A Wizzair szerint jogszerűen kérnek pénzt a fedélzeti poggyászokért.

Megtámadja a bíróságon a Wizz Air az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság határozatát, amelyben egymillió euróra bírságolta a légitársaságot.

Mint írták, a diszkont légitársaság nem ért egyet a döntéssel és bírósági felülvizsgálatot kér. Megjegyezték, korábban hasonló eljárásban az olasz bíróság felfüggesztette a hatóság ideiglenes intézkedését, amely megtiltotta a poggyászszabályzat alkalmazását.

A Wizz Air álláspontja szerint a 2018 októberében bevezetett poggyászszabályzata átlátható és a jogszabályoknak teljes mértékben megfelel és garantálja, hogy minden utas felvihessen egy kézipoggyászt a fedélzetre.

A szabályok a választás lehetőségét is biztosítják, mivel az utasok több mint 50 különböző variációt állíthatnak össze egyéni igényeik szerint.

Bírósághoz fordul a Wizz Air

A társaság jelezte: mivel folyamatban lévő ügyről van szó, a továbbiakban nem kommentálják a versenyhatóság döntését.

Az ANSA olasz hírügynökség csütörtökön közölte, hogy az Antitrustitalia a Ryanair-t 3 millió, a Wizz Air-t 1 millió euró bírsággal sújtotta átláthatatlannak ítélt poggyászszabályzata miatt.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
mikor vezetik be hogy csak félmeztelenül gatya nélkül lehet csak felszállni .de ha megfizeti a kedves utas akkor ingbe és nagykabátba is felszállhat.
advocat
Nem tudom. Nem megyek fapadossal. A "rendes" társaságok 20 kilóig nem kérnek pénzt, és még kaja is van (bár nem lenne rá igényem). De a fapados olcsóbb. Egy frászt. Elsőbbségi beszállás, helyfoglalás, meg a franc tudja mi. Hozzáadsz mindent, pl.:a városba bejutás 50 vagy több km-ről??? De ehhez sem értek.
papa.49
Marha egyszerű nem kell velük repülni ...
egyember
@papa.49: Nem kell, csak muszáj. Azért, hogy fél-, meg harmadáron eljussak valahova, vállalni kell kényelmetlenségeket. (Gyakran utazok IC-n. Nagyon sok utas olyan pakkokkal szál fel, mintha költözne, de legalábbis hetekre, hónapokra menne. Oszt' kiderül, hangosan mesélik, hogy "... tegnap reggel mentem fel Bp-re bulizni a pasimhoz, de holnap melózni kell.")

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.