A szakszervezetek elfogadhatatlannak tartják a jelenlegi munkáltatói hozzáállást.

A Paksi Atomerőmű két szakszervezete, a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Paksi Atomerőmű (MÉSZ) és a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ) bejelentették a munkaügyi konfliktust és sztrájkra készülnek – írja a 24.hu szakszervezeti információk alapján.

A munkabeszüntetésre azért kerülhet sor, mert a már 2018-ban elkezdődött tárgyalássorozat nem hozott megnyugtató eredményt a paksi atomerőmű fegyveres biztonsági őrség kiszervezésének tárgyában.

A helyi szintű, majd a tulajdonosi, valamint a legfőbb tulajdonosi jog gyakorlójával történt egyeztetések sem vezettek eredményre a szakszervezetek szerint.

Sztrájkra készülnek a Paksi Atomerőmű dolgozói

A portál szerint a szakszervezetek elfogadhatatlannak tartják a jelenlegi munkáltatói hozzáállást, a jelenlegi munkaerőpiaci viszonyok és a nukleáris védettség szempontjából helytelennek ítélik meg.

A hétnapos egyeztetési eljárás 2019. március 1-ig tart.

Az egyeztetés ideje alatt Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala előtt demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tartanak.

Cikk- és címlapkép: AFP

(24.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kezdenek a hullámok a csutikretén szájáig érni, csak elmerűl már végre !!!
tudode
Azért ahhoz nagy bátorság, vagy mi kell a Paksi Atomerőműben, hogy .. K I S Z E R V E Z Z É K .. az .. ŐRSZOLGÁLATOT, mert más vonatkozásban úgy járhatnak, mint a KÓRHÁZAK, ahol a kiszervezett un. HIGIÉNIAI SZAKMUNKÁSOK úgy maszaTOLNAK, hogy elkerülhetetlen még azok számára is a fertőzés, akiket nem SZIKÉZTEK!
papa.49
Kezdenek a hullámok a csutikretén szájáig érni, csak elmerűl már végre !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.