Hollik közlése szerit a határvédelmi költségek a kérelem benyújtásakor több mint 270 milliárd forintra rúgtak.

Hollik István egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar miniszterelnök 2017 őszén levélben kérte az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy Brüsszel 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelem addigi költségeihez, mivel Magyarország nem csak saját, hanem az Európai Unió külső határait is védi.

A határvédelmi költségek a kérelem benyújtásakor több mint 270 milliárd forintra rúgtak, ez az összeg pedig azóta emelkedett

– tette hozzá.

Hollik: Brüsszel fizessen a kerítésért

A kormányszóvivő közölte,

Brüsszel először a magyar költségek egyharmadát hagyta jóvá, és ígéretet tett azok kifizetésére, majd később ezt visszavonta, és csak a költségek mintegy tizedét ismerte el.

Hangsúlyozta, a magyar kabinet az európai szolidaritás jegyében elvárja, hogy

Brüsszel fizesse meg az általa is elismert magyar határvédelmi költségeket.

Hollik szerint az európai bevándorláspártiak nem először hördülnek fel a kormány tényekkel alátámasztott tájékoztató kampánya miatt. Kijelentette, az Európai Néppárton belül is készek tárgyalni a történtekről, és remélik, a liberális szárny ellenében sikerül újra kereszténydemokrata irányba állítaniuk a néppártot az EP-választáson.

A Fidesz kizárásával nem először próbálkozik Jean-Claude Juncker, akit a kormánypárt már öt éve is alkalmatlannak tartott hivatalára, és ez be is igazolódott

– mondta, megjegyezve, utóbbit bizonyítja az is, hogy az előző öt év volt az EU történetének legkudarcosabb időszaka.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Barom Holik! Nem loptatok Nyugat Európától, még mindig eleget, tolvaj narancsos hiénák???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
"az előző öt év volt az EU történetének legkudarcosabb időszaka" mégis az EU nak köszönhetően marad talpon Magyarország! Ha kib@sznak minket mint a macskát kakilni akkor jó nagy sz@rba leszünk csak akkor már menekülni fognak ezek a patkányok Putyin bácsihoz ott a milliárdos vagyonnal még a gyerekeiknek a gyerekei is megfog élni!!
tulipan
Barom Holik! Nem loptatok Nyugat Európától, még mindig eleget, tolvaj narancsos hiénák???
Eladott Ország
Kűggyetekpénzt! Amúgy meg Soros. Amúgy mi a helyzet? Fogy a lóvé? Éhesek a rokonok? Szar ügy. A fidesz-orbán már 5 éve is alkalmatlannak tartotta Junckert. Gondolom, saját magát tartotta volna alkalmasnak. Szerintem viszont a fidesz-orbán alkalmatlan, még a kis országunk vezetésére is, nemhogy egész Európa vezetésére. Mindenki alkalmatlan lesz neki, aki nem úgy táncol, ahogy ő fütyül. Amúgy mindig a megrendelő fizet. A kerítést nem rendelték meg, azt önszorgalomból építette orbán, miért várja el, hogy kifizessék?
kokopelli
Fizesse a Fidesz a letelepedési kötvényekért lenyelt lóvéból! Már szétosztották és elfogyott?
Nessy
A plakátokat ne fizesse ki pluszban az unió? Esetleg a kötvények kamatait?
RonaGyuri
Sőt fizessen az őket gyalázó plakátokért is! =))
menekült
Nocsak! Nem is tudtam, hogy Brüsszel rendelte meg a kerítést. Tehát Brüsszel, a város.
RonaGyuri
ad "csak a költségek mintegy tizedét ismerte el."; a költségek legfeljebb 10% valós, a többi az lopás! =))
simmering73
Hülye vagy te hollik gyerek. Nem kicsit, nagyon. Pont olyan hülye, mint a kenyéradó gazdád, aki a szádba rágta ezt a sok hülyeséget. Szóljatok Lölőnek, hogy fogadja örökbe a kerítést. Mellényzsebből kiperkálja ezt a kis összeget. Az EU történetének legkudarcosabb időszaka pedig onnan datálódik, mióta megjelent a fidesz-kdmp gittegylet.
papa.49
Likasfejű majom ki a fasz kérte, hogy barmoljátok oda a GYAGYA kerítéserteket a
,,széldeszkábó,, l eszkjábált ..kilátót,, fólia borítással, ez a GECI CSUTINAK VBOLT A KITALÁCIÓJA, még nem régen is azt ugatta ,,AKKOR IS FELÉPÍTJÜK, HA NEM FIZETNEK ÉRTE,, akkor most ebben tudhattok faszkalapok !!!
tudode
Még a kocsmában az FIZET, aki rendeli a zenebonát! Bünti kategória, mivel naponta róKÁZNAK bele abba az etetőbe, amelyből egész jól élDÖGÉLnek a NER-tagok:
.
www.google.com/search?q=NER-tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER&aqs=chrome.1.0j69i59j35i39j0l3.4998j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ezek után MAGÁNÜGYE, hogy még azzal is ÉL, vagy visszaél pártunk, és kormányunk, hogy Magyarország tranzitország, és ez ez első GYODA, amelyen azért BEFOGADNAK bárkit, ha illedelmesen kopog, a kódisokat pedig ÉHEZTETIK, megalázzák!
.
Azzal együtt, hogy még 2015-ben sem szándékoztak a MENEKÜLTEK letelepedni ebben a kódis országban!
Qqberci
'Oszt ki a f@sz mondta, hogy építsetek kerítést?...
Kookas
@rokker33: rákosi is odamenekült és mi lett csak egy megtűrt valaki.
Gauntlet
Ti meg fizessetek Brüsszelnek minden beengedett kém meg bűnöző után !
polar450
Mi a szar kerülhetett ennyi drótban 270 mrd-ba?
Vagy Brüsszel azt is fzesse ki, amit poöfátlanul elloptatok?
Nagy a nyomor a csordában, ha ezt a hülyét ismét betolták a mikrofon mögé!
rokker33
@Kookas: az lehet de az biztos hogy anyagi gondjai nem volt! Képzeld el ha egyszer ezek menekülni fognak a lopott 10-100-1000 milliárddal akkor bárhol a világon kiskirályként fognak élni!
Nessy
Az összeget látva, Márkus László jelenete jutott eszembe a fotellal. "De mi került ebbe ennyibe?"
F_Viktor
@Nessy: Írod:
"A plakátokat ne fizesse ki pluszban az unió? Esetleg a kötvények kamatait?"

Ezeket már kifizették a magyar adófizetők, ahogyan a semmi célt nem szolgáló kerítést is.
tulipan
@Shikari: Ez a hollik = Orbánnal? Kösz...
Grafix69
270 milliárdból 250 milliárd alkotmányos költség M. Roland után szabadon.
F_Viktor
Az EU a kerítés helyett (és a kerítés létrejötte előtt!) 2016 tavaszán megkötötte (és nem kicsi pénzzel megtámogatta) Törökországgal azt az egyezmény, amelynek értelmében Törökország visszatartja az EU-ba irányuló illegális bevándorlást.
Ez olyannyira hatásos, hogy teljes mértékben szükségtelenné vált orbán kerítése.

"Minden létező felmérés szerint a 2015-ös csúcs óta folyamatosan csökken az Európát elérő menekültek, menekültjogot kérelmezők száma. A 2015-ös egymilliós csúcs már 2016-ban 400 ezer fő alá esett, 2017-ben pedig a 200 ezret sem érte el a számuk. Az eddigi tapasztalatok alapján idén még kevesebben jönnek."
444.hu/2018/06/25/ugy-durvul-a-menekultugyi-hiszteria-europaban-hogy-kozben-egyre-kevesebb-a-menekult

"Miközben a kormány tömegével érkező migránsokkal riogat, a legfrissebb adatok teljesen más képet festenek az európai menekülthelyzetről.
Jelentősen csökkent az Európai Unióba érkező illegális bevándorlók száma februárban, az olasz partokon körülbelül tizedannyi embert regisztráltak, mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) csütörtökön közzétett jelentéséből.
(...)
A magyar rendőrség honlapján napi bontásban lehet követni, a magyar határnál hány menekültet fognak el. Februárban a csúcs 22-e volt: aznap 17 menekültet fogtak. Ezen kívül még három olyan nap volt, amikor migránsokat fogtak el."
24.hu/kulfold/2018/03/15/menekultek-bevandorlas-europa-frontex/
cikicakk55
Szerintem,ha orbán elvárja Brüsszeltől,hogy anyagilag fizessenek a kerítésért,akkor talán a kerítés megépítése előtt tárgyalni kellett volna erről Brüsszelben,vagy Brüsszellel, de szerintem az egész Európai Unióval. Már csak azért is,mert Orbán arra hivatkozik,hogy az Uniós határt védi. Semmit nem tárgyalt meg velük,csak fogta magát és építtetett egy kerítést. Annak is meg van az oka,hogy miért nem szólt előre,miért nem beszélte meg a kerítés építését az Unióval. Ugyanis,ha ezt előre közli,akkor az Unió ellenőrzi az egész építést, a költségeket, az anyag árakat,munkabéreket,stb. nem tudtak volna milliárdokat lenyúlni a kerítésnek az árából. Sokat ugrálnak,még utólag is rászállhatnak az egész költségvetésre,már csak azért is,mert minden féle adat és igazolás nélkül próbálja lenyomni a 270 milliárd forintot Brüsszel torkán .Szerintem ha a 10%-ot kifizetik,akkor az egész kerítés árát kifizetik,mert annál többe nem kerülhetett,főleg így,hogy rabok és közmunkások dolgoztak legtöbbet.
csak úgy....
@Shikari: tibi,te agyilag elvetemült! most éppen azzal "szopatja" a fidesz az EUt,hogy utalgatja vissza a vö és a haverok után a nem teljesen jogosan (kurvára finom vótam!) fölvett lét! Milliárdokért magaslesek, sötétbe nem világít lámpák és a többi ,eu-t lenyúló hazugságok után! ,-persze neked ez nem fáj ,hisz nem magyarországon fizetsz adót ?
arcmás
Fizessen nektek a kurva anyátok!
Loptatok eleget, gecik!
csak úgy....
az elszart hajhagya beültetés után,mikor kér már végre, ez a teológiát végzett,állítólagos gerinces ,katolikus dísz pinty valami kártérítést? szerintem túl trágyázták a buksiját a hagyma telepítés elött...
Commenter
Fidióta barom, fizess Te és fizessenek a gazdáid a kerítésért ti építettétek fel az adófizetők pénzén, tartsátok is a saját magánvagyonotokból fenn, ha már a kordon is magánkerítés a budai vár előtt.
colibri
Miközben megállás nélkül szapulják, tapossák "Brüsszelt" és a brüsszeli vezetést, van pofájuk követelni a saját szakállukra felhúzott kerítésre 270 md forintot. Már nem előszőr veszik elő a Brüsszel fizessen dumát, de nagyot csalódnék az unióban, ha engedne a zsarolásnak.
kokopelli
Teoratikusan!Fizet az EU! Hová lesz a pénz?! Lát belőle "a halandó" egy centet is? Lehet,
hogy már elosztották azt a pénzt is egymás között?
namihami
Apad a Fidedz-kassza.
Nagyon viszi a plakát a pénzt.
desiro
hol(a)lik pista Brüsszelben nem hülyék ülnek, ők nem kérték a kerítést, ami semmit sem ér.
Lepényleső
Rólunk már lenyúzták az árát,most ezzel az Uniót vágnák át?
Desischado
@Lepényleső: Szerinted? Van a fijjúgnakeszük. Ha lopásról van szó, professzorok!
Amúgy meg ezért nem szóltak: idézek Cikkcakk55-től:
"
Semmit nem tárgyalt meg velük,csak fogta magát és építtetett egy kerítést. Annak is meg van az oka,hogy miért nem szólt előre,miért nem beszélte meg a kerítés építését az Unióval. Ugyanis,ha ezt előre közli,akkor az Unió ellenőrzi az egész építést, a költségeket, az anyag árakat,munkabéreket,stb. nem tudtak volna milliárdokat lenyúlni a kerítésnek az árából."
Na, itt van a kutya elásva!
Yoda69
Ez a szerencsetlen balfek meg mindig itt tart? Brusszel mar megmondta nem fizet olyasmiert ami nem konszenzuson alapul. A kerites otlete orban agyabol pattant. Az pedig hogy az eredit ar ami 24 milliard volt vegul 170 lett a fideSSes mutyi maffianak koszonheto. Sajnos mi adofizetok fogjuk megfizetni.
tulipan
@Yodal69: Nehogy elhidd már! Ennek a hájpacni narancsos maffiavezérnek még soha semmi nem pattant ki a saját fejébből! Valamikor, valamit, valahol, egy beszélgetésbe belehallgatva, meghall és anélkül, hogy az illlető beszélgetők tudnának róla, megjegyzi, utána meg úgy csinál, mintha az saját "találmánya" lennei!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.