Az LMP szerint "egy normális szmogriadóterv azzal jár, hogy be kell vezetni a dugódíjat".

Gál József, a párt fővárosi képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: az LMP idei választási kampányának egyik fő témája lesz a dugódíj bevezetése. Azt követelik, hogy a budapesti belváros legyen lezárva, legyen sétálható, az autókat tiltsák ki a szűken vett belvárosból, a tágabban értelmezett belvárosba pedig csak dugódíj megfizetése után lehessen behajtani.

Hozzátette: az LMP arra szólítja fel Tarlós István főpolgármestert, hogy a dugódíj bevezetésének előkészítésével minél gyorsabban szavatolja a budapestiek egészségét.

Turcsán Szabolcs, az LMP országos elnökségének tagja szerint a kormány egy "súlyos légszennyezettségi vészhelyzetben" halogató magatartást tanúsít. Egy tanulmányt idézve azt mondta:

Magyarországon évente 8-10 ezer ember idő előtti haláláért felelős a légszennyezettség, a szálló por.

A levegő minőségének javítása érdekében az LMP azt javasolja, korszerűsítsék a fűtési rendszereket, és erre álljon rendelkezésre egy könnyen elérhető pályázati program, az energiaszegénységet pedig számolják fel. Emellett szerinte szükség lenne arra, hogy a tömegközlekedésben azonnal kezdjék el lecserélni a dízelüzemű járműveket, valamint arra, hogy bevezessék a dugódíjat a fővárosban. Nagyszabású faültetési programot is javasol az ellenzéki párt.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"Azt követelik, hogy a budapesti belváros legyen lezárva, legyen sétálható, az autókat tiltsák ki a szűken vett belvárosból, a tágabban értelmezett belvárosba pedig csak dugódíj megfizetése után lehessen behajtani."
És miért csak a belvárosnak kell a jó levegő? Aki másutt lakik nyugodtan megdögölhet a szmogban?
Mennyit fognak nekem fizetni az autósok, hogy az általuk okozott légszennyezéstől fuldoklom? Miből költözzek a Belvárosba?
Ez egy kimondott O1G stílus: OSZD MEG, ÉS URALKODJ!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.