Jelentős lehűlés kezdődik, a hétvégére átmenetileg visszatér a télies idő. Reggelente akár mínusz tíz fok is lehet. Eközben az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt.

Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta, hogy az erős szél elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okoz gondot, de a szokásosnál több ilyen riasztás érkezik Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből is.

Tiszaújváros és Sajószöged között a 35-ös főúton és Miskolcon a Kisfaludy Károly utcában kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Sárospatakon, a Petőfi Sándor utcában és Debrecenben, a Mezőgazdász utcában elektromos vezetékre esett egy-egy letört faág – tájékoztatott a helyettes szóvivő.

Tudatta, Tiszavasváriban, a Petőfi utcában egy faoszlop dőlt a villanyvezetékre, Vásárosnaményban, a Beregszászi úton pedig a fürdő tetejét bontotta meg a szél.

Országszerte erős szélre figyelmeztetnek

Országszerte erős szélre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésük szerint Komárom-Esztergom és Fejér megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Délelőtt előbb északkeleten, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a szél. A délutáni órákban a Dunántúl keleti részein kevesebbszer, illetve kisebb területen, másutt nagy területen lehetnek viharos széllökések. Helyenként 80 kilométer/óránál erősebb széllökések is előfordulhatnak. A széltartós gyengülése a késő esti óráktól várható.

Szombaton veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, késő estére mínusz 4 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő.

A hétvége további részében lehűlésre kell készülni.

Szombaton napközben már csupán 0-3 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, vasárnap pedig erősen felhős marad az ég, és a hőmérséklet napközben sem lépi át az 5 fokot. 

Reggelente -10 és -3, délutánonként 0 és +5°C valószínű.

Forrás: MTI, Origo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.