány

Kovács Zoltán a keddi sajtótájékoztatón elmondta:

A kormány szerint Brüsszel továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást, amiről a magyar embereknek tudniuk kell, ezért indítottak újabb tájékoztató kampányt

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette:

a migráció támogatását célzó tervek továbbra is ott vannak "a brüsszeli fiókokban", és olyan döntések születnek a háttérben, amelyek ezek megvalósítását célozzák.

Ilyen terv például a nem kormányzati szervezetek (NGO) támogatásának megsokszorozása és az illegális bevándorlást jogszerűvé tevő migrációs alap létrehozása is – tette hozzá az államtitkár.

Az NGO-k támogatásáról Kovács Zoltán azt mondta, erről már szavazott az Európa Parlament januárban, és ez a terv nem más, mint Soros György 2015 szeptemberében meghirdetett tervének hatodik pontja, amely kimondottan az NGO-k segítségével szeretne "megoldást" találni az migráció kezelésére.

A támogatást a jelenlegi háromszorosára, 1,8 millió euróra, azaz 570 milliárd forintra akarják emelni

- fűzte hozzá.

Az államtitkár azt hangoztatta, hogy az elmúlt években a migrációpárti politika és politikusok elfoglalták az európai intézményeket és az NGO-kal kiegészülve mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvalósítsák a migrációt elősegítő terveiket.

Teszik ezt annak ellenére, hogy egyre többen képviselik azt az álláspontot Európában, hogy a migrációt meg kell állítani – jegyezte meg.

Kovács Zoltán szerint az európai intézmények és az NGO-k összetalálkozásának egyik szimbolikus példája az, ahogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke viszonyul ehhez a kérdéshez.

Timmermans találkozott a legtöbbször Soros Györggyel és szorosan tartja a kapcsolatot a migrációt támogató szervezetekkel, pedig neki "a szerződés őreként" arról kellene gondoskodnia, hogy mindenki a jogszabályoknak megfelelően tevékenykedjen, és nem migrációpárti álláspontot kellene képviselnie

- jelentette ki az államtitkár.

Kitért arra is, hogy éppen kedden tárgyal az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) arról, hogyan lehetne létrehozni a migrációs alapot, amely az illegális bevándorlást jogszerűvé és legálissá tenné, valamint a gazdasági bevándorlás csatornáit intézményesítené.

A kormány szerint minden magyarnak joga van tudni, mi zajlik Brüsszelben, különös tekintettel az EP-választásokra, mivel a bevándorlást támogató tervek nem kerültek le a napirendről, és a kormány szerint ezek veszélyeztetik a magyar és európai emberek biztonságát és jövőjét

- mondta az államtitkár.

Forrás: MTI, HVG

Címlapi kép: Facebook/EuropeanCommission

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán az EU Néppárt Elnökét is meg kellene kérdezni??? Meddig vár még orbán kizárásával??? Ő is cinkostársa orbánnak, mert attol tart, hogy a fidesz képviselők nélkül a Néppárt kissebbségbe szorul!!! Gyalázatos!!!
Mellesleg gusztustalan és aljas kampány, amit keresztényi alapon a fidesz maffia tesz!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Hamar O1G lesz a nemzetközi neve is ennek beteg fasznak..:)
SystemError
Itt nem meglepetés lesz, hanem az egész néppártot magával rántja ez a csak hazudozni képes szar senki.
verőce21
@SystemError: Te pedig egy SEGG = SystemErrorGibbonGeci
SystemError
@verőce21: Nyald csak a seggét a nyilvánvalóan hazug állítást megfogalmazó gecinek. Tehát hazug gecinek!
verőce21
Jáj, de jó ez a Soros-Juncker plakát! :)
Nem elég megnevezni, arcot is kell adni a gyűlölet tárgyának! Régi vudu átok.

Amikor E. Toller drámaíró börtönbe került az 1919-es Bajor Tanácsköztársaság bukása után, néhány év múlva ugyanoda került Hitler is - akit a müncheni puccs után - várfogságra ítéltek. Toller romantikus kommunista volt, már egy év múlva ki akarták engedni a fogságból, mert mégiscsak visszás volt a hatalomnak, hogy a színdarabjait nagy sikerrel játszották a színházak, a szerzőt pedig várfogságban tartják. De az író ragaszkodott ahhoz, hogy letöltse az öt év büntetését. Így találkozott Hitlerrel a börtönben, akivel sokat sétáltak és beszélgettek a börtönudvaron. Toller leírja emlékirataiban, hogy Hitler nagyon csöndes ember volt, nem vitatkozott, meghallgatta az ellenvéleményt, majd elmondta a magáét. A várfogság ideje alatt Hitler néhány hétig vakoskodott, a hisztérikus vakság állapotába került. A zsidókat, Hitler ebben az időben még üldözött, proletár népnek tartotta.
Toller hívta fel a figyelmét arra, hogy az ellenségképet meg kell nevezni, arcot kell adni neki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.