Az RTL Klub péntek esti híradója szerint meghalt az a 17 éves férfi, aki a kedden a Nyugati-pályaudvarnál lett rosszul.

Meghalt az a fiatal fiú, aki még kedd délután esett össze Budapesten, a Nyugati téri metróaluljáróban. Görcsös rohama volt, a járókelők azonnal próbáltak segíteni rajta. Mentőt hívtak, az viszont csak fél óra múlva érkezett meg, miközben a közelben is van mentőállomás.

Az Index azt írja, a hanganyagok és a számítógépes adatok elemzése alapján a mentésirányító és a mentésvezető hibázott, ezért őket a belső vizsgálat lezárulásáig az OMSZ főigazgatója felmentette a munkavégzés alól.

Az OMSZ megteszi a szükséges lépéseket, hogy hasonló mentésirányítói hiba ne fordulhasson elő

- mondta Győrfi Pál, az az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@görbetükör: Itt én nem a valódi mentősökre, azokra gondoltam akik az autókban ülnek, hanem azokra AKIK AZ EDDIG MŰKÖDŐ RENDSZERT SZÉTBASZTÁK, A SAJÁT TÖKKELÜTÖTT FEJÜK UTÁN MENVE !!!
Könkrétan pl. a szófosóra is aki szerint minden tökéletesen működik, csak 500 méterre a Markó utcai központtól meghal egy 17 éves ember !!!
Egyébként azt elfogadom akkor is belehalhatott volna, ha mellette van ott az orvos, ezt valóban nem tudjuk, és érzésem szerint NEM IS FOGJUK SOHA MEGTUDNI !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Szófosónia nagyság NEM BÁLOZNI KÉNE HANEM NORMÁLISAN MEGSZERVEZETT, HOZZÁÉRTŐ EMBEREK ÁLTAL MŰKÖDTETT BEVETÉSI KÖZPONTOT ÜZEMELTETNI !!!
Ezt a halálesetet SOHA SENKI NEM MOSSA LE A mentőszolgálatról !!!
görbetükör
@papa.49: - nem értek egyet. A rendszer a bűnös, nem a mentőszolgálat.
Azon túl, azt sem tudjuk, hogy a sürgősségi, ahol fogadták a gyereket, hogy tudta és mikor kezelni.Hogy ott volt-e megfelelő körülmény, meg orvos.
Ne legyünk már olyan nagyon befolyásolhatók!
papa.49
@görbetükör: Itt én nem a valódi mentősökre, azokra gondoltam akik az autókban ülnek, hanem azokra AKIK AZ EDDIG MŰKÖDŐ RENDSZERT SZÉTBASZTÁK, A SAJÁT TÖKKELÜTÖTT FEJÜK UTÁN MENVE !!!
Könkrétan pl. a szófosóra is aki szerint minden tökéletesen működik, csak 500 méterre a Markó utcai központtól meghal egy 17 éves ember !!!
Egyébként azt elfogadom akkor is belehalhatott volna, ha mellette van ott az orvos, ezt valóban nem tudjuk, és érzésem szerint NEM IS FOGJUK SOHA MEGTUDNI !!!
görbetükör
@papa.49: bocsi, akkor egyetértés forog fenn.
Commenter
@papa.49: azemberminiszterről sem aki már filmstúdiót is finanszíroz. Mert az eü és a Omsz is annyira tökéletes, hogy nem is kell vele foglalkozni.
Commenter
@papa.49: Persze, belehalhatott volna akkor is, ha ott a mentő 5 percen belül mert néha ennél kevesebben múlik egy élet, de nehéz erre szavakat találni. Csak 17 éves volt, előtte állt az élet.Nézz már erre az úgynevezett emberminiszterre, ez mindenre alkalmatlan. És az orvostársadalom a milliónyi agyament ötlete miatt mégsem veti ki magából. Fel nem mentik más országokban egy ilyen eset miatt már lemondtak volna. A szóvivő is, a mentőszolgálat vezetője és az eü miniszter is. Tényleg szétbarmoltak egy rendszert ami még működött azt is szétverték benne. Mindenütt a világon külön eü minisztérium van és nem vonták össze az oktatásüggyel. Ez rémálom, tragédia, egy fiatal pillanatok alatt kihunyt élete mutatja, hogy mennyire az. :((((
papa.49
@Commenter: Ne is említsd ezt a vadbarmot, mert nagyon utáltam a bolondbalogot de ez több klaszissal rosszabb még attól is!!!
