Brüsszel a bevándorlást ösztönző javaslatokat elhallgatja, a központosított menekültügy tervével pedig kiszolgáltatná Magyarországot a migrációnak – mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba kiemelte többek között, hogy januárban az EU 60 ezer migránsnak küldött utalást a nekik kiosztott 30 ezer bankkártyára, a német kancellár pedig többször is említette, hogy a nemzeti jogkörök gyengítésével jár az uniós határvédelmi ügynökség megerősítése. A Frontex – tette hozzá – a tervezett 10 ezer fős állománnyal sem tudná megvédeni a határokat, de a brüsszeli vezetés nem is határvédelemben, hanem "határmenedzsmentben" gondolkodik. A tájékoztatási kampányban a kormány arra is fölhívja a figyelmet, hogy az Európai Parlament 570 milliárd forintnyi támogatással növeli a bevándorlást támogató szervezetek juttatásait uniós közpénzekből – közölte.

Dömötör Csaba: Brüsszel elhallgatja a bevándorlást ösztönző terveket

Fotó: kormany.hu

Dömötör Csaba megjegyezte, hogy a menekültkérdés az Európai Néppártot is megosztja, mivel tagjainak egy része a migrációt egységesen támogató baloldali és a liberális pártokhoz igazodna. Az államtitkár ezért a "megfelelési kényszer" mérséklését és a kereszténydemokrata értékek erősítését szorgalmazta a jobboldali pártszövetségen belül. Megdöbbentőnek nevezte egyúttal, hogy egyes külföldi vélemények az afrikai túlnépesedésre hivatkozva tartják károsnak a családvédelmi akciótervet, vagyis a családpolitikát a bevándorlással akarják összekapcsolni.

A kormány a migráció helyett az itt élő családokat támogatja, ezért néhány héten belül a falusi csok részletszabályait is kidolgozza – jelentette be Dömötör Csaba. A tervek szerint az egy gyermek után járó 600 ezer forintos, a két gyermek után járó 2,6 millió forintos, valamint a harmadik és a további gyermekek után járó 10 millió forintos támogatást használt ingatlan vásárlására, bővítésére és felújítására is fel lehetne használni az 5 ezer fősnél kisebb települések közül ott, ahol 2003 óta az országos átlagnál erőteljesebben csökkent a lélekszám. Az államtitkár szerint az intézkedések jól illeszkednek a Magyar falu programba és kiegészítik a nemrég bejelentett családvédelmi akciótervet.

A gyermekvállalás támogatásával – mint fogalmazott – Magyarország hosszú távú jövőt szeretne a Kárpát-medencében, és visszautasítja az európai elit önfeladó gondolkodását.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

arcmás
A Fidesz nem szavazza meg SOHA a bevándorlást korlátozó, legálissá tévő terveket (ha már van ez az új képződmény az idők zavarában, legalább legyen legális).
Orbánék abban érdekeltek, hogy ne szűnjön meg a migráció, mert ebből élnek dúsgazdagon, Európa,és a mi közpénzünkből.

O1G
D1G
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Fenomén aki tudja a hallgatásból,hogy annak mi a témája? Így érthető,ha ő is az Unió
rémálma,nem is beszélve arról,aki neki párttársa,ebben is élen járó tanára?
Eladott Ország
Gyűlik az országnak házában a politikai elit. Vagyis hát ami nálunk annak minősül, de legalábbis szeretik ezt gondolni önmagukról. A fiatal demokraták már régen nem fiatalok és talán soha nem voltak demokraták, a keresztények és demokraták meg fiatalok sem voltak soha, így ránézésre. Kínomban néha már abban reménykedem, hogy majdcsak kipusztulnak csoportosan és akkor jönnek az okos, bátor fiatalok, de nem. A Dömötör Csabák jönnek. Mindenféle néven.
Kinevelődött egy olyan politikai élősködő réteg, amelyik eleve azt tűzte ki életcéljának, hogy a mindenféle felelősségvállalás nélkül, a törvények felett állva, mentelmi jogba takarózva, számonkérhetetlenül és lehetőleg zsíros üzletekkel körbedúcolva fogja leélni az életét. A mi nyakunkon, de az csak természetes. Az új eresztés már túl van minden normán és határon, a kritikátlan szervilizmus a kormánypárt irányába éppen olyan természetes dolog, mint a cinikus pofátlanság, a sötét ostobaság és a gátlástalanság.
kokopelli
@tudode: @Eladott Ország: .ilyenkor édesanyám rövid közmondása ugruk be:
"Fiam ameddig lóß@r van,addig verebek is lesznek!"...nagy még a fidesz utánpótlás?
Borsodi
@kokopelli: Nagy a fidesz állatkertje,akkor lesz jó ha megeszik a gondozóikat,és egymást.
Desischado
Te aljas hazug, arról miért nem hadoválsz, hogy mennyit kaszáltatok a kötvényeseken, a venezuelai "magyarokon", és mennyi pénzt loptatok el már eddig is! Vagy arról, hogyan főztétek ki finkelstein-el ezt a Sors hazugságot?! Erről vartyogj te élősköső nyálgép!
papa.49
Dörmögő abba kéne hagyni a hazudozást a górétok is ALÁÍRTA EGYIPTONBAN A NYILATKOZATOT !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.