A magyarok 43 százaléka szerint a Jobbik a leginkább rasszista, 33 százaléka szerint a leginkább antiszemita és 28 százaléka szerint a legradikálisabb párt Magyarországon – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, tavaly július óta tíz százalékponttal többen gondolják, hogy az antiszemitizmus és 11 százalékponttal többen, hogy a rasszizmus tulajdonságaival leginkább a Jobbik jellemezhető a magyar pártok közül. Erről valószínűleg az elmúlt fél évben kirobbant közéleti botrányok tehetnek – vélekedtek.

Hangsúlyozták, a többi párt egyik jelző esetében sem ért el tízszázalékos eredményt.

A felmérés kitért arra is:

a baloldali szimpatizánsok 41 százaléka tartja leginkább rasszistának, 33 százaléka antiszemitának és 36 százaléka radikálisnak a Jobbikot.

A Nézőpont szerint a balliberális ellenzéki véleményvezérek és pártok esetleges közös ellenzéki együttműködése zsákutcás stratégia, mivel a szavazótáboruk továbbra is rossz véleménnyel van a Jobbikról.

Hozzátették,

a legnagyobb gondot a fővárosban okozhatja az összefogás a baloldal és a Jobbik között.

A budapestiek 44 százaléka gondolja úgy, hogy a Jobbik a leginkább antiszemita, 50 százaléka, hogy a leginkább rasszista, és 35 százaléka, hogy a leginkább radikális – írták.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2018. január 25. és 29. között ezer ember megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a maximális mintavételi hiba 3,1 százalék.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nehogy már arról essék szó, hogy ezt a szivárványszínűnek csúfolt ellenzéki térfelet az Orbán képére és hasonlatosságára torzított, mindenkori mélypontjára süllyesztett magyar közélet (a maga egyik napról a másikra összefércelt fideszes törvényeivel) rákényszerítette arra, hogy az egymást gyűlölő és normális helyzetben egymással versengő pártok kénytelenek legyenek közös platforma lépni. A mindent és mindenkit elnyomás rendszerével szemben.
Anélkül, hogy relativizálni akarnám a vállalhatatlan sötétséget, azt mindenképpen figyelmébe ajánlanám a rikácsolva méltatlankodó, szemöldökét vérmesen ráncolgató fideszes elvtársaknak: lehet, hogy nem tűnt fel nekik, de az, amit a Jobbik egyes képviselői haveri-baráti-családi rendezvényeken, vagy a kocsmaasztal fölé borulva megengednek maguknak, az a politikai korrektséggel leszámoló, homogén orbáni illiberalizmus legfőbb politikája. Nem otthon a négy fal között csinálják, hanem kitapétázzák vele az országot. Nem magánerendezvényeken kérkednek a szénné égett disznóra firkált Soros-metaforával, hanem fellökik a Facebookra. Nem óva intenek a más kultúrájú emberek gyűlöletétől, hanem üdvözlik a hangos, érthető önbíráskodást. Nem elítélik a rasszista, kirekesztő, megbélyegző rigmusokat, hanem imába foglalják a politikai korrektséggel való leszámolást. Bezzeg ha Sneider migránsokat korbácsolt volna meg az esküvőjén, most ő lenne a Fidesz tiszteletbeli elnöke. Így viszont zavartalanul dübörög a szemforgatás: páratlan napokon gyógyítani akarják a melegeket és az egészséges nemzeti identitás megvédésére hivatkozva köpködik a bevándorlókat, páros napokon meg azon háborognak, hogy a politikai ellenfeleik homofób, rasszista, antiszemita gecik. Ez akkor is durva lenne, ha közben nem lopnának.
Eladott Ország
A Nézőpont Intézet azért végzett el egy nulla aktuálitású témával kapcsolatos felmérést, hogy Birnbaum-Finkelstein gyászos öröksége, az utcai megmozdulások, a szivárgó MTVA, a puritán rongyrázás és a Mészároslőrincek körüli mizéria helyett újra ökölbe szoruljon a hívek agya. Egyik nap a Závecz Research 250 ezer fideszes szavazó lemorzsolódásáról számol be, másnap a Századvég közli, hogy szó sincs róla, minden rendben van, Orbán pártja hasít, mint a szél. Délelőtt a Publicus bejelenti, hogy sokan a pálya széléről ugyan, de a populáció nagyon is egyetért a rabszolgasorba taszajtással kapcsolatos felháborodással, a Századvégnek délutánra megvan a válaszfelmérése: az ország majdhogynem egy emberként ítéli el a sztrájkot, és nem kér az ellenzéki színjátékból. Mondjuk, az már régen rossz, amikor egy magát tudományosnak nevező műhely már arra sem törekszik, hogy legalább ne a rogáni propaganda kulcskifejezéseit öklendezze vissza szó szerint. Így történhet meg, hogy miközben egy közpénztolvaj irányítja a Magyar Nemzeti Bankot, miközben egy hírhamisító MTVA-vezér törli bele a lábát hivatalos személyekbe, miközben egy bűnöző áll a propagandaminisztérium élén, miközben egy pucér seggű gázszerelő pár év alatt a leggazdagabb magyarrá avanzsált a magyar és európai adófizetők pénzén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.