Commenter
@papa.49: Bocs, de nálam a vadbarom már bicskanyitogató kategória. Hozzá képest a páter ártalmatlan együgyű volt. Ez gonosz! Láttam a vezetése alatt az OOI-t személyes tapasztalat hogy ott az folyt kicsiben az irányítása alatt ami itt most nagyban. Ez egy szörnyeteg. Kaphatna a saját gyógyszeréből bőven. Csak pletyka volt hogy lázár jön a helyére, de talán még lázárban is több a jó érzés?!...
papa.49
@Commenter: Az se lesz jobb az biztos !!!
Commenter
@papa.49: szerintem nem lesz itt váltás egy poszton sem. Ezek vagy mind egyszerre buknak vagy sehogy.
Borsó
@Pegero: De nem az volt. És tudod mit? Még a bedrogozott kölyök is MEGÉRDEMLI, hogy ha időben mentőt hívnak hozzá, akkor az a mentő kint legyen negyedórán belül.
Borsó
“Az RTL Klub péntek esti híradója szerint meghalt az a 17 éves férfi”
17 éves férfi, az. Meg a 19 éves fiatal, aki bicskával a kezében született. Már az RTL is kezdi ezeket a bájos csúsztatásokat?
Yoda69
"Magyarországon van Európa legjobb egészségügyi rendszere" - luzerjano
emerencia
Kedves Mentősök! Miért tűritek meg pl. azt a "bajtársat" magatok mellett, akinek egy 89 éves, utolsó stádiumos láthatóan csontra lesoványodott, balesetet szenvedett emberhez az az első szava: ezért hívtak ki? (Nagy kegyesen bevitték, pár nap múlva meghalt.)
Levendula
"...hanganyagok és a számítógépes adatok elemzése alapján a mentésirányító és a mentésvezető..."
Tehát 2 emberen múlik, hogy hova és kit küldenek?
Ezeknek van egyáltalán szakképzettségük, vagy 8 általános+tánciskola elégséges?
nezelodo
Én ezeket a központosító intézkedéseket csak a csúfosan megbukott demokratikus centralizmus másolásának látom. Nem csoda ha egy valamikori KISZ titkár nemzedék irányítja az országot. Az eredmény pedig önmagáért beszél minden területen: KLIK, Nemzeti tankönyvkiadó, Nemzeti kukaholding, Volán vállalatok közművek, stb. Ezek pl már belehúztak, megjött a tavalyi utolsó számla), és a sok más mellett a segélyhívós fogadás is.
Micike
Valaki nagyot hibázott, nem mormolta el a a fiú fölött a 10 parancsolatot!
Egyébként 2 napja voltam fültanúja egy beteg-orvos rövid beszélgetésnek.
Orvos: óhaj, sóhaj, panasz, kívánság?
Beteg: doktornő lett itt a lábamon egy nagy lila folt, ez majd elmúlik?
Orvos: maga itt fekszik egy akut leukémiával, hátra van még 6 hét kezelés és az a legnagyobb gondja, hogy folt van a lábán? Egyébként nem kötelező bevállalni a további kezeléseket, mehet haza is, maga a beteg, maga dönt.
És kiment. A beteg kétségbeesetten hívta sírva utána a családját.
