Az előző hét nagy eseményei mellett nem feledkezhetünk meg a tavaly nyáron beígért falusi csokról sem. Gulyás Gergő miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján bővebb tájékoztatást adott az akár júliustól igényelhető falusi csok részleteiről.

Forrás: csaladihazak.hu
Feltöltő: olahzsuzsanna
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/02/malacka.jpg
A magyar kormány – végtelen jóságáért örök hála – most a fiatalokat és a vidéket borítja virágözönbe.Már megint értünk, a mi érdekünkben tesznek éjt nappallá. Hogy nekünk jó legyen. Miután letöröltük a meghatottság könnyeit, számoljunk egy picit. Attól majd vonzóbb lesz a fiataloknak vidékre költözni? Élhetőbbek lesznek a falvak idősnek, középkorúnak, fiatalnak? A magyar vidék alapvetően gyönyörű. Vidéken élni jó dolog. Szerintem emberközelibb, mint Budapesten taposni egymást a szmogban. Vidéken olcsóbb az ingatlan, van madárcsicser, a kertben megterem a zöldség, a szomszédok segítik egymást, a gyerek biztonságban nőhet fel, nem kell metróval suliba járnia. Csakhogy.Egy pillanatra felejtsük el a romantikát és nézzük, mi a valóság. Természetesen vannak nagyon élhető vidéki települések, de oda nem is kell csábítani az embereket, mennek maguktól is. Ezzel szemben egész falvak ürülnek ki máshol. A csodaszép környezetben elhelyezkedő nógrádi, hevesi, szabolcsi, borsodi falvak melyikébe költözne szívesen Novák Katalin a családjával? Hová vinné lakni a gyermekeit? Ahol a legközelebbi gyermekorvos 70 kilométerre van, körzeti orvos nincs, de gyógyszertár sem. Az egyetlen kis boltban választék nem igazán van, csak elképesztően magas árak. Az első város, ahol olcsóbban be lehet vásárolni, 48 kilométerre található, vonat nincs a faluban, busz naponta kétszer, a 48 kilométert másfél óráig tart megtenni, annyira gyalázatos az út minősége, hogy egyébként szétesne a jármű. A vidék haldoklik, az állam nem teljesíti a feladatait, munkahelyek pedig csak ott jönnek létre, ahol van infrastruktúra. A falvak egy része élhetetlen, gyermekvállalásra alkalmatlan, reménytelen hely lett. És nem azért, mert a vidéki emberek így érzik jól magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.