Várhatóan az év első felében bezárja a ka­puit a fóti Károlyi István Gyermekközpont, az ott gondozott gyermekeket négy településen helyezik el

A kormány döntött arról, hogy a rászoruló gyerekek ellátását több helyszínen fogja megoldani. A fóti gyermekotthon lakóit például a Zalaegerszegen és Kalocsán európai uniós forrásból megvalósuló új férőhelyekre, illetve Aszódra és Budapestre irányítják.

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak elmondta: a nagy intézmények kiváltása tizenöt megyében már lezajlott, a program a befejező szakaszához ért. Azt is leszögezte,

küszöbön áll az utolsó nagy létszámú gyermekotthonok megszüntetése is. A cél az, hogy minden gyerek a számára megfelelő, színvonalas ellátásban részesüljön. Amellett, hogy korszerű, a szakmai feltételeknek megfelelő otthonokat hoznak létre, új férőhelyeket is teremtenek.

Bezár a fóti gyermekközpont

Az országban tízmilliárd forintból 140 helyszínen újították meg a szociális- és gyermekvédelmi intézményeket. A Zala megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Zalaegerszegi Gyermekotthona épületének komplex energetikai felújítására például százmillió forintot fordítottak.

A másik cél az, hogy minél több gyerek élhessen családi környezetben, nevelőszülőknél.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(Magyar Hírlap)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A nemzeti vő szemet vetett a kastélyra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
A nemzeti vő szemet vetett a kastélyra.
desiro
Egy jól működő intézményt miért kell szétbarmolni?
kishonda
@desiro: Miért, a régebben jól működő rendszerek közül van még egy is amit a fidesz nem baszott még szét?
kishonda
Hogy rohadna meg az aki szemet vetett rá!
Commenter
Ennek is a gyerekek isszák meg a levét, hogy valami havernak vagy családtagnak kell a kastély. Ennyit a gyerekbarát kormányról meg a "folyamatos" családok évéről és a "megvédésről."
Commenter
@papa.49: biztos? Lesz már liftes lovarda a Várban...
papa.49
@Commenter: Ez már vagy 2 éves infó...
Commenter
@papa.49: Lassan nem marad kastély az országban ami nem az övék. A várakat is privatizálják, ha már a sötét középkorba tartunk?
justhpeter
Dolgos népünk erre a csürhére szavazott. Megkapta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.