Na most ha egy ilyenhez beviszi a mentő a fiút, ki van segítve?!
emerencia
@Micike: Jesszus. Véletlenül tudom, hogy az a folt komoly gondot is jelenthet. A kétezres évek elején kórházba kerültem ezzel a tünettel és azonnal nagyon sok vizsgálatot végrehajtottak rajtam. Szerencsére meggyógyítottak, ma már lehet, hogy odavesznék. :-(((((((((((
Commenter
@Levendula: érettségi + "gyorstalpaló" volt a követelmény régebben.
papa.49
@Commenter: Szerintem még annyi sincs csak FÜTYISZES PÁRTTAGKÖNY EZ A LÉNYEG !!!
Commenter
@papa.49: most már biztos nincs ilyen követelmény hogy érettségi meg gyorstalpaló mentőstanfolyam. Tegnap az egyik legnagyobb kórházban jártam és mindenütt papírokon volt kiplakátolva hogy segédápolókat keresnek. Nem kellett semmilyen végzettség "csak" empátia. Ez volt a kiírásban. Szóval nincs is orvos vagy ápolóhiány.
Mégis hogy gondolják hogy majd munka közben megtanulja a szakképzett ápolótól a szakmát. Itt a páter által emlegetett világszínvonalú eü.
Pestmen
"Az RTL Klub péntek esti híradója szerint meghalt..." Csak az RTL Klub híradója szerint halt meg szegény srác, egyébként él és virul: jót röhög a sajtóflame-en. Persze hogy nem! Szegény tényleg elment. R.I.P. De miért is nem tudunk pontosan fogalmazni?
desiro
retekvári nyilatkozott a minap, hogy minden rendben van az eü.-ben, most eltűnt ez a retek, mint nyuszi sz@r a fűben.
Eladott Ország
Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője az OMSZ Markó utcai székházában tartott sajtótájékoztatón elmondta, a felnőtt lakosság fele, mintegy 4 millió ember vette igénybe a mentők segítségét az elmúlt három évben, 92 százalékuk volt elégedett a mentősök szakértelmével, hozzáállásával, 83 százalékuk a kiérkezés gyorsaságával, és 61 százalékuk látott már új mentőgépkocsit. A megkérdezettek szintén magas aránya, 82 százaléka elégedett volt a mentőautó tisztaságával, 78 százalékuk pedig annak felszereltségével. A felmérés kitért a mentőszolgálatot népszerűsítő kampányok és az OMSZ online ismertségére is. Mráz Ágoston Sámuel ezzel kapcsolatban elmondta, sokan, 84 ezren követik az OMSZ Facebook-oldalát, 91 százalékuk elégedett az ott zajló kommunikációval. (MTI) Ha már az olyan szinten hasít minden, hogy az is hírértékű, hogy a magyar emberek több mint fele (francot, majdnem kétharmada!!!) látott már ÚJ mentőautót. Mondom, arra szórják a közpénzt, hogy az összes ilyen kormányközeli pénzmosoda agytröszt azt bizonygassa, hogy mindenki elégedett a kétharmaddal. A Nézőpont valami hasznosat csinálna a kormány seggének lihegő nyaldosása mellett.
papa.49
@Eladott Ország: Igazad van de ez a kotonszökevény hiába dobálódzik a számokkal, a százalékokkal mert ha EGYETLEN HALÁLESET IS KÖTHETŐ A SZARUL SZERVEZETT ELLÁTÁSHOZ AKKOR A TÖBBI SE ÉR SEMMIT !!!
csak úgy....
@papa.49: a "számokat" meg ök csinálják és úgy ahogy tetszik...
Commenter
@papa.49: és a xar emberminiszterhez aki azt is nyilatkozta hogy nem kell aggódni, mert a Jóisten mindig a beteg mellett van. Hát se a mentők se a fiú mellett nem volt ott...
Commenter
@Horizont: @papa.49: az MSZP feljelenti az OMSZ-t a haláleset miatt...
Csizmás Kond
@Horizont: ...mert szerinted ki volt a felelős...vagy amikor ránk kerül a sor ki lesz a felelős ?
Ez így úgy hülyeség ahogy van. Sajnálom a fiatalt de a haláláért nem felelős senki...csak valamilyen okból rá szeretnék kenni valakire.
