Kövér László házelnök azzal indokolta a beléptetési szigorításokat, hogy az ellenzék elvesztette az eszét.

Nem tartja kizártnak Kövér László házelnök, hogy a most induló parlamenti ülésszak alatt fizikai erőszak éri a kormánypárti képviselőket, méghozzá a józan eszüket elvesztő ellenzékiek miatt, aki már "nem tudják érzékelni a jog és a jogszerűtlenség határait." 

Kövér attól fél, hogy fizikai erőszak éri a kormánypártiakat a Parlamentben – ezért lehet szigorítás

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0 pl/Michal Jozefaciuk/Senat Rzeczypospolitej Polskiej

Erről a hvg.hu-nak nyilatkozott, a lap ugyanis rákérdezett, hogy minek volt köszönhető a február 18-ai, első ülésnapi beléptetési szigor. Ekkor ugyanis nemcsak az újságírók és a látogatók, hanem az Országgyűlés Hivatalának összes dolgozója – köztük a képviselők és a frakciók munkatársai –, sőt, még az országgyűlési őrség tagjai is csak biztonsági ellenőrzés és átvizsgálás után léphettek be a képviselői irodaházba és az Országházba. A képviselők egyelőre igazolványuk felmutatásával, átvizsgálás nélkül juthattak be, ám ez könnyen változhat Kövér szerint.

A mai zaklatott világban ezt amúgy is nehéz kizárni, de Magyarországon egyes képviselők a józan eszük elvesztésében már eljutottak arra a pontra, hogy nem tudják érzékelni a jog és a jogszerűtlenség határait

- indokolta Kövér a szigorítást.

Arról is beszélt, hogy a tavaszi ülésszakban várhatóan szigorítani fogják az országgyűlési törvényt, hogy olyan ne ismétlődhessen meg, mint tavaly december 12-én a túlóratörvény előtti szavazáskor. (Mint ismert, akkor az ellenzéki képviselők jó része – mínusz az LMP és Fidesz-szatellitszerv Mi Hazánk Mozgalom – elállta a pulpitusra vezető lépcsőt, síppal és más zajkeltő eszközökkel akadályozta az ülés lefolytatását, valamint élőben közvetítették az események a Facebookon. Végül a kormánypárti többség így is megszavazta a törvénymódosítást, még úgy is, hogy a szavazókártyákat aznap valamiért nem kellett használni ahhoz, hogy valaki szavazni tudjon.)

Kövér szerint 

az ellenzéki képviselőknek elmentek otthonról, elgurult a gyógyszerük, és miközben döngetik a mellüket, hogy ők a demokraták, és a jogállamiság védői fogalmuk sincs, fel sem fogják, hogy a cselekedeteik, gesztusaik mekkora kárt okoznak.

Azon kérdésre, hogy új magatartási szabályokat vezetnének be (várhatóan a kormánypárti Századvég által kidolgozottakat), Kövér László úgy válaszolt, hogy nem tartja jó iránynak. 

Kövér László eddig a pénzbüntetéseket, és a kitiltásokat vetette be (utóbbiakat a nem képviselő jogállásúakkal, például újságírókkal szemben) a renitensek ellen.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@papa.49: nemzetes házmester úr bizony fél, akárcsak a gazdája. Ugyan azt mondja hogy az ellenzéknek már rég elmentek otthonról az ő viselkedése házelnökként még nagyobb aggodalomra ad okot. Visszanézte, vissszahallgatta magát valaha is milyen hangnemben beszél az ellenzékhez, hogyan szankcionálja őket? Miféle zakkant ötlet volt őrséget szabadítani a törvényhozásra? Ez utóbbi (is) bizonyítja azt, hogy ez az ember tényleg fél. Mindentől és mindenkitől. Nem véletlenül nem hagyta átvilágítani magát ő sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
A Fidesz nem tudja elveszteni az eszét, mert nem is volt nekik.
Köb Jani
Ezek mind együtt, egy nagy rakás trágya, bűzlenek csak, hiszen mindegyikük rothadásnak indult, csak még nem ismerték fel a rothadás törvényszerűségét.@Shikari: ezek a normalitás alapjait sem ismerik, távol vannak mindentől ami normális, ami emberi. Ezek tisztára a köz, baleset totál károsultjai.
Köb Jani
@Shikari: Mosdatlan személyektől ne várj mást mint mocskot. lelkükben, agyukban a pusztulás rakódott le, ami mára, már gyógyíthatatlanná vált.
keresztapa
Az ellenzék Politikusai ma már kiszámíthatatlanok képviselőik csak a bomlasztás... a józan ésszel... szembemenetelnek, mindennel ami a társadalmat jobbá tenné... teszi. Német és a francia „reform” képviseli a valóságot azt hiszik,hogy az az igaz de csak szerintük Ideje bezúzni, elégetni a biológia-tankönyveket. Éljen az identitáspolitika Na de mi lesz azokkal, akik nem embereknek, (szülő 1 vagy szülő 2) hanem mondjuk kutyáknak vagy kenyérpirítóknak érzik magukat? (Előbbire már példa is van.) Milyen jogon szelektál az elnyomó állam az „identitások” sokféleségében, amely végre atomjaira bontja társadalmunkat?Szörnyű. Ezt tette a kommunista liberalizmus . Európából...Az ellenzék szeretné az egyetemes emberi kutúra alkotó elemeit elpusztítani azáltal, hogy össze keveri őket. Emberi selejtekkel, bukott politikussokkal
teli a legfrissebb ellenzéki mozgalom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.