Legalább 422 háziorvosi és 255 fogorvosi praxis áll tartósan betöltetlenül – hívta fel a figyelmet keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusa.

László Imre hangsúlyozta, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint az év első két hónapjában legkevesebb harminc háziorvosi és nyolc fogorvosi praxis üresedett meg. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 630 ezer ember alapellátása és 709 ezer ember államilag finanszírozott fogorvosi ellátása bizonytalan – fűzte hozzá az ellenzéki parlamenti képviselő.

Mint mondta,

aki nem jut el háziorvoshoz, az nem jut el komolyabb szűrésekre sem, ezért még többen halnak meg úgy, hogy egy időben végrehajtott kezelés megmenthette volna őket.

A kormányzat hiába ígér támogatást azoknak, akik hajlandóak betölteni a megüresedett praxisokat, ha a kezdeti támogatáson túl mással nem képesek vonzóvá tenni a háziorvosi munkát – jelentette ki László Imre, aki azonnali megoldást követelt az orvoshiány megoldására.

A sajtótájékoztatón megkérdezték a DK véleményét arról, hogy Jakab Péter, a Jobbik szóvivője egy, a Hír TV által publikált, 2010-ben készült hangfelvételen aberráltaknak nevezte a homoszexuálisokat. A kérdésre Gréczy Zsolt frakciószóvivő válaszolt, aki azt mondta, hogy a Jobbik múltjában vannak vállalhatatlan és magyarázatra szoruló kijelentések.

Az Orbán Viktor utáni Magyarország azonban nem épülhet semmiféle kirekesztésre, és ezt a Jobbik is elfogadta akkor, amikor felállt az ellenzéki pártokkal közös színpadra – tette hozzá.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A betöltetlen háziorvosi praxisokon túl, ha megnéznék korcsoprt szerinti bontásban, hogy hány doki dolgozik túl a nyugdíj korhatáron, akkor még tragikusabb a helyzet. Ja majd beállítják helyettük az aszisztenseket, ha azok is elfogynak akkor meg az utcát söprögető közmunkásokat... Tündérország jobban teljesít, de egyenlőre csak pl. az Egyesült Királyságban, Németországban, Asztriában, stb. de mi hamerosan megelőzzük őket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.