Csizmás Kond
@Horizont: Dehogy szeretek szembemenni, csak az igazságot keresem minidig és mindenkivel szemben.
Azzal hogy egy másik pontba beérkező mentőt nem küldtek rögtön vissza nem biztos hogy hibát követtek el, mégha az sokkal közelebb volt akkor sem, bár nem ismerem a belső szabályukat de úgy vélem a mentős sem teniszlabda, hogy ide oda pofozzák megállás nélkül és ha van elhasznált felszerelés a kocsiban azt is pótolni kell, tehát minden ügylet után szükségeltetik egy megállás.
Amúgy az emberek nem a rossz szervezés miatt hallnak meg az utcán összeesve, hanem a saját felületességük miatt. Az ilyen rosszulléteknek mindig van előzménye és akkor kell orvoshoz menni nem amikor összeesik várni a mentőt. Képzeld el ha annyi mentő kéne készenlétbe álljon hogy bárki összeesik valamiért mentőközelben legyen...nem lenne elég az ország gdp-je a mentőszolgálatra.
A rendszeren javítani lehet és kell is viszont azzal, hogy folyton valakin el akarják verni a port a baloldalon csak nagyobb zűrzavart és elégedetlenséget okoz. Nem ez a megoldás ezt a baloldal is tudja de szarakodásvágyukban csak a basztatást folytatják legyen az mentési akció vagy bármi.
arcmás
Érdemes Takács Tamást olvasni:
"Minden felelőtlenségből bekövetkező haláleset gyilkosságnak nevezendő, összességében pl. a kórházi fertőzések miatt bekövetkezőeket is, tömeggyilkosságnak. Kvázi népirtásnak nevezendő."
Csizmás Kond
@Horizont: Te mindig feladod mert csak a saját enyhe képzelőerőd által felfogott dolgokat tudod megérteni.
Nem tudom mit hoz a jövő de akár én akár bármelyik gyerekem járna így nem azon örjöngenék, hogy kit kéne hibásnak kikiáltani...mert ti ezt teszitek.
...és két utca...mennyire ismered te a mentősök riasztási stratégiáját ?...gondolod ha tényleg tudja valaki, hogy annak a mentőnek nincs egyéb dolga akkor nem riasztják ?...és mi lett volna ha épp a riasztott mentős épp a wc-re kell menjen...?
...önző és magadnakvaló vagy, senkit nem nézel csak a saját érdekeidet, nem is látsz egyebet csak azt, hogy ha mentő akkor az téged meg kell mentsen...ez pedig buta felfogás...na de hát ez van.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ja hogy itt...na ez látod lehetséges, viszont az egész téma nem a szembemenésről szólt hanem csak mindenki elmondja a véleményét, de te képtelen vagy más véleményét akár meghallgatni is...ennyi a különbség közöttünk. Neked a jó kommunista módszer szerint valakit mindig fel kell akasztani, nincs olyan hogy ember csak berögzött robotnyik...még meg sem fordul a fejedben hogy akár tégedet is el tudnak ítélni olyasmiért amiben nem vagy elítélhető.
...és románia...az ilyen "magyar" viselkedés amit te művelsz szerintem még romániában is kivetnivaló.
...ja és utcák...vazzzee...csaknem gondoltad, hogy én vagyok a guglitérkép...szerintem egyre libább vagy..
Csizmás Kond
@Horizont: ...mert nem szeretnék lemaradni tőled...
JAJMÁR
Nagyon sajnálom. Nyilván jóval nagyobb esélye lett volna a túlélésre, ha habarabb ér oda a szakszerű segítség. Budapest közepén... TRAGÉDIA!

Az emberi mulasztás egyértelmű, nyilván hiba van a "rendszerben", ha ekkora késés és tévedés előfordulhat! Az a szomorú, hogy a rendszer hibáira nem keresnek megoldást, hanem kineveznek egy bűnbakot - aki egyébként valóban hibás -, és meg lehet, meg is kell büntetni, de ettől még a rendszer hézagos marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.