Az MSZP egyetlen előnye, hogy történelmi pártként, az MSZMP utódjaként ismert, jól beágyazott, – s főként az idősebbek körében – népszerű politikai erő – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint ugyanakkor a párt folyamatosan veszít társadalmi támogatottságából, és a Jobbikhoz való közeledésének éppen az a célja, hogy létrehozzanak egy politikai tömböt, amely kormányzóképes alternatívát tud felmutatni.

Elemző: az MSZP egyetlen előnye, hogy történelmi párt

Fotó: mszp.hu

Most azt lehet látni, hogy annak ellenére, hogy a Jobbik maradt az az antiszemita, rasszista és radikális párt, ami volt, a baloldali pártok – köztük a Demokratikus Koalíció és az MSZP – elkezdtek közeledni hozzá.

Azonban például a Jobbik és a Demokratikus Koalíció összefogásával a legelvtelenebb, az értékeket leginkább elutasító összefogás valósulna meg – vélte az elemző.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Azt is jó tudni hogy a fidesz erre találta ki a jobbikot, hogy az elégedetlen szavazókat felszívja. Az MSZP szavazói pedig beszopták, különösen vidéken.
vacsi
Az MSZP mitől lenne történelmi párt?! A nevét úgy vette fel, hogy hasonlítson a - valóban népszerű - pártra, az MSZMP-re, és ezzel megtévessze az embereket.
A valóságban:
MSZMP - Magyar Szocialista Munkás Párt
MSZP - Magyar Szocialista párt

Mint az jól látható, a "munkás" hiányzik belőle. Nem csak a szó, hanem az ember is: a parlamentben jelenleg egyetlen munkás sem ül: csupa vállalkozó, meg hasonlók...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.