Pótmagánvádat nyújtanak be az ellenzéki országgyűlési képviselők, miután a Legfőbb Ügyészség elutasította panaszaikat az MTVA-székháznál tavaly decemberben történtek ügyében.

Szél Bernadett (független) országgyűlési képviselő a Facebookon szerdán közzétett bejegyzésében azt írta,

tudják, hogy az ügyészség "úgy hozott politikailag motivált döntést, hogy nem végezte el a dolgát, érdemi nyomozás nem volt".

Hozzátette: egyeztettek az ellenzéki politikusokat képviselő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnevezésű szervezettel és pótmagánvádat nyújtanak be, "azaz gyakorlatilag mi folytatjuk le a nyomozást, átvesszük az ügyész szerepét és magunk visszük bíróság elé az ügyet". Erre 60 napunk van – tette hozzá.

A Legfőbb Ügyészség szerdán közölte, hogy elutasította az ellenzéki országgyűlési képviselők panaszait az MTVA-székháznál tavaly decemberben történtek ügyében. A politikusok azután nyújtották be panaszukat, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség január 21-én elutasította a hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt tett feljelentésüket.

A képviselők ebben azt kifogásolták, hogy az MTVA biztonsági őrei erőszakkal vezették ki őket a köztévé Kunigunda utcai székházából, amikor be akarták olvastatni ötpontos követelésüket.

A feljelentés elutasítása ellen panasszal éltek, amelyben kétségbe vonták azt a jogi megállapítást, miszerint az MTVA közérdekű üzem, a képviselők ott nem jogszerűen jártak el és a biztonsági őrség jogszerűen lépett fel velük szemben.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polar450
❓Mit tehetnek meg az országgyűlési képviselők az MTVA székházában?
polar450
Azzal fenyegette állítólag az MTVA biztonsági szolgálatának vezetője a közmédia székházában a parlamenti képviselőket, hogy bűncselekményt követnek el.

A jogi szabályokról szeretnénk itt tájékoztatást adni.

☑️ Az országgyűlésről szóló törvény szerint az országgyűlési képviselők jogszerűen tartózkodnak az MTVA székházban. A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít (2012. évi XXXVI. tv. 98. § (4) bek.). Annyi korlátja van a belépésnek, hogy e jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét.
bencemacska
Poltra külön törvények vonatkoznak? Ő nem köteles Brüsszelbe sem elmenni, nem köteles a törvények betartatását sem elősegíteni?
Könyörgöm zavarjuk el, O1G-vel együtt a pokolba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.