Szijjártó Péter és Soros György emberének csatáját hozta a Budapest Folyamat isztambuli tárgyalása – mondta el Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán Isztambulban, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülésének szünetében az MTI kérdésére válaszolva.

Menczer Tamás kifejtette:

a magyar külgazdasági és külügyminiszter az európai emberek érdekeit képviselte, Dimitrisz Avramopulosz brüsszeli biztos viszont kizárólag a migránsok jogait hangsúlyozta, és 10 perces beszéde alatt egy szót sem szólt az európai emberek jogairól és biztonságáról.

Az államtitkár egyúttal rámutatott:

Szijjártó Péter szerint, aki biztonságos országokon megy keresztül, az nem menekült, a migráció nem alapvető emberi jog, és az európai emberek biztonsága a legfontosabb.

A bajt nem szabad behozni Európába, a segítséget kell odavinni, ahol a baj van – idézte Szijjártó Péter szavait Menczer Tamás.

Az államtitkár megjegyezte, hogy

a szélsőségesen bevándorláspárti Avramopulosz EU-biztos láthatóan megsértődött a magyar miniszter szavain, és fenyegette azokat az országokat, amelyek nem működnek együtt a bevándorlók Európába történő betelepítésében.

Szijjártó Péter felszólalásában hangsúlyozta: rendkívül fontos aláhúzni, hogy a migrációról szóló minden döntésnek meg kell maradnia a nemzeti szuverenitás és kompetencia szintjén, a nemzeti döntéseket a többieknek pedig tiszteletben kell tartaniuk. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte:

Magyarország hiszi, hogy az adott nemzeteknek és országoknak megvan a maguk joga, hogy eldöntsék, kiket engednek belépni a területükre, és kikkel akarnak együtt élni.

Szijjártó Péter nyomatékosította: teljesen ellenzi azt a megközelítést, amely szerint a migráció a legjobb válasz a munkaerőpiaci és népesedési kihívásokra. Hozzátette: Magyarország szerint a migráció rossz válasz, de "tiszteletben tartjuk más országok döntéseit, és ezt mi is elvárjuk."

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mikor jönnek rá a 'brüsszeli hölgyek és urak', hogy itt egy velejéig romlott, mindenre is! elszánt, mocskos bűnözővel - és jól kistafírozott bandájával - van dolguk? Ezek számára az EU-s választás élet-halál harc, míg nekik csak egy bizonyos időre szóló politikai megbízás, feladat... A keresztapa mindenek fölötti korlátlan uralmával, a szabadon és a saját szabályai szerint mozgatható embereivel áll ki a (szóhasználatában) csatatérre, míg az ellen oldal - a 'normális Európa' - a demokrácia szabályai szerint, azok közé szorítva, 'illedelmesen' próbál szembeszállni ezekkel a gazfickókkal.
A felfegyverzett bűnöző - meg a szemben álló, fegyvertelen áldozat esete. Ez nagyon nincs jól így! EURÓPA, ÉBRESZTŐ!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Soros. Soros. Soros! Valami Újabb nincs? Már csak ennyire futja?
verőce21
A brüsszeli biztos 10 perces beszéde alatt kizárólag a migránsok jogait hangsúlyozta.
Ideje már ezeket a szélsőségesen bevándorláspárti alakokat elzavarni döntési helyzetükből!
Európa tisztuljon tőlük! Meg kell személyesíteni őket óriásplakátokon, hogy lássa mindenki, kik Európa elárulói.
Eladott Ország
A kormány, vagyis a fidesz nevű állampárt tudatosan, stratégiai megfontolásból és nem fasza ötletek híján pakolja megint tele a magyar ég alját egy gonosz magyar állampolgár és egy másik gonosz brüsszelita arcképével, és nem azért, mert nem lettek volna képesek valami újat kitalálni a soron következő, történelmi EP-választásra. Nem is kellett, hiszen a járt utat a járatlanért nem érdemes elhagyni. Főleg nekik, akik ezzel a szellemi-erkölcsi árvízkárosultakat idéző egybites motívummal tesznek úgy, mintha tudáshoz akarnák segíteni a tudatlanokat, és ennek most érkezett el az ideje:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/52402670_2510209525718419_9039868197628542976_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=60f841afc694f98ac6bb733a766614f9&oe=5CE1C1FE
Eladott Ország
Az agyrágó bogár Menczer Tamás külügyi államtitkár fejében éhen halna...
papa.49
@Eladott Ország: Már megtörtént ))))))))
papa.49
Én úgy látom a szargyártó nem volt szpariban a brusszeli menussal, csak hajtogatta a leckéjét !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.