Az európai parlamenti (EP) választás tétje a bevándorlás, Európa jövőjéről van szó, az embereknek pedig joguk van tudni, mire készül Brüsszel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kijelentette: a kormány mostani tájékoztatókampányából a magyarok is megérthetik, milyen migrációs eszközöket akar bevetni Brüsszel.

A brüsszeli bürokraták terveit egy ilyen kampány leleplezi

- fogalmazott.

Szavai szerint a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli többség növelni akarja a bevándorlást, ami azt jelentené, hogy Európa nem marad az európaiaké.

A kormányfő azt is mondta, hogy

Brüsszel semmilyen valóságos segítséget nem ad a nemzetállamoknak a határvédelemhez, ellenben olyan programokat hirdet meg, amelyekkel a migránsokat immár törvényesen szabályozott keretek között behozná az Európai Unióba.

Az uniós vezetők, például Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök is, folyamatosan arról beszélnek, hogy lehetővé kell tenni a legális migrációt Európába – jegyezte meg.

Kitért továbbá arra, hogy az EP is több migrációt elősegítő döntést hozott, sok-sok milliárd forintot akar adni például a bevándorlást támogató civil szervezeteknek.

A Frontex kibővítéséről szóló tervet Orbán Viktor jónak nevezte, de felhívta a figyelmet arra, hogy a nagyságrendekkel érdemes tisztában lenni: egész Európa határrendszerét akarják védeni körülbelül 10 ezer emberrel, miközben csak Magyarország déli határának védelmére mintegy 8 ezer embernek kell – változó intenzitással – fegyverben állnia.

A határvédelemmel kapcsolatban úgy foglalt állást: Európa nem képes felállítani egy olyan határvédelmi erőt, amely teljes hosszában képes lenne megvédeni a kontinens határait, vagyis a határok védelmében továbbra is szükséges a tagállami felelősségvállalás. Ám Magyarország hiába kérte, hogy az EU legalább a felét térítse meg a határvédelmi költségeinek, az unió – bár ígérte – egyszer sem adott egy fillért sem – tette hozzá.

A miniszterelnök beszélt a migránsoknak adott, név nélküli bankkártyákról is, feltéve a kérdést: "ha nem támogatjuk a migrációt, miért osztogatunk pénzzel feltöltött kártyákat a migránsoknak?"

A kormányzati tájékoztatókampány mind a hét pontja tényekkel alátámasztott, a konkrétumokról nem is vitatkozik Brüsszel – összegzett.

Arra a felvetésre, hogy az Európai Néppárt rendkívüli frakcióülést tart a plakátkampány miatt, Orbán Viktor úgy reagált: "remek, ez nagyon helyes, akkor legalább megbeszélhetjük, mi az a hét pont, amit mi valóságosnak gondolunk, ők pedig vitatnak. (...) Hajrá, készen állunk".

A kormányfő szerint egyébként az európai elit elszokott attól, hogy szabad őket bírálni.

Pedig az európai intézmények vezetői viselik a felelősséget azért, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, és közben migránsok milliói jöttek be az unióba – mondta, hangsúlyozva: az EP-választáson olyan vezetőket kell választani, akik nem követik el még egyszer az elmúlt öt év hibáit.

Nem lehet a hibákat szőnyeg alá söpörni, egyébként sincs akkora szőnyeg, ami alá beférne két olyan kapitális hiba, mint a britek kiengedése és a migránsok beengedése

- fogalmazott.

A családvédelmi akciótervvel kapcsolatban a miniszterelnök arról beszélt: Európa hatalmas többsége hagyományos módon éli az életét, a családot tartja a legfontosabbnak, ám vannak furcsa, különös életmódot választó emberek, akik nem értenek egyet a mostani kormányzati javaslatokkal.

Bennünket, akik a hagyományos, családtisztelő világban szeretnénk élni, nem érdemes támadni. Tartsák meg a véleményüket maguknak

- üzente, hozzáfűzve: a negatív véleményekkel ezért csak akkor hajlandó foglalkozni, ha azok elérik a diplomáciai udvariasság határértékét.

Kiemelte, hogy családvédelmi lépéseket az emberek túlnyomó többsége támogatja, a családok támogatásának ügyében nemzeti egység van Magyarországon.

A falusi csokról szólva közölte: a kormány fontosnak tartja, hogy a falusi életforma ne szűnjön meg, ezért azokon a településeken – körülbelül kétezer helyen –, ahol a népességcsökkenés üteme meghaladja az országos átlagot, lehetővé teszik, hogy azok a gyermeket vállalók, akik otthont akarnak teremteni maguknak, az elérhető támogatási összegeket használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is használhassák.

Hiszek abban, hogy a falu nem a múlthoz, hanem a jövőhöz tartozik, és abban is, hogy minőségi életet lehet élni falun

- fogalmazott.

A családvédelmi akcióterv pénzügyi hátteréről szólva azt mondta:

Varga Mihály pénzügyminiszter "mindig aggodalmaskodik, és jól teszi", mert kell egy higgadt, nyugodt ember, akit nem ragadnak el az érzelmek, és az ő véleményét mindig elfogadja, mert a pénzügyeknek rendben kell lenniük.

Úgy értékelt, hogy az ország mostani és szerinte a jövőben is várható felminősítése egy vitán felül álló elismerése a pénzügyminiszter munkájának.

Varga Mihály maga is nagycsaládos, pontosan tudja, miről van szó, ráadásul karcagi ember – "az se New York, nem a világ urbánus középpontja" –, tehát ismeri a vidéki életet

- jegyezte meg.

Orbán Viktor az interjút azzal zárta, hogy a falusi csok kérdését jóváhagyták, a családvédelmi akcióterv pontos szabályait a következő kormányülésen véglegesítik, továbbá folyamatban van egy 440-450 falut érintő gazdaságfejlesztési intézkedés részletszabályainak a kidolgozása,

és készül a kabinet egy átfogó romafelzárkóztatási programmal is.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Szigetvary Zsolt

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Dimitrisz Avramopulosz válaszából ugyanis kiderül, hogy a fasisztoid fidesz-kormány által lebegtetett baromságokkal ellentétben a kártyák tulajdonosairól pontosan lehet tudni, hogy kik ők (a kártyán ugyan nem név, hanem egy szám szerepel, ami alapján a tulajdonos egyértelműen azonosítható); az ügyüket egyenként kivizsgálták és védelemre érdemesnek találták őket; havonta személyesen ellenőrzik őket, az előre meghatározott összeggel feltöltött készpénzkártyákat legfeljebb hat hónapra vehetik igénybe; nagy részük már bent volt az EU-ban (konkrétan Görögországban), amikor a kártyákat megkapták; bármilyen visszaélés vagy hamis személyazonosság esetén a kártyát letiltják, azokat pedig kizárólag Görögországban lehet használni (!). A programot nem mellesleg az ENSZ menekültügyi főbiztosságával, a Katolikus Segélyszolgálattal és a Vörös Kereszttel közösen hajtja végre az Európai Bizottság, 90 000 menekült kapta meg így a támogatást, 2016-2018-ban pedig 122 millió eurót (legyen kerekítve 40 milliárd forint) különítettek el. Amellett, hogy a disznószerelő és famíliája tavaly, azaz egyetlen év alatt 265 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, aminek a 93 százaléka a gaz Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként (ezzel összefüggésben Hollik kartárs saját nem verdeste a seggét a földhöz a Migránstévén az európai adófizetők pénzéért aggódva), egészen penetránsan undorító, hogy a világhírűvé vált legújabb fideszes plakátkampányban Juncker és Soros közös bűneként utalnak ezekre a bankkártyákra anélkül, hogy az egyszerűagyúak számára kibontották volna a valóság minden szálát. Nem, ehelyett hisztiznek, holott az istenverte migránskártyákat Görögországon kívül sehol máshol nem lehet használni, vagyis nem lehet a Krisztina körúti Prímában vásárolni velük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nincs az a feltételezett brüsszeli ,,terv", ami súlyosabb lehetne, mint amit ti eddig elkövettetek a társadalommal szemben. És ahogy ez látszik, most kapcsoltok rá igazán, mert az eddigi hazugságokat csak újabbakkal lehet ideiglenesen leplezni.
RonaGyuri
Leleplezi, de nem azt, hogy mi van egy a bomlott agyadban kitalált marhaságot, hanem azt, hogy te egy gátlástalan hazug retardált dagadt töroe vagy! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Tanmese ártunk és qurmányunk családbarátságáról

A történet alapja mindennapos történet

Ma reggel a piacon hallottam a történetet. Egy idősebb nőtőé mesélték, hogy már a negyedik férjétől válik, akiket közben teljesen legatyásít.
A történet eddig nem túl ritka. Az amcsiknál szinte mindennapos. Sőt néhány éve egy filmnek ez volt az alaptörténete.
A Coen testvérek 2003-as filmjében (George Clooney és Catherine Zeta-Jones főszereplésével) „Intolerable Cruelty”!
Legalább is a történet eddigi részében. Azonban a piacon hallottban van egy csavar. Az illető az így lenyúlt pénzeket szétosztja a családjának! =))
kereső
A magyar kormány meg ezzel a "brüsszeli "kampánnyal fedi el az itthoni gazságait!
Madácsi Pali
Minisztrerálnok úr! Ön senkit nem leplezett le, csak vádaskodik. Nem véletlenül nem lett ön jogász a tanulmányi ellenére. Azért a bizonyíték fogalmáról biztos hallott, na ezzel nem sikerült soha szolgálnia senki ellen akit megvádolt.
Eladott Ország
Dimitrisz Avramopulosz válaszából ugyanis kiderül, hogy a fasisztoid fidesz-kormány által lebegtetett baromságokkal ellentétben a kártyák tulajdonosairól pontosan lehet tudni, hogy kik ők (a kártyán ugyan nem név, hanem egy szám szerepel, ami alapján a tulajdonos egyértelműen azonosítható); az ügyüket egyenként kivizsgálták és védelemre érdemesnek találták őket; havonta személyesen ellenőrzik őket, az előre meghatározott összeggel feltöltött készpénzkártyákat legfeljebb hat hónapra vehetik igénybe; nagy részük már bent volt az EU-ban (konkrétan Görögországban), amikor a kártyákat megkapták; bármilyen visszaélés vagy hamis személyazonosság esetén a kártyát letiltják, azokat pedig kizárólag Görögországban lehet használni (!). A programot nem mellesleg az ENSZ menekültügyi főbiztosságával, a Katolikus Segélyszolgálattal és a Vörös Kereszttel közösen hajtja végre az Európai Bizottság, 90 000 menekült kapta meg így a támogatást, 2016-2018-ban pedig 122 millió eurót (legyen kerekítve 40 milliárd forint) különítettek el. Amellett, hogy a disznószerelő és famíliája tavaly, azaz egyetlen év alatt 265 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, aminek a 93 százaléka a gaz Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként (ezzel összefüggésben Hollik kartárs saját nem verdeste a seggét a földhöz a Migránstévén az európai adófizetők pénzéért aggódva), egészen penetránsan undorító, hogy a világhírűvé vált legújabb fideszes plakátkampányban Juncker és Soros közös bűneként utalnak ezekre a bankkártyákra anélkül, hogy az egyszerűagyúak számára kibontották volna a valóság minden szálát. Nem, ehelyett hisztiznek, holott az istenverte migránskártyákat Görögországon kívül sehol máshol nem lehet használni, vagyis nem lehet a Krisztina körúti Prímában vásárolni velük.
justhpeter
Ez csupán a hazai birkanépességnek szóló mese. A birkák nem hallgatják a külföldi, ezzel ellentétes véleményeket.
polar450
Az bembereknek joguk van tudni, hogy ymiélrt nem indult büntetőeljárás a kesegyerek ellen, joguk van tudni, hogy miért az adófizetők fizetik a kesegyerek profitját, joguk van tudni, higy m9i keres itt egy macedón elítélt bűnöző kormányvédelemmel, joguk van tudni, hogy mi a francnak hazudoznak tovább, amikor már Birnbaum lebuktatta a Sorosozást!
szép új világ
Miből építették a Kossuth rádió épületét, hogy még nem szakadt rá erre a beteges, megrögzött hazudozóra!
tudode
Ezért kár volt befáradnia!
.
Mindent ELREGÉLT, amely lelki-, szellemi világát tükrözi, de arról amely miatt TARTJUK egy kukkot sem, előléptetve magát, falusi fickóként:
.
---- CÉLPONT - "Interjú" Orbán Viktor miniszterelnökkel
.
www.youtube.com/watch?v=eQNl_xAyYOc&t=2s
.
Ja, hogy ami NEM ÉRDEKLI azt elengedi a KUKSOLÓJA mellett, mivel azt sem tudja, hogy milyen módon kell 13. éve a KÖZJÓT SZOLGÁLNI!

.
solidedge
Ne azt figyeljék amit Orbán mond, hanem azt sem amit csinál.
advocat
Viktor! Ideje lenne meghirdetni a hungszitet! És akkor nektek annyi. Igaz nekünk - az 52 %-nak - is.
kokopelli
@RonaGyuri: igen,ha hiszed ha nem, ők lelepleznek! Semmi sincs,de lelepznek!
Lepényleső
Elhiszem neki,hogy az Unióval harcban állunk,ellenségünk. Aki az ellenség soraiba kívánkozik,
mint most ők az Uniós választások kapcsán,mindig hazaárulónak nevezték a történelem során?
Most akkor hogyan lássak tisztán? Neki higgyek,vagy a érzékszerveimnek csupán?
papa.49
A címképen a ,,mikrofon állványa,, úgy örül, hogy elélvez a gyönyörtől, miközben ez a szarjankó hazudozik össze, vissza !!!
nevemnick
Unalmas ez a hazugságcunami amit ez a polgár megenged magának, aki nem más mint egy álruhába öltözött Münchausen báró utánzat.
Desischado
Ezt már csak a birkák meg a hívek eszik meg, értelmes ember legyint rá. Arra lennék kiváncsi, hogy meddig hazudozhat még?!
evacica
Orbán folyamatosan hülyíti a népet, szomorú csak az, hogy még mindig sokan vannak akik megeszik ezt a sok hülyeséget!
tulipan
Az ayfatlan narncsos birkák számára, sajnos lehetséges, most olvastam egy jó storyt, ezzel kapcsolatban, ami nagyon jellemző rájuk, mindjárt idehozom, de nekünk többieknek a narancsos rinocérosz, saját hibbant agyát mutatja fel!!!
tulipan
-átkai
RIOGATÓK
PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 9. szám, 2019. március 1.
Tavaly megfogadtam, hogy idén jó előre vásárolok szúnyogriasztót, mert tavasszal már reménytelen jó hatásfokút venni. Ötletet is kaptam, látogassam meg a kisváros vadászboltját.

Az előttem vásárolni szándékozó csinos asszonyka az önvédelmi gázspray és sokkoló ára után érdeklődik. Miután sokkolják az árak, lemondóan legyintve indul kifelé a boltból.

Bátortalanul kérdezi meg az eladó, hogy mégis, milyenre gondolt.

Hát olyanra, ami megvédi őt a migránsok erőszakoskodásaitól, mert tegnap este hallotta a snájdig biztonsági szakértő Nógrádi úrtól a helyi művelődési otthonban, hogy tavasztól újra jönnek majd, számolatlanul.

Látva az elkerekedett szemeket, csodálkozó tekinteteket, kissé szégyenlősen még hozzátette:

– Hát, sohase lehessen tudni…, vagy már annyira se volnék kívánatos?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.