Januárban az emberek 59 százaléka, februárban pedig már 63 százaléka, azaz majdnem 5,2 millió választó gondolta azt, hogy sikeresebb lenne az ellenzék, ha közös listával mérkőzne meg a Fidesszel az európai parlamenti választáson.

Az ellenzéki szavazók kezdenek kiszeretni a közös listából az EP-választás előtt

Meglepő, de emellett egyre kevesebben értenek egyet azzal, hogy legyen közös lista: januárban a választók 52 százaléka, februárban viszont már csak 47 százaléka gondolta így – írja a Népszava megbízásából kutató Publicus Intézet eredményeire hivatkozva a 24.hu.

Az ellentmondásosnak tűnő jelenség mögött két okot sejtenek a kutatók: egyrészt a Fidesz mozgósította táborát, épp a közös lista vélt hatékonysága okán, másrészt a Jobbik bejelentése, miszerint senkivel nem akarnak közös listát állítani. A döntés hatása továbbgyűrűzött az ellenzéki térfélen, a tömbösödési kényszer alábbhagyott.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laja70
Azért a jobbik ismét csak a fideszkdnp térfelén rúgja a labdát. Aztán ismét csodálkozik, ha belelóg a keze a bilibe!!! Ezek semmiből nem tanulnak!!!
human
@laja70: A jobbik nélkül is már voltak korábban olyan vélemények, hogy csak az önkormányzati választásokra kell az együttműködés, de oda szükséges mindenképp